Πρώτα γενέθλια για την Λεβέντειο Πινακοθήκη

Ένα χρόνο λειτουργίας κλείνει στις 25 Μαρτίου 2015 η Λεβέντειος Πινακοθήκη, την οποία παρέδωσε στην κοινωνία και στους επισκέπτες της Κύπρου το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη.

Για να γιορτάσει τα πρώτα της γενέθλια, η Λεβέντειος Πινακοθήκη προγραμματίζει με σειρά εκδηλώσεων που ανταποκρίνονται σε μικρούς και μεγάλους, οι οποίες αρχίζουν την Τετάρτη 25 Μαρτίου και ολοκληρώνονται στις 18 Μαΐου 2015, κατά την Διεθνή Μέρα Μουσείων.

Ανάμεσά τους προγραμματίζονται ειδικές ξεναγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, παραμύθια για παιδιά και μεγάλους, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις και μια μεγάλη προσωρινή -εικαστικής και ιστορικής σημασίας- έκθεσης, αφιερωμένη στον Αναστάσιο Γ. Λεβέντη και τη Δυτική Αφρική.

 Το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, να καταστούν τα έργα τέχνης που συνέλεξε κατά τη διάρκεια της ζωής του προσβάσιμα και προσιτά στους συμπατριώτες του, υλοποιήθηκε προσφέροντας ένα μοναδικό για τα κυπριακά δεδομένα Μουσείο, ένα νέο πολιτιστικό κύτταρο με το οποίο προβάλλεται και εξιστορείται ο κόσμος της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Τέχνης.

Απολογισμός

Στους πρώτους δώδεκα μήνες ζωής της, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργάνωσε δύο προσωρινές εκθέσεις, δόθηκαν δέκα «Διαλέξεις της Τετάρτης» με επίκεντρο την Ιστορία της Τέχνης, έγιναν δεκάδες ξεναγήσεις και προσφέρθηκαν ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

Συνολικά πέρα από 30 χιλιάδες άτομα επισκέφθηκαν το διάστημα αυτό τη Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Επιπλέον, τροχοδρομήθηκαν σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με ιδρύματα και μουσεία της Κύπρου και του εξωτερικού, με στόχο να εδραιωθεί ένας συνεχής πολιτιστικός «διάλογος» με την Ευρωπαϊκή Ιστορία της Τέχνης.

You May Also Like

Νεκρός ο Αμπάς Κιαροστάμι

Αιφνίδια έφυγε από τη ζωή στις 4 Ιουλίου ο κορυφαίος Ιρανός σκηνοθέτης Αμπάς Κιαροστάμι, ...

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στην Πλατεία Ηρώων

Το Θέατρο Ριάλτο κλείνει τη σεζόν με μια Μεγάλη Λαϊκή Συναυλία του Χρήστου Νικολόπουλου ...

«Ιστορίες για αγρίους» στο Σινέ Στούντιο

Η μαύρη κωμωδία του Αργεντινού Νταμιάν Σιφρόν, «Ιστορίες για Αγρίους» [Relatos Salvajes], μια από ...

“Από την προφορική παράδοση στην επινόηση ιστοριών και τον φωνητικό αυτοσχεδιασμό”

Το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα /εισαγωγή στην τέχνη της αφήγησης με τίτλο: ...

«Contemporary heart» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Μια διαφορετική και πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής υπό τον γενικό τίτλο «Contemporary heart» παρουσιάζει στις ...

Επιστολή Γ. Θεοφάνους: «Χαίρε Κύπρος»

Ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους έγραψε μια επιστολή στην οποία παρουσιάζει την πρότασή του σχετικά ...

X