Σημείο Αφετηρίας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων τού ‘Σημείο Αφετηρίας’, Κυριακή Χριστοδούλου, ο χώρος υφίσταται και λειτουργεί ως κέντρο εκμάθησης της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, ωστόσο προσεχώς θα κάνει το άνοιγμά του και ως Κέντρο Μελέτης και Πολιτισμού

Οι ιδιοκτήτες: Κυριακή Σοφοκλέους και Κυριακή Χριστοδούλου

Η ιδέα: Το ‘Σημείο Αφετηρίας’ ξεκίνησε σαν εκπαιδευτικό κέντρο όπου διδάσκουμε την ελληνική σε ξενόγλωσσους, σαν ένα εργαστήρι, δηλαδή, εκμάθησης των ελληνικών ως δεύτερης γλώσσας. Απ’ το να διδάσκουμε σε ένα δωμάτιο ή ένα διαμέρισμα, θέλαμε έναν χώρο που να δίνει κι άλλες δυνατότητες.

Το όνομα: Η λέξη ‘σημείο’ από μόνη της σημαίνει πολλά πράγματα αλλά σαν εκπαιδευτικό κέντρο η ιδέα είναι ότι πρόκειται για την αφετηρία της διαδικασίας εκμάθησης. Ένας χώρος διδασκαλίας αλλά και η ίδια η διδασκαλία, όποιο κι αν είναι το αντικείμενό της, δεν αποτελεί παρά το σημείο αφετηρίας μιας συνεχούς βιωματικής μάθησης.

Το άνοιγμα: Στόχος μας εξαρχής δεν ήταν μόνο η διδασκαλία της γλώσσας μέσα στην ‘τάξη’ αλλά και η επαφή των μαθητών μας με τον ευρύτερο πολιτισμό της Κύπρου στο πλαίσιο ποικίλων δραστηριοτήτων.

Το πρώτο βήμα: Απευθυνθήκαμε σε διάφορους καλλιτέχνες που είχαμε υπόψη και στους οποίους θέλαμε να δώσουμε βήμα, για μια πρώτη έκθεση στην οποία επικεντρωνόμαστε στις εικαστικές και εφαρμοσμένες τέχνες και στη φωτογραφία. Πρόκειται για καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα για μια ατομική έκθεση.

Πότε: Προγραμματίζουμε την έκθεση για το τέλος Μαΐου.

Οι στόχοι: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια σχέση με καλλιτέχνες, να διοργανώνουμε και να φιλοξενούμε εκδηλώσεις σχετικές με τις τέχνες.

Στο μέλλον: Θα φιλοξενήσουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Πού: Ηρακλέους 35, παλιά Λευκωσία.

Πληροφορίες: Facebook/Σημείο Αφετηρίας και 70009048

 

You May Also Like

The Alien Trail

Ο φωτογράφος Νικόλας Ιορδάνου μαζί με τρεις φωτογράφους του πρακτορείου Magnum εστιάζουν στους αόρατους ...

«Oι Sandy Brour»

Τί είναι: Ο πρώτος δίσκος των Sandy που θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια, δύο covers ...

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Επιμέλεια : Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Ο Γιώργος Τσαγγάρης, πρόεδρος του ...

NOW HAPPINESS

O χειμώνας θα μπει με soundtrack τον πρώτο σόλο δίσκο του Λευτέρη Μουμτζή H ...

Σεμέλη

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου, σχετικά με την πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στην ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

X