Εργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων ζωγράφων στο σφυρί

Ο οίκος δημοπρασιών AlphaZmart Auctions παρουσιάζει τη νέα του δημοπρασία «Ελληνικής και Κυπριακής Τέχνης» την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 στην Alpha C.K. Gallery στη Λευκωσία.

Η δημοπρασία ξεκινά στις 19:00 και σ’ αυτήν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έργα κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών σε καλές τιμές.

Η δημοπρασία περιλαμβάνει 94 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής κορυφαίων Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών ζωγράφων καθώς και έργα νεότερων καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ανάμεσα στους 74 καλλιτέχνες με έργα στη δημοπρασία ξεχωρίζουν οι Ελλαδίτες Τσαρούχης, Βασιλείου, Κεσσανλής, Πράσινος, Μυταράς, Φασιανός, Σπεράντζας, Μανουσάκης, Πανταλέων και Γέρος και οι Κύπριοι Ιωάννης Κισσονέργης, Χριστόφορος Σάββα, Τηλέμαχος Κάνθος, Κάιτη Στεφανίδου,  Στέλιος Βότσης, Ανδρέας Καραγιάν και άλλοι.

Οι εκτιμήσεις των έργων είναι ιδιαίτερα ελκυστικές καθώς πολλά από τα έργα  προσφέρονται με αρχική εκτίμηση κάτω από το ποσό των 1,500 ευρώ.

Στόχος του oίκου είναι να δώσει μια θετική ώθηση στην αγορά τέχνης προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για απόκτηση ποιοτικών έργων στους φιλότεχνους.

Από τα άλλα έργα στην δημοπρασία επίσης που ξεχωρίζουν είναι το έργο του Τζων Χριστοφόρου “La Voyageuse Toute Seule” χρονολογίας 1958, το έργο του Δημήτρη Μυταρά «Πουλί και Βάζο», το MEC-ART του Νίκου Κεσσανλή, έργο του Μάριου Πράσινου από την σειρά Bouquets του 1960, μεγάλη υδατογραφία του Άγγελου Γιαλληνά με θέμα την παραλία της Κέρκυρας, καθώς και ένα έργο του Τηλέμαχου Κάνθου.

Δημοπρατείται επίσης ένα έργο της Καίτης Στεφανίδου από την σειρά «Διαδηλώσεις», ένα από τα λίγα έργα της συγκεκριμένης σειράς που ζωγράφισε, αλλά και ένα έργο του Τάσου Στεφανίδη χρονολογίας 1958 και ένα γλυπτό του Θεόδουλου.

Όλα τα έργα παρουσιάζονται μέχρι και τις 12 Νοεμβρίου στην Alpha C.K.Art στη Λευκωσία.

+ Ο πλήρης κατάλογος των έργων βρίσκεται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.alphazmart.com. Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία καταλόγου, τηλ. 22751325. 

 

 

You May Also Like

Επανεκδόσεις των τεσσάρων πρώτων άλμπουμ της Joni Mitchell

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50ών γενεθλίων του άλμπουμ Blue, καταφθάνει στις 25 Ιουνίου ...

Ασυμφωνία στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

Στη βουλή κατέληξε χθες Τετάρτη,  το θέμα των αλλεπάλληλων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ...

Φεστιβάλ Κύπρια από τις 3 Σεπτεμβρίου

Πέντε θεατρικές, τρεις χορευτικές και τρεις μουσικές παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φετινού ...

Βραβείο ερμηνείας στην Δέσποινα Μπεμπεδέλη στη Θεσσαλονίκη

Το βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για το ρόλο της ως «Φιλιώ Χαϊδεμένου» στην ομότιτλη ...

Ψηφιακό Κανάλι Ιδρύματος Ωνάση: Το πρόγραμμα μέχρι τις 24 Απριλίου

Το Ίδρυμα Ωνάση προσθέτει, από την Παρασκευή 17 Απριλίου, και άλλες σημαντικές στιγμές από ...

Η όπερα της Βαρκελώνης ανοίγει ξανά μπροστά σε ένα πράσινο ακροατήριο

Όταν η όπερα Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε τη Δευτέρα για την πρώτη της συναυλία ...

X