Οι αδελφοί Κοέν πρόεδροι της Κριτικής Επιτροπής των Καννών

Οι αδελφοί Τζόελ και Ίθαν Κοέν, το σκηνοθετικό και σεναριογραφικό δίδυμο του κινηματογράφου, θα είναι οι επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών 2015, τον ερχόμενο Μάη.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα έχει φέτος δικέφαλη προεδρία και δεν θα μπορούσε να είναι άλλοι από τους αχώριστους αδελφούς Κοέν.

Οι δυο τους θα διαδεχθούν στην προεδρία της Επιτροπής του φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 μέχρι τις 24 Μαΐου, τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον.

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα επιστρέψουμε στις Κάννες», δήλωσαν οι κινηματογραφιστές, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα γυρίσματα της νέας ταινίας τους με τίτλο «Χαίρε Καίσαρ», με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστόφ Λαμπέρ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

«Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που, από την αρχή της καριέρας μας, διαδραμάτιζε πάντα σημαντικό ρόλο για μας. Και το να είμαστε πρόεδροι της επιτροπής φέτος στης Κάννες είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή για μας, καθώς δεν ήμασταν ποτέ πρόεδροι σε οτιδήποτε».

Οι αδελφοί Κοέν απέσπασαν τον Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ των Καννών το 1991 για την ταινία τους Barton Fink και παρέλαβαν το Βραβείο Σκηνοθεσίας δύο φορές: το 1996 για την ταινία Fargo και το 2001 για την ταινία The Man Who Wasn’t There. Η ταινία τους Inside Llewyn Davis απέσπασε το Γκραν Πρι του φεστιβάλ το 2013.

Άλλες ταινίες για τις οποίες ξεχώρισαν οι αδελφοί Κοέν είναι οι The Big Lebowski, No Country for Old Men, True Grit και άλλες.

You May Also Like

Πρόβες για τη «Φιλονικία», από την Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ

Το έργο «Φιλονικία», του Πιέρ ντε Μαριβώ, ετοιμάζεται να παρουσιάσει η Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ ...

Ξεκίνησε σήμερα η προπώληση εισιτήριων για τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers στην Αθήνα

Την ανθρώπινη ουρά που σχηματίστηκε από τις 7 το πρωί στην οδό Πανεπιστημίου στο ...

Επαναπατρισμός εικόνων στην Ελλάδα

Εικόνες της Μεταβυζαντινής εποχής που είχαν κλαπεί από την Ηπειρο επέστρεψαν στην Ελλάδα. Οι ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Εργαστήρια της Τετάρτης στον ΘΟΚ

«Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα» – Sydney J. Harris Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ ανακοινώνει ...

«Η μάσκα έπεσε» από τους Diya Arishe και Βαγγέλη Γέττο

Ο Diya Arishe, Παλαιστίνιος της Συρίας και αναγνωρισμένος πρόσφυγας στην Κύπρο, συμπράττει με τον ...

Τρεις στους έξι Κύπριοι για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ

Τρεις Κύπριοι καλλιτέχνες, η Νάταλι Γιαξή, ο Σωκράτης Σωκράτους και η Μαρία Χασάπη διεκδικούν ...

X