Με μεταπτυχιακό ξεκινά το τμήμα Καλών Τεχνών στο ΤΕΠΑΚ

Με ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ιστορία και Θεωρία της Τέχνης ξεκινά την λειτουργία του, τον Σεπτέμβριο 2015, το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση που υποδεικνύει ότι η λειτουργία του Πτυχιακού Προγράμματος στις Καλές Τέχνες παίρνει κι άλλη παράταση.

Ωστόσο, με τη λειτουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος υποδεικνύεται η σημασία που θα δίνεται στο Τμήμα Καλών Τεχνών για την ιστορική, φιλοσοφική και γενικότερα θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών.

Με τη μελλοντική λειτουργία του Πτυχιακού Προγράμματος στις Καλές Τέχνες, το Τμήμα Καλών Τεχνών θα προσφέρει σπουδές στη δισδιάστατη [ζωγραφική] και τρισδιάστατη [γλυπτική] δημιουργία, καθώς και στις τεχνολογικές εφαρμογές στην τέχνη, από τη φωτογραφία έως το βίντεο και τις ψηφιακές εφαρμογές εικόνας και ήχου.

Οι παραπάνω σπουδές θα εμπλουτίζονται από τη σημαντική παρουσία μαθημάτων στην Ιστορία και Θεωρία των Εικαστικών Τεχνών, της Αρχιτεκτονικής, και των Νέων Μέσων, καθώς και στη Φιλοσοφία [περιλαμβανομένης της Αισθητικής] της Τέχνης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ,

«Η Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, αποτελεί κομβικό σημείο συνάντησης επιστημονικής και καλλιτεχνικής έρευνας και δημιουργίας.

Το Τμήμα Καλών Τεχνών, ειδικότερα, στοχεύει να καταστεί ένας χώρος έρευνας και δημιουργίας στις τέχνες και στον πολιτισμό γενικότερα. Έχοντας διεθνή προοπτική, το τμήμα φιλοδοξεί να αποτελέσει κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, αναδεικνύοντας εκ νέου τον μακραίωνο ρόλο της Μεσογείου ως πεδίο διασταυρώσεων, προσμίξεων, αλληλοεπιδράσεων και κοσμοπολιτισμού. Ταυτόχρονα, στοχεύει στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος, χαρακτηριζόμενου από υψηλό θεωρητικό και αισθητικό επίπεδο, για την αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του διαλόγου περί των πολιτιστικών πραγμάτων της Κύπρου, καθώς και στην αναγκαία υποδομή για τη διεθνή προβολή της σύγχρονης μας καλλιτεχνικής δημιουργίας.»

Την ευθύνη για το μεταπτυχιακό θα έχουν οι καθηγητές δρ Αντώνης Δανός, Νίκη Λουιζίδου και δρ Θεοπίστη Στυλιανού.

+ Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα του Τμήματος Καλών Τεχνών www.cut.ac.cy/far και στα τηλ. 25002064, 25002553.

You May Also Like

Έφυγε η γνωστή Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ

Πέθανε το πρωί της Κυριακής η Γαλλίδα τραγουδίστρια Φρανς Γκαλ, σε ηλικία 70 ετών, ...

Συζήτηση για την έννοια του ιστορικού χρόνου στο «Εγκώμιο»

Με αφορμή το βιβλίο-μαρτυρία του Ζήνωνα Σιερεπεκλή «Πολλάκις εις θάνατον», το Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, ...

Θυμέλη Συν: Πρόγραμμα Θ.O.K στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων στήριξης του Πολιτισμού

Το πρόγραμμα Θυμέλη Συν είναι μια πρόσθετη έκτακτη οικονομική στήριξη για θεατρικούς φορείς παραγωγής ...

Χρηματοδότηση Ταινιών Μικρού Μήκους

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, το Νοτιοευρωπαϊκό Δίκτυο Κινηματογράφου (SEE), προκηρύσσει διαγωνισμό ...

Επίτιμος διδάκτωρ του Αριστοτέλειου ο Κώστας Γαβράς

Επίτιμος διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγορεύτηκε ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος έστειλε ...

X