Εργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων ζωγράφων στο σφυρί

Ο οίκος δημοπρασιών AlphaZmart Auctions παρουσιάζει τη νέα του δημοπρασία «Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης» την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στην Alpha C.K. Gallery στη Λευκωσία.

Η δημοπρασία ξεκινά στις 19:00 και σ’ αυτήν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών σε καλές τιμές.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 94 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών ζωγράφων καθώς και έργα νεότερων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ανάμεσα στους 74 καλλιτέχνες με έργα στη δημοπρασία ξεχωρίζουν οι Ελλαδίτες Τσαρούχης, Βασιλείου, Κεσσανλής, Πράσινος, Μυταράς, Φασιανός, Σπεράντζας, Μανουσάκης, Πανταλέων και Γέρος και οι Κύπριοι Ιωάννης Κισσονέργης, Χριστόφορος Σάββα, Τηλέμαχος Κάνθος, Κάιτη Στεφανίδου,  Στέλιος Βότσης, Ανδρέας Καραγιάν και άλλοι.

Οι εκτιμήσεις των έργων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές καθώς πολλά από τα έργα  προσφέρονται με αρχική εκτίμηση κάτω από το ποσό των 1,500 ευρώ.

Στόχος του oίκου είναι να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά τέχνης προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση ποιοτικών έργων στους φιλότεχνους.

Από τα άλλα έργα στην δημοπρασία επίσης που ξεχωρίζουν είναι το έργο του Τζων Χριστοφόρου “La Voyageuse Toute Seule” χρονολογίας 1958, το έργο του Δημήτρη Μυταρά «Πουλί και Βάζο», το MEC-ART του Νίκου Κεσσανλή, έργο του Μάριου Πράσινου από την σειρά Bouquets του 1960, μεγάλη υδατογραφία του Άγγελου Γιαλληνά με θέμα την παραλία της Κέρκυρας, καθώς και ένα έργο του Τηλέμαχου Κάνθου.

Δημοπρατείται επίσης ένα έργο της Καίτης Στεφανίδου από την σειρά «Διαδηλώσεις», ένα από τα λίγα έργα της συγκεκριμένης σειράς που ζωγράφισε, αλλά και ένα έργο του Τάσου Στεφανίδη χρονολογίας 1958 και ένα γλυπτό του Θεόδουλου.

Όλα τα έργα παρουσιάζονται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου στην Alpha C.K.Art στη Λευκωσία.

+ Ο πλήρης κατάλογος των έργων βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.alphazmart.com. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία καταλόγου, τηλ. 22751325. 

 

 

You May Also Like

40 χρόνια Γκαλερί Γκλόρια

Εγκαινιάζεται στις 3 Μαρτίου η μεγάλη ομαδική έκθεση που διοργανώνει με την ευκαιρία συμπλήρωσης ...

Αρχαίοι κίονες στα ανοιχτά της Ζακύνθου

Μεγάλο δημόσιο κτήριο της αρχαιότητας, που  πιθανόν σχετίζεται με το λιμάνι αρχαίας πόλης  εντόπισαν ...

William Dreghorn [1908-2001] | Ο Πενταδάκτυλος

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ιδρύθηκε από Κύπριους γεωγράφους ο Γεωγραφικός Όμιλος, με ...

Ανοιχτή πρόσκληση από το Δήμο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου δέχεται προτάσεις από Κύπρο και εξωτερικό για πραγματοποίηση εκδηλώσεων το έτος ...

Μεγάλη έκθεση για τον Σεφέρη στο Παν/μιο Νεάπολις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έκδοση της συλλογής του Γιώργου Σεφέρη ...

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο Performance Lab

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο Performance Lab. Το εργαστήριο είναι μέρος του προγράμματος Open ...

X