Και ο Μωάμεθ είναι… Σαρλί

Τρία εκατομμύρια αντίτυπα του περιοδικού Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το εξώφυλλο της έκδοσης δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο σκίτσο του Luz απεικονίζεται δακρυσμένος ο Μωάμεθ, με τον τίτλο να αναγράφει «όλα συγχωρήθηκαν» και τον ίδιο να κρατά ένα πλακάτ με το σύνθημα «Je suis Charlie».

Τα γαλλικά ΜΜΕ ερμηνεύουν το σκίτσο ως άφεση αμαρτιών του περιοδικού από τον Μωάμεθ: Η απεικόνιση του προφήτη απαγορεύεται στο Ισλάμ και ήταν το πρώτο που είχε ενοχλήσει ορισμένους μουσουλμάνους στα σχέδια του περιοδικού.

Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στη συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση. Σημειώνεται, δε, πως πρώτη φορά κυκλοφορεί η εφημερίδα εκτός Γαλλίας, καθώς θα γίνει πανευρωπαϊκή διανομή.

Η σύνταξη του τεύχους ολοκληρώθηκε στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας Liberation, όπου φιλοξενείται η ομάδα του περιοδικού μετά την επίθεση.

Στις 7 Ιανουαρίου, ένοπλοι άντρες εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας στο Παρίσι σκοτώνοντας 11 ανθρώπους, ανάμεσά τους τον εκδότη και σκιτσογράφο και τρεις από τους κύριους σκιτσογράφους της εφημερίδας. Διαφεύγοντας, σκότωσαν και έναν αστυνομικό ενώ τις επόμενες μέρες ακολούθησαν διενέξεις σε διάφορα σημεία της πόλης η οποία μετρά συνολικά 17 νεκρούς.

Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια «δολοφονίας» της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία».

You May Also Like

Η ανακοίνωση της ΕΣΚ από τη σημερινή διάσκεψη τύπου

“Σβήνουν τα φώτα της ντόπιας Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας;” Οποιοσδήποτε γνωρίζει καλά την βιομηχανία μας μπορεί ...

Δέκα χρόνια Μουσείο Ακρόπολης

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για το Μουσείο Ακρόπολης το ότι γιορτάζει τα δέκατα γενέθλιά του», ...

Επίσημη ανακοίνωση για τον τάφο του Αριστοτέλη

Το πιο σπουδαίο εύρημα από την 20ετή ανασκαφική έρευνα στα αρχαία Στάγειρα ανακοινώνεται σήμερα ...

Ρεπερτόριο Θεάτρου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» 2015/16

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει το ρεπερτόριο για τη νέα θεατρική περίοδο, από 1η Δεκεμβρίου ...

«Μπαμ!» στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μεσαορίας

Στο Φεστιβάλ Θεάτρου Μεσαορίας [Mesarya Tiyatrosu Festival] προσκλήθηκε και συμμετέχει η Παραπλεύρως Παραγωγές, με ...

Η φωτογράφος / νταντά Βίβιαν Μάγιερ

Η ιστορία μιας καταξιωμένης -μετά θάνατον- φωτογράφου του 20ού αιώνα, της Βίβιαν Μάγιερ, μεταφέρεται ...

X