«Πολλαπλότητες» η πρώτη έκθεση από την Art Seen

«Πολλαπλότητες | multiplicities» είναι ο τίτλος της πρώτης έκθεσης με την οποία η γκαλερί Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions μπαίνει στον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει στις 27 Μαρτίου 2015, στις 19:30, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εγκαινιάζοντας παράλληλα και την Art Seen, μια πολιτιστική πλατφόρμα ανταλλαγής στη σύγχρονη τέχνη στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 9 Μαΐου 2015.

Με την ευκαιρία της πρώτης έκθεσης, δεκατρείς καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό, έχουν κληθεί με ανάθεση [commission] να δημιουργήσουν καινούρια έργα στη μορφή των πολλαπλών εκδόσεων [limited editions prints & multiples].

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί Σάββας Χριστοδουλίδης, Ελένη Καμμά, Μαριάννα Χριστοφίδη, Εύα Μαραθάκη, Βίκυ Περικλέους, Λευτέρης Τάπας, Μαρία Θεοδωράκη, Amikam Toren, Agnus Braithwaite, Gary Colglough, Aldo Kroese, Jost Munster και Alison Turnbull.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν δημιουργήθηκαν ειδικά για την Art Seen Editions μετά από πρόσκληση της ιδρύτριας της γκαλερί, Mαρίας Στάθη.

Τα έργα περιλαμβάνουν εκτυπώσεις σε αρχειακό χαρτί, φωτογραφίες [c-prints], κολάζ, μεταξοτυπίες, τυπώματα, γλυπτά και σχέδια με μολύβι που φτιάχτηκαν με μικρές διαφοροποιήσεις [unique variations].

«Στις 27 Μαρτίου λοιπόν, επιλέγουμε να δούμε τέχνη: να παρατηρήσουμε, να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τη σύγχρονη οπτική γλώσσα μιας ομάδας καλλιτεχνών που ‘μιλά’ χρησιμοποιώντας το καινοτόμο μέσο, για το εικαστικό λεξιλόγιο της Κύπρου, των πολλαπλών εκδόσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της γκαλερί.

«Η έκθεση αποτελεί μια πρόταση που ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας! Ευελπιστούμε με αυτόν τον τρόπο να σας παρασύρουμε σε ένα διάλογο από τον οποίο να προκύπτει μια εμπλουτισμένη αντίληψη του όρου ‘σύγχρονη τέχνη’.»

+ «Πολλαπλότητες» από τις 27 Μαρτίου 2015 και μέχρι τις 9 Μαΐου στην γκαλερί  art seenContemporary Art Projects & Editions [Αρχ. Μακαρίου 66Β, Cronos Court, 1077 Λευκωσία]

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη- Παρασκευή 10.00 – 13.00 και 14.00 – 18.00, Σάββατο 10.00 – 13.00 και με ραντεβού.

You May Also Like

Ταινία για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με πρωταγωνιστή τον Τζέιμι Φοξ

Ταινία για τη ζωή και το έργο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ενδιαφέρεται να γυρίσει ...

«Μονομαχία» στο Μουσείο της Πάφου

Ενα απροσδόκητο -αν όχι ανεπιθύμητο- επισκέπτη δέχτηκαν χθες [Τρίτη 9 Αυγούστου] στο Αρχαιολογικό Μουσείο ...

Αφιέρωμα στη Δημοκρατία στο περιοδικό “Καιροί της Κύπρου”

Σελίδες από την έκδοση της 12ης Αυγούστου 1960, του περιοδικού “Καιροί της Κύπρου”(Times of ...

Τρία εκατ. Κινέζοι παρακολούθησαν διαλέξεις για τη δημοκρατία

Εξήντα δύο χρόνια μετά την επανάσταση που ανέτρεψε ένα διεφθαρμένο καθεστώς και το αντικατέστησε ...

Στην ταινία Ida το βραβείο LUX 2014

Η ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι Ida απέσπασε το φετινό κινηματογραφικό βραβείο Lux, το οποίο ...

Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους για το «Παλάτι»

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη διεθνή της πορεία, η ταινία μικρού μήκους The Palace του Αντώνη ...

X