Pop Up Festival 2 | Draw Collective & It’s all, oh so souvenir to me!

Οι Draw Collective & Its all, oh so souvenir to me! δηλώνουν «παρών» στο φετινό Nicosia Pop Up Festival, στο City Plaza.

Το στούντιο Draw Collective σε συνεργασία με την σχεδιαστική πλατφόρμα «It’s all, oh so souvenir to me!» κάνουν μια pop up εμφάνιση στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο του 2ου Pop Up Festival του Δήμου Λευκωσίας.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, αναδιαμορφώνουν ένα κατάστημα στο υπόγειο του City Plaza και στήνουν ένα προσωρινό κατάστημα με δημιουργίες πρωτότυπες και ευρηματικές, που επαναπροσδιορίζουν και επανασχεδιάζουν το κυπριακό, αλλά και το ελληνικό σουβενίρ.

Στο pop up store συμμετέχουν με αντικείμενα τους αρχιτέκτονες,  product designers, σχεδιαστές μόδας και αξεσουάρ, φωτογράφοι, visual artists, κεραμίστες, στυλίστες…

Το στούντιο Draw Collective – η συλλογική πλατφόρμα καλλιτεχνών και σχεδιαστών, που εμπνέονται και δημιουργούν στους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών στην Κύπρο- παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Pop Up Store του το «WECY souvenir project», κατά το οποίο έχουν δημιουργηθεί κυπριακά σουβενίρ με μια εναλλακτική σχεδιαστική προσέγγιση, με γνώμονα πάντοτε τον πολιτισμό μας. Στο φετινό WECY μάλιστα έχουν προστεθεί καινούργιες δημιουργίες, εκ των οποίων κάποιες έχουν πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με απόφοιτους φοιτητές πανεπιστημίων, οι οποίοι ασχολούνται επίσης με το κυπριακό προϊόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τo Draw Collective δημιουργήθηκε το 2012 από τον graphic designer, Όμηρο Παναγίδη, τους interior designers Μαρίνα Σωφρονίου και Μάριο Χαραλάμπους, και τον Industrial designer Kωνσταντίνο Οικονομίδη, ως συλλογική πλατφόρμα για Κύπριους, αλλά και ξένους καλλιτέχνες και σχεδιαστές, που εμπνέονται και δημιουργούν στους τομείς της μουσικής, της λογοτεχνίας, της φωτογραφίας, του Ιllustration, του graphic design, καθώς και στους τομείς των αξεσουάρ μόδας, των επίπλων και product design.

draw_collective1 draw_collective2 draw_collective3 draw_collective4

Μέσα από τον δημιουργικό χώρο του Draw, φιλοξενούνται εδώ και 2 χρόνια 40-50 σχεδιαστές, τους οποίους “ανανεώνουν” με σκοπό να προωθήσουν, αλλά και να προβάλουν, όσες πιο πολλές δουλειές είναι δυνατόν.

Ένα μάλιστα από τα σημαντικά του project του Draw Collective είναι και το WECY souvenir project. Όλα τα προϊόντα, που είναι ουσιαστικά βασισμένα στον πολιτισμό της Κύπρου, ενσωματώνουν παράλληλα τους ανθρώπους, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα. Εξάλλου, απώτερος στόχος του project είναι να δημιουργηθεί μέσω της σχεδιαστικής γλώσσας του κάθε προϊόντος ένας συναισθηματικός και αφηγηματικός δεσμός με τον χρήστη.

και από την «Its all, oh so souvenir to me!»

H σχεδιαστική πλατφόρμα «Its all, oh so souvenir to me!», που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2013 και χαρακτηρίστηκε πρωτότυπη και ευρηματική, παρουσιάζει μια σειρά από χρηστικά αντικείμενα, τα οποία επαναπροσδιορίζουν την έννοια και το σχεδιασμό του Ελληνικού και κυπριακού σουβενίρ. Προτάσεις, που συνδυάζουν τη χρηστικότητα με την καινοτομία, το εννοιολογικό ντιζάιν με την ποιότητα και δημιουργούν σουβενίρ που εσωκλείουν έννοιες και υλικά γύρω από ένα χαρακτήρα που μπορεί κανείς να αποκαλέσουμε ως «ελληνικό», ως «κυπριακό».

