Έκθεση Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας στο Κέντρο 6Χ6

Τις καλύτερες φωτογραφίες των διεθνούς φήμης -και κύρους- βραβείων Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας Arcaid 2014 θα φιλοξενήσει το Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 στη Λεμεσό.

Είναι η πρώτη φορά που τα εν λόγω βραβεία παρουσιάζονται στην Κύπρο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει στο 6Χ6 μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2015.

Περί αρχιτεκτονικής

Η έκθεση έχει τίτλο Building Images και σ’ αυτήν περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας Arcaid.

Παρουσιάζονται δε, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Φωτογραφίας 6Χ6 με την Arcaid Images, διοργανώτρια του διαγωνισμού ο οποίος αναδεικνύει τον φωτογράφο της χρονιάς στην κατηγορία Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας. Σ’ αυτή την κατηγορία εμπίπτουν εικόνες από διεθνή αρχιτεκτονικά έργα και καταξιωμένους αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο.

Zaha Hadid Architects; Heydar Aliyev Centre; Cultrural Centre; Baku; Azerbaijan

Για φέτος, το πρώτο βραβείο δόθηκε στους Hufton+Crow για τη φωτογραφική αποτύπωση του πολυσυζητημένου -και πράγματι εντυπωσιακού- Heydar Aliyev Centre, αρχιτεκτονικού έργου της Ζάχα Χαντίτ, στο Αζερμπαϊτζάν. ΦΩΤΟ ©Hufton+Crow

Η αποτύπωση

Οι εικόνες που θα δούμε στη Λεμεσό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι βραβευμένοι φωτογράφοι, τους οποίους επέλεξε διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένους φωτογράφους και αρχιτέκτονες, επέλεξαν να αναδείξουν μέσα από τον φακό τους τα έργα διάσημων αρχιτεκτόνων όπως οι Zaha Hadid, Alvaro Siza Vieira, B720 Arquitectura, Bjarke Ingels & JDS Architects και άλλοι.

«O κάθε βραβευμένος καλλιτέχνης ερμηνεύει την πολυπλοκότητα της αρχιτεκτονικής σε ένα κατανοητό, δισδιάστατο μέσο όπως είναι η φωτογραφία, με σεβασμό και προσοχή στον χαρακτήρα, τη λεπτομέρεια και το περιβάλλον του αρχιτεκτονικού έργου», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα για την έκθεση.

Τα βραβεία πραγματοποιούνται με τη στήριξη της εταιρείας Sto και στηρίζονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 2 χιλιάδες σημαντικοί φορείς, εταιρείες και ιδιώτες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού συναντώνται στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής, το οποίο βραβεύει την αρχιτεκτονική αρτιότητα σε διεθνές επίπεδο.

+ Η έκθεση θα ανοίξει στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου 6X6 στη Λεμεσό (Ηπείρου 19, παράλληλος Ανεξαρτησίας) και θα παραμείνει μέχρι τις 21 Μαρτίου 2015. Πληροφορίες τηλ. 25354810 και www.centreforphotography6x6.com.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εξωτερική πισίνα στην Leça da Palmeira, Πορτογαλία, του αρχιτέκτονα Alvaro Siza Vieira. ΦΩΤΟ ©JOAO MORGADO

You May Also Like

«Έφυγε» ο φωτογράφος Ανδρέας Κούτας

Έφυγε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Κύπριος ...

Ευρωπαϊκές Ημέρες Κληρονομιάς | οι εκδηλώσεις

Μετρώντας ήδη 17 χρόνια συμμετοχής στον θεσμό των ευρωπαϊκών ημερών κληρονομιάς, η Κύπρος παρουσιάζει ...

ΒΙΒΛΙΟ | «Καζάνι» της Μαρίας Α. Ιωάννου

Γράφει η Αίγλη Τούμπα Καζάνι Της Μαρίας Α. Ιωάννου Εκδόσεις Νεφέλη σελ. 144 Η ...

Παρουσίαση του «Εαρινού Εξαμήνου» στον Πολίτη

Στην εφημερίδα Πολίτης θα παρουσιάσει ο Γιώργος Στόγιας το μυθιστόρημά του με τίτλο «Εαρινό ...

Προβολή των τριών ταινιών που διεκδικούν το ευρωπαϊκό βραβείο LUX

Τις τρεις φιναλίστ για το κινηματογραφικό βραβείο LUX, το οποίο απονέμει κάθε χρόνο το ...

Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια 2017 | Τι θα δούμε

Δώδεκα παραγωγές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ Κύπρια, οι οποίες ξεχώρισαν μέσα από ...

X