Έκθεση Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας στο Κέντρο 6Χ6

Τις καλύτερες φωτογραφίες των διεθνούς φήμης -και κύρους- βραβείων Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας Arcaid 2014 θα φιλοξενήσει το Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6 στη Λεμεσό.

Είναι η πρώτη φορά που τα εν λόγω βραβεία παρουσιάζονται στην Κύπρο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 27 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει στο 6Χ6 μέχρι και τις 21 Μαρτίου 2015.

Περί αρχιτεκτονικής

Η έκθεση έχει τίτλο Building Images και σ’ αυτήν περιλαμβάνονται οι φωτογραφίες του Διεθνούς Διαγωνισμού Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας Arcaid.

Παρουσιάζονται δε, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κέντρου Φωτογραφίας 6Χ6 με την Arcaid Images, διοργανώτρια του διαγωνισμού ο οποίος αναδεικνύει τον φωτογράφο της χρονιάς στην κατηγορία Αρχιτεκτονικής Φωτογραφίας. Σ’ αυτή την κατηγορία εμπίπτουν εικόνες από διεθνή αρχιτεκτονικά έργα και καταξιωμένους αρχιτέκτονες ανά τον κόσμο.

Zaha Hadid Architects; Heydar Aliyev Centre; Cultrural Centre; Baku; Azerbaijan

Για φέτος, το πρώτο βραβείο δόθηκε στους Hufton+Crow για τη φωτογραφική αποτύπωση του πολυσυζητημένου -και πράγματι εντυπωσιακού- Heydar Aliyev Centre, αρχιτεκτονικού έργου της Ζάχα Χαντίτ, στο Αζερμπαϊτζάν. ΦΩΤΟ ©Hufton+Crow

Η αποτύπωση

Οι εικόνες που θα δούμε στη Λεμεσό παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής στη Σιγκαπούρη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι βραβευμένοι φωτογράφοι, τους οποίους επέλεξε διεθνής κριτική επιτροπή αποτελούμενη από αναγνωρισμένους φωτογράφους και αρχιτέκτονες, επέλεξαν να αναδείξουν μέσα από τον φακό τους τα έργα διάσημων αρχιτεκτόνων όπως οι Zaha Hadid, Alvaro Siza Vieira, B720 Arquitectura, Bjarke Ingels & JDS Architects και άλλοι.

«O κάθε βραβευμένος καλλιτέχνης ερμηνεύει την πολυπλοκότητα της αρχιτεκτονικής σε ένα κατανοητό, δισδιάστατο μέσο όπως είναι η φωτογραφία, με σεβασμό και προσοχή στον χαρακτήρα, τη λεπτομέρεια και το περιβάλλον του αρχιτεκτονικού έργου», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα για την έκθεση.

Τα βραβεία πραγματοποιούνται με τη στήριξη της εταιρείας Sto και στηρίζονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 2 χιλιάδες σημαντικοί φορείς, εταιρείες και ιδιώτες από τον χώρο της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού συναντώνται στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής, το οποίο βραβεύει την αρχιτεκτονική αρτιότητα σε διεθνές επίπεδο.

+ Η έκθεση θα ανοίξει στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 19:00 στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου 6X6 στη Λεμεσό (Ηπείρου 19, παράλληλος Ανεξαρτησίας) και θα παραμείνει μέχρι τις 21 Μαρτίου 2015. Πληροφορίες τηλ. 25354810 και www.centreforphotography6x6.com.

ΑΡΧΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Εξωτερική πισίνα στην Leça da Palmeira, Πορτογαλία, του αρχιτέκτονα Alvaro Siza Vieira. ΦΩΤΟ ©JOAO MORGADO

You May Also Like

Μέρες Γερμανικού Κινηματογράφου στο Σινέ Στούντιο

Καθώς τα κινηματογραφικά βλέμματα πέφτουν στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου το οποίο σηκώνει αυλαία ...

To Δοχείο και το Περιεχόμενό του

Γράφει η Μαρίνα Σχίζα Ποιο από τα δύο είναι πιο σημαντικό; Το δοχείο ή ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Ακροάσεις για τις δράσεις του Α’ τριμήνου στο Θέατρο Αποθήκες αλλά και για την ...

Περσική μουσική από το Rohaab Ensemble

Μια βραδιά περσικής μουσικής παρουσιάζει στις 20 Μαρτίου το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, στον όμορφο ...

Tο μακροβιότερο ιαπωνικό anime Sazae-san διακόπτεται λόγω της πανδημίας

Το τηλεοπτικό δίκτυο που μεταδίδει τη σειρά animation από το 1969, την μακροβιότερη στον ...

ekthesis-online.com | Μια ψηφιακή γκαλερί στο διαδίκτυο

Ένας πρωτοποριακός χώρος εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο, με σκοπό την έκθεση και διάδοση έργων ...

X