Χριστάκης Σαζεΐδης

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 2006 στο Τρόοδος, στην περιοχή “Λούματα των Αετών”. Από τότε μέχρι σήμερα έχω τραβήξει πολλές όμορφες φωτογραφίες, όμως αυτή είναι η αγαπημένη μου, είναι αυτή που πάντα ξεχωρίζω. Αυτή η εικόνα μου θυμίζει τα ημερολόγια τοίχου με τα όμορφα τοπία που έβλεπα μικρός και που ήθελα μια μέρα να μπορέσω και εγώ να φωτογραφίσω. Ήταν για εμένα η ώθηση για να ασχοληθώ σοβαρά με τη φωτογραφία.

Ημ. γέννησης: 1960

Σπουδές: κλάδος ηλεκτρολογίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα και διαλέξεις σε διάφορους φωτογραφικούς ομίλους, από όπου πήρα τις βασικές γνώσεις για τη φωτογραφική μηχανή και την τέχνη τής φωτογραφίας. Ταυτόχρονα όμως μελετούσα και μόνος μου. Αυτό με βοήθησε πολύ.

Eπιρροές: Επηρεάστηκα από τις φωτογραφίες με όμορφα τοπία στα ημερολόγια τοίχου.

High: Θεωρώ σημαντικό σταθμό στη φωτογραφική μου πορεία την απονομή του τίτλου EFIAP [Εξαίρετος Καλλιτέχνης Φωτογράφος] από τη FIAP [Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας]. Η απονομή του τίτλου αυτού έγινε αφού φωτογραφίες μου διακρίθηκαν σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Low: Όταν ταξίδευα για φωτογράφιση στη Βιέννη και έπαθε ζημιά ο φακός στο αεροδρόμιο.

Tip: Σήμερα εξακολουθώ να παρακολουθώ διαλέξεις, να επισκέπτομαι εκθέσεις, να μελετώ την ιστορία της φωτογραφίας και με κάθε τρόπο να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου. Αυτά είναι που πρέπει να κάνει ο κάθε φωτογράφος, νεοεισερχόμενος ή έμπειρος. Να θυμάστε ότι στη διαδικασία της φωτογραφίας η σημασία του φωτογράφου είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη απ’ ό,τι της φωτογραφικής μηχανής, όσο ακριβή κι αν είναι αυτή.

You May Also Like

Ο Ανδρέας Κούτας ή η αναζήτηση της τελειότητας

Της Άννας Μαραγκού / Φωτογραφία ©Τεύκρος Ολύμπιος * Η σελίδα του HOTSHOT, ενός πρότζεκτ ...

Χριστίνα Δράκου

Τη φωτογραφία αυτή την έβγαλα στη Μιανμάρ (Βιρμανία) στις 12 Δεκεμβρίου 2012. Είναι η ...

Ανθή Αλεξάνδρου

Light on the Meteora ©ΑΝΘΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, 2012 Ταξίδι με γκρουπ στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο ...

ΒΑΣΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ, ABIPP, AMPA

(c)2006 Φωτογραφία Βάσου Στυλιανού Η φωτογραφία απεικονίζει αναμνηστικό κέρμα της Κεντρικής Τράπεζας του 2004 ...

Buket Ozatay

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2011 σε ένα χωριό στην Κούβα. Φεύγοντας από το χωριό, ...

Ειρήνη Βουρλούμη

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά μου “Σε Αναμονή”, η οποία είναι η ...

X