Και ο Μωάμεθ είναι… Σαρλί

Τρία εκατομμύρια αντίτυπα του περιοδικού Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εξώφυλλο της έκδοσης δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο σκίτσο του Luz απεικονίζεται δακρυσμένος ο Μωάμεθ, με τον τίτλο να αναγράφει «όλα συγχωρήθηκαν» και τον ίδιο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Je suis Charlie».

Τα γαλλικά ΜΜΕ ερμηνεύουν το σκίτσο ως άφεση αμαρτιών του περιοδικού από τον Μωάμεθ: Η απεικόνιση του προφήτη απαγορεύεται στο Ισλάμ και ήταν το πρώτο που είχε ενοχλήσει ορισμένους μουσουλμάνους στα σχέδια του περιοδικού.

Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στη συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση. Σημειώνεται, δε, πως πρώτη φορά κυκλοφορεί η εφημερίδα εκτός Γαλλίας, καθώς θα γίνει πανευρωπαϊκή διανομή.

Η σύνταξη του τεύχους ολοκληρώθηκε στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Liberation, όπου φιλοξενείται η ομάδα του περιοδικού μετά την επίθεση.

Στις 7 Ιανουαρίου, ένοπλοι άντρες εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι σκοτώνοντας 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους τον εκδότη και σκιτσογράφο και τρεις από τους κύριους σκιτσογράφους της εφημερίδας. Διαφεύγοντας, σκότωσαν και έναν αστυνομικό ενώ τις επόμενες μέρες ακολούθησαν διενέξεις σε διάφορα σημεία της πόλης η οποία μετρά συνολικά 17 νεκρούς.

Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια «δολοφονίας» της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».

You May Also Like

Cyprus in focus

«Μπαλκόνι με θέα» είναι ο τίτλος του πιο πάνω πίνακα, τον οποίο υπογράφει ο ...

Η Ατζέντα του Σ/Κ

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα έφτασε και σε περιμένει με πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις: Σάββατο ...

Καρπασία: Θεία Λειτουργία στην Παναγία Κανακαριάς μετά από 42 χρόνια

Για πρώτη φορά, έπειτα από 42 χρόνια, θα τελεστεί την προσεχή Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Γιαννάτος

Tην τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, 17 Σεπτεμβρίου, ο ηθοποιός ...

Πέθανε ο συγγραφέας Ντέιβιντ Κόρνγουολ, παγκοσμίως γνωστός ως Τζον Λε Καρέ

Ο βρετανός πεζογράφος Ντέιβιντ Κόρνγουολ, διάσημος σε όλο τον κόσμο με το λογοτεχνικό του ...

Ταξίδι στη Σμύρνη με τους Τρίο Λεβάντε

Το Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη ταξιδεύει στο χρόνο και παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι στη Σμύρνη ...

X