NATO-CIA-Γαλαξίας

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Στις 12 Νοεμβρίου 2014, μετά από μια μακρά και πολύπλοκη αποστολή που διήρκεσε δέκα χρόνια και έφτασε 511 εκατ. χιλιόμετρα από τη Γη, η αποστολή Rosetta της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος γίνεται η πρώτη που “πάτησε” κομήτη καθώς αυτός συνέχιζε το ταξίδι του με ταχύτητα 135 χιλιάδων χιλιομέτρων την ώρα.

Λίγες ώρες μετά την προσεδάφιση, οι διαστημικές υπηρεσίες όλου του κόσμου λαμβάνουν ένα μήνυμα σε καμιά εκατοστή γλώσσες. Στο μήνυμα απευθύνονται συγχαρητήρια στους κατοίκους του πλανήτη για την επιτυχή προσεδάφιση, τεχνολογικό επίτευγμα που αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια εισδοχής στην Πανγαλαξιακή Οικονομική Ένωση. Με το μήνυμα η Γραμματεία της Ένωσης καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα κράτη να έρθουν σε επαφή με τους απεσταλμένους της σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες για να εξετάσουν τις προοπτικές ένταξης.

Σύντομα τα πλείστα κράτη έρχονται, ατομικά ή ως συνασπισμοί, σε επαφή με τους πρέσβεις της Ένωσης, με την ΕΕ να μην καταφέρνει -φυσικά- να συμφωνήσει με ποιους όρους θα επικοινωνήσει ως πολιτική οντότητα, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία σπεύδει να δηλώσει συμμετοχή. Κι ενώ στις Βρυξέλλες, τα Παρίσια και τα Βερολίνα δεν υπάρχει καμία συναίνεση, στη Λευκωσία το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται από κοινού με την Ιερά Σύνοδο για να συντονίσει τις κινήσεις της ε/κ πλευράς [η Αθήνα απουσιάζει καθώς η είδηση για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής έχει πυροδοτήσει εμφύλιο μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και κομμούνας των δωδεκαθεϊστών του Ολύμπου]. Μετά από μακρά συνεδρία, το Εθνικό εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

“Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να δεχτεί να εγκαταλείψει τις αρχές της και να ενταχθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της Τουρκίας η οποία σπεύδει να αποτελέσει σατραπεία της νέας άνωθεν επιβαλλόμενης αυτοκρατορίας. Τα εθνικά δίκαια των Ελλήνων της Κύπρου δεν μπορούν να υπαγορευθούν από έξωθεν παρεμβάσεις και οι Έλληνες της Κύπρου θα συνεχίσουν να φυλάνε Θερμοπύλες ενάντια σε κάθε επεκτατισμό.

Γι’ αυτό και η πολιτική ηγεσία έχει αποφασίσει, με εθνική ομοψυχία, να κλείσει τα οδοφράγματα ούτως ώστε να αποτρέψει την είσοδο κουβαλητών, αλλοδαπών και διαστρικών εποίκων στα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και παράλληλα θα συνεχίσει να καταγγέλλει την τουρκική προκλητικότητα και να στηρίζει λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στα πλαίσια των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Οι πολιτικοί ηγέτες δεν αργούν να διαφωνήσουν για την ερμηνεία του όρου ΔΔΟ, προκαλώντας πολιτική κρίση ενώ ακούγονται φωνές για την επανατοποθέτηση της κυπριακής εξωτερικής πολιτικής. Κι ενώ ο υπόλοιπος πλανήτης μετασχηματίζεται, αντιπρόσωποι των κομμάτων συνεχίζουν να διαφωνούν για το ποιο τελοσπάντων είναι το σωστό περιεχόμενο.

You May Also Like

Πολυκατοικίες και εξοχικά

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Έξω από τη Μόσχα απλώνονται, η μια μετά την άλλη, ...

“Θα σου βάψω και τη γενειάδα σου”

18.9.2011 Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Άκουγα και ξανάκουγα αυτές τις μέρες τη “Στολή του ...

Φασίστες στον ορίζοντα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης, Στην Κύπρο δεν ζήσαμε κανονικά το φασισμό, τουλάχιστον στις “ελεύθερες” ...

2018*

Έναν χρόνο μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, ο Αναστασιάδης δεν έχει καν τολμήσει να ...

Under construction

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πήραμε από εκεί άπειρες εφημερίδες στις 5 το πρωί, έτοιμους ...

Οπτική

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Να μπορούσαμε μόνο να διατηρήσουμε αυτήν την αίσθηση που δημιουργείται ...

X