Το αυθαίρετο γίνεται φωλιά για τα πουλιά, οι μύθοι του Αισώπου φοριούνται σε ποδιές μαγειρικής, πιάτα, κούπες του καφέ, το κέντρο της Λευκωσίας χαράσσεται κι απλώνεται σε γκρι τσιμεντένια σουβέρ, ο ήλιος παίρνει ρόλο τατουατζή, το τρωικό άλογο μεταμορφώνεται σε USB, η Μέδουσα γίνεται καθρέφτης, το χταπόδι και το καλαμάρι πώμα για μπουκάλι του κρασιού, πολλές vintage κυπριακές διαφημίσεις της δεκαετίας ’60 και ’70  μετουσιώνονται σε shopping bags, χρωματιστές γραβάτες και πολυεστερικές τσάντες αποτυπώνουν χάρτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, τρισδιάστατοι ξύλινοι αμφορείς παίρνουν το ρόλο πόμολου ή κρεμάστρας, ενώ ένας τρισδιάστατος ξύλινος γάιδαρος παίρνει μορφή προτομής…

Ανάμεσα τους ονόματα όπως είναι οι A Future Perfect, Σκεύη Αφαντίτη, B612, Costas Bissas, Χρίστος Βλιώρας, Bomba Design, Busy Bee, Brokequeens, Ειρήνη Δεληγεώργη, Νίκη Δημοπούλου, Draw Collective, Evol Eyes by Aggeliki Tsotsoni, IDISTI, Αργυρή Ζέλκα, Constantinos Hoursolou, Jazzt Design, Λίνα Καρανικολάου, Γιάννης Καρλόπουλος, Koukoutsi, Ολυμπία Κρασαγάκη, psarokokalo creative studio – la.trap, Σοφία Λαμπροπούλου, Ιωάννης Μαμουτζής, Mirella Manta, Matalou at home, Meet the Cat, Occhi Concept Store, PloosDesign, Postfolk, Rdesign by Ritsa Anastasiadou, REDO by Maria Mavroudi, Δημοσθένης Σερκετζής, Ζάχος Σταθόπουλος, SKOUMOKY, Καλλιρρόη Σπυρίδωνος, Τάκης Σπυρόπουλος, Sugar Line Productions, Βασιλική Σύρμα, THEIA, thegreekbag by K. Rotsou, Tourvas, The Greek Imp, The Three Dots, Trouve mon Βouton, We Design, Which Cat και πολλοί άλλοι.

 

+ Στο City Plaza (στο υπόγειο) στην οδό Μακαρίου στη Λευκωσία. Από τις 15 Νοεμβρίου 2014 έως και τις 15 Ιανουαρίου 2015.
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 10.00 – 13.30 & 15.30 – 20.00.

  • Draw Collective

www.drawcollective.com

http://constantinos-economides.com/The-WECY-souvenir-project-2

To μόνιμο κατάστημα του Draw Collective βρίσκεται στην οδό Σουφούλη 3A, Λευκωσία 1096, Κύπρος
Πληροφορίες τηλ. 22661040, 99451861, 99416930.

  • It’s all, oh so souvenir to me!

www.occhi.biz

Πληροφορίες τηλ. +6942014975 &, 99644954

 

You May Also Like

Οι Γάλλοι δανείζουν την “Ταπισερί της Μπαγιέ” στη Βρετανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσουν αύριο Πέμπτη, στη διάρκεια μιας ...

Δίγλωσση έκδοση διηγημάτων από νέους συγγραφείς

Μια νέα δίγλωσση έκδοση στην οποία περιλαμβάνονται τα έργα νέων λογοτεχνών παρουσιάζει σήμερα στη ...

Τι έμαθα στη σχολή Καλών Τεχνών

Η έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητών του προγράμματος Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας φιλοξενείται αυτήν ...

Oι Μonsieur Doumani στο Ferrara Buskers Festival

Στο διεθνές φεστιβάλ Ferrara Buskers στην Ιταλία θα βρεθεί το τοπικό μουσικό σχήμα Monsieur ...

Έχουμε Θεατρικό Μουσείο, 22 χρόνια μετά

Τι χρειάζεται για την υλοποίηση μιας απόφασης; Στην περίπτωση του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, χρειάστηκαν ...

Απονεμήθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών

Απονεμήθηκαν το βράδυ της 19ης Δεκεμβρίου τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών κατά τη διάρκεια ...

X