Ηλίας Λάμπρου AFIAP

Τη φωτογραφία αυτή συγκεκριμένα την τράβηξα στο μικρό χωριό Αληθινού της Πιτσιλιάς, φθινόπωρο του 1996, την εποχή ακόμα που φωτογραφίζαμε με φιλμ. Πάντα μου άρεσε να φωτογραφίζω την κυπριακή ύπαιθρο. Αφού διάλεξα το συγκεκριμένο τοπίο, έστησα το τρίποδό μου γιατί χρησιμοποιούσα μηχανή μεσαίου φορμά 6Χ6 και έβγαλα μια φωτογραφία. Ξαφνικά αντιλήφθηκα μια ηλικιωμένη γυναίκα που ανηφόριζε το μονοπάτι. Τότε ενστικτωδώς έβγαλα ακόμα μία φωτογραφία και το αποτέλεσμα το βλέπετε. Λόγω της αργής ταχύτητας που χρησιμοποιούσα καταγράφηκε η κίνηση της γριούλας σαν μια οπτασία. Φυσικά δεν μπορούσα να μαντέψω το αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που αποτυπώθηκε στο χαρτί. Της έδωσα τον τίτλο «Φιγούρα στο χρόνο» και είναι η φωτογραφία που με αγγίζει περισσότερο. Μέσα σε αυτό το τετράγωνο καρέ βλέπω όλο τον κόπο και τον μόχθο του απλού Κύπριου που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή την ύπαιθρό μας.

 Ημ. γέννησης: Απρίλης 1964

Σπουδές: Μαγειρικής και ταχύρυθμων μαθημάτων φωτογραφίας.

Επιρροές: Aπό μεγάλους φωτογράφους τοπίου, Ansell Adams, Edward Weston.

High: Όταν μου ζητήθηκε η συγκεκριμένη φωτογραφία για να εκτίθεται μόνιμα στο διεθνές μουσείο φωτογραφίας MIF στην Ισπανία.

Low: Η έλλειψη αρκετού χρόνου για φωτογραφικά ταξίδια στο εξωτερικό. Και ότι έπρεπε να βγάλω πολύ περισσότερες φωτογραφίες από την κυπριακή ύπαιθρο.

Tip: Φωτογραφίστε και σταματήστε τον χρόνο όσο μπορείτε περισσότερο. Τυπώστε τις φωτογραφίες σας γιατί μόνο τότε θα τις χαρείτε πραγματικά!

You May Also Like

Σουζάνα Φιαλά

Ο φωτισμός, τα χρώματα, η αίσθηση και το μυστήριο της νύχτας με ελκύουν. Αυτή ...

Τάκης Ιωαννίδης

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε στις 18.2.1978 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης 16 ανθρώπων ...

Άγγελος Τζωρτζίνης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Little left to lose”, η οποία ...

Σάρα Μαλιάν / Sarah Malian

Photo copyright: (c) Sarah Malian / CA Τη Νοζενί τη φωτογράφησα στη φυλακή της ...

Στέφανος Κουρατζής

Πρώτες μέρες Απριλίου 2012 και η μέρα ξεκινά νωρίς ενώ τα στοιχεία, φυσικά και ...

Ιάκωβος Χατζησταύρου

Δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω μία εικόνα, γιατί τα πρότζεκτ με τα οποία ασχολούμαι έχουν ...

X