«Πολλαπλότητες» η πρώτη έκθεση από την Art Seen

«Πολλαπλότητες | multiplicities» είναι ο τίτλος της πρώτης έκθεσης με την οποία η γκαλερί Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions μπαίνει στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει στις 27 Μαρτίου 2015, στις 19:30, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εγκαινιάζοντας παράλληλα και την Art Seen, μια πολιτιστική πλατφόρμα ανταλλαγής στη σύγχρονη τέχνη στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 9 Μαΐου 2015.

Με την ευκαιρία της πρώτης έκθεσης, δεκατρείς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχουν κληθεί με ανάθεση [commission] να δημιουργήσουν καινούρια έργα στη μορφή των πολλαπλών εκδόσεων [limited editions prints & multiples].

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Σάββας Χριστοδουλίδης, Ελένη Καμμά, Μαριάννα Χριστοφίδη, Εύα Μαραθάκη, Βίκυ Περικλέους, Λευτέρης Τάπας, Μαρία Θεοδωράκη, Amikam Toren, Agnus Braithwaite, Gary Colglough, Aldo Kroese, Jost Munster και Alison Turnbull.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν δημιουργήθηκαν ειδικά για την Art Seen Editions μετά από πρόσκληση της ιδρύτριας της γκαλερί, Mαρίας Στάθη.

Τα έργα περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί, φωτογραφίες [c-prints], κολάζ, μεταξοτυπίες, τυπώματα, γλυπτά και σχέδια με μολύβι που φτιάχτηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις [unique variations].

«Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, επιλέγουμε να δούμε τέχνη: να παρατηρήσουμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τη σύγχρονη οπτική γλώσσα μιας ομάδας καλλιτεχνών που ‘μιλά’ χρησιμοποιώντας το καινοτόμο μέσο, για το εικαστικό λεξιλόγιο της Κύπρου, των πολλαπλών εκδόσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί.

«Η έκθεση αποτελεί μια πρόταση που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας! Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να σας παρασύρουμε σε ένα διάλογο από τον οποίο να προκύπτει μια εμπλουτισμένη αντίληψη του όρου ‘σύγχρονη τέχνη’.»

+ «Πολλαπλότητες» από τις 27 Μαρτίου 2015 και μέχρι τις 9 Μαΐου στην γκαλερί  art seenContemporary Art Projects & Editions [Αρχ. Μακαρίου 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία]

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 14.00 – 18.00, Σάββατο 10.00 – 13.00 και με ραντεβού.

You May Also Like

160 Καλλιτέχνες για τη Μόρια

Μια μεγάλη μουσική συλλογή που συγκεντρώνει κομμάτια από 160 εγχώριους καλλιτέχνες της Ελλάδας, δημιουργήθηκε ...

Παγκόσμια πρεμιέρα για την ταινία της Ζακλίν Λέντζου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της πολυβραβευμένης Ζακλίν Λέντζου, ετοιμάζεται ...

“ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ” του Θανάση Θεολόγη στο Σατιρικό

Πρεμιέρα για την παράσταση  με τίτλο “ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ” του Θανάση Θεολόγη την ...

Booksale από το βιβλιοπωλείο Μούφλον

Το Βιβλιοπωλείο Μούφλον, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των βιβλιόφιλων, ανακοινώνει την 10η έκθεση βιβλίου, η ...

Ανακοινώνεται σήμερα το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Με όλα τα γραφεία στοιχημάτων να «δείχνουν» τον Ιάπωνα συγγραφέα Χαρούκι Μουρακάμι, αλλά βεβαίως ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παίζει… μπάλα σε Λεμεσό και Λευκωσία

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αιφνιδίασε το κοινό σε Λεμεσό και Λευκωσία, όταν εμφανίστηκε παίζοντας… ...

X