Ο βιασμός της Ντογούς

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης,

Και νά που στις ελεύθερες [από ξένους στρατούς αλλά γενικότερα κατεχόμενες από παλιές εμμονές] περιοχές δεν θεωρείται λόγος αντίδρασης το να δέχεται μια βουλευτής, έστω μία εντός εισαγωγικών, απειλές για βιασμό της επειδή αναφέρθηκε και στα εγκλήματα της “δικής της” πλευράς, τολμώντας να τα εξισώσει με τα εγκλήματα της “δικής μας”.

Παρά τα δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο, τα οποία ξεκαθάρισαν τη στάση της Ντεριά [η οποία, όχι, δεν διακινδυνεύει την ασφάλεια και τη ζωή της γιατί είναι “μαζί μας”, αλλά για να ρίξει φως στη “δική τους” ιστορία και να περισώσει την αξιοπρέπεια της -συνολικά- δικής μας κυπριακής ιστορίας], μόνο το ΑΚΕΛ μπήκε στον κόπο να καταδικάσει τις απειλές που δέχθηκε η “βουλευτής”.

Για τα υπόλοιπα κόμματα, και ειδικότερα για τις γυναικείες οργανώσεις αυτών των κομμάτων, οι οποίες προφανώς έχουν πιο σημαντικά πράγματα να κάνουν [τσάγια, φιλανθρωπικά γκαλά, κιτς δεντράκια με τις φωτογραφίες των όχι-πλέον-αγνοουμένων], οι απειλές για βιασμό μιας γυναίκας που έχει το θάρρος της γνώμης της, πόσω μάλλον μιας πολιτικού που -εντός ή εκτός εισαγωγικών- ψηφίστηκε για να εκπροσωπήσει την κοινότητά της, δεν είναι άξια σχολιασμού. Ακόμα και αν με τα λόγια της ζήτησε από την τ/κ κοινότητα να παραδεχθεί πως ναι, Τούρκοι και Τ/Κ στρατιώτες βίασαν Ε/Κ αναγκάζοντας την Εκκλησία εν έτει 1974 να επιτρέψει για πρώτη φορά τις εκτρώσεις.

Η αδιαφορία αυτή δεν έχει ως αφετηρία μόνο το ότι δεν αναγνωρίσαμε, δεν διώξαμε και δεν καταδικάσαμε όσους Ε/Κ έσφαξαν και βίασαν Τ/Κ στον εμφύλιο του 1963-4 και ακόμα και κατά την τουρκική εισβολή. Δεν προκαλείται μόνο από την απροθυμία των βουλευτών [χωρίς εισαγωγικά] να καταδικάσουν ψηφοφόρους των δικών τους κομμάτων και να καταπατήσουν την εθνική ηθική και το Δόγμα Δεν Ξεχνώ.

Ενισχύεται και από την αδιαφορία των ΜΜΕ για τις όποιες ειδήσεις προέρχονται από τα κατεχόμενα και οι οποίες δεν έρχονται έτοιμες από το ελληνόφωνό μας πρακτορείο, πακεταρισμένες και προσαρμοσμένες στα μέτρα που χρειαζόμαστε. Ο “Π” και το Sigma Live ζήτησαν δηλώσεις από την Ντεριά, ο dialogos.com.cy της “Χαραυγής” μπήκε στον κόπο να αναδημοσιεύσει την τ/κ οπτική του θέματος με ένα άρθρο της Τιουμάι Τιουγιάν για τον σεξισμό των επίδοξων βιαστών της Ντεριά. Όμως πολλοί άλλοι αρκέστηκαν στις 100 λέξεις του ΚΥΠΕ. Και το ΡΙΚ ανακάλυψε το θέμα κάτι μέρες μετά, μόνο μετά την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Τα ΜΜΕ μπορούν να αναγκάσουν την ε/κ πολιτική “ελίτ” να αρχίσει να κοιτά ουσιαστικά “απέναντι”. Όμως πρώτα πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε “απέναντι” εμείς…

 

You May Also Like

Τι φόρεσε η Άνγκελα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ήταν το σακάκι που φορούσε η Άνγκελα Μέρκελ στην επίσκεψή ...

Στρογγυλός κόσμος

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Δεν με ενδιαφέρει και τόσο το Μουντιάλ, όπως δεν είχα ...

Η ζωή ως ζόμπι

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ο συντάκτης του “Guardian” συνάντησε τον πρώην τραπεζίτη σε ένα ...

Φωνές

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Δεν άργησε να γίνει viral το βίντεο με τη βίαιη ...

Εκρήξεις

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Όταν η Λιβύη βγήκε από τη σαραντάχρονη περίοδο της δικτατορίας ...

Οι καλεσμένοι του Δημήτρη

Σοκαρίστηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές όταν έμαθαν πως ο πρόεδρος Βουλής κράτους που κάποτε θεωρούν ...

X