Χριστάκης Σαζεΐδης

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το 2006 στο Τρόοδος, στην περιοχή “Λούματα των Αετών”. Από τότε μέχρι σήμερα έχω τραβήξει πολλές όμορφες φωτογραφίες, όμως αυτή είναι η αγαπημένη μου, είναι αυτή που πάντα ξεχωρίζω. Αυτή η εικόνα μου θυμίζει τα ημερολόγια τοίχου με τα όμορφα τοπία που έβλεπα μικρός και που ήθελα μια μέρα να μπορέσω και εγώ να φωτογραφίσω. Ήταν για εμένα η ώθηση για να ασχοληθώ σοβαρά με τη φωτογραφία.

Ημ. γέννησης: 1960

Σπουδές: κλάδος ηλεκτρολογίας του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα και διαλέξεις σε διάφορους φωτογραφικούς ομίλους, από όπου πήρα τις βασικές γνώσεις για τη φωτογραφική μηχανή και την τέχνη τής φωτογραφίας. Ταυτόχρονα όμως μελετούσα και μόνος μου. Αυτό με βοήθησε πολύ.

Eπιρροές: Επηρεάστηκα από τις φωτογραφίες με όμορφα τοπία στα ημερολόγια τοίχου.

High: Θεωρώ σημαντικό σταθμό στη φωτογραφική μου πορεία την απονομή του τίτλου EFIAP [Εξαίρετος Καλλιτέχνης Φωτογράφος] από τη FIAP [Διεθνή Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας]. Η απονομή του τίτλου αυτού έγινε αφού φωτογραφίες μου διακρίθηκαν σε αρκετούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Low: Όταν ταξίδευα για φωτογράφιση στη Βιέννη και έπαθε ζημιά ο φακός στο αεροδρόμιο.

Tip: Σήμερα εξακολουθώ να παρακολουθώ διαλέξεις, να επισκέπτομαι εκθέσεις, να μελετώ την ιστορία της φωτογραφίας και με κάθε τρόπο να εμπλουτίζω συνεχώς τις γνώσεις μου. Αυτά είναι που πρέπει να κάνει ο κάθε φωτογράφος, νεοεισερχόμενος ή έμπειρος. Να θυμάστε ότι στη διαδικασία της φωτογραφίας η σημασία του φωτογράφου είναι χίλιες φορές μεγαλύτερη απ’ ό,τι της φωτογραφικής μηχανής, όσο ακριβή κι αν είναι αυτή.

You May Also Like

Galia Nazaryants

Οι καλύτερές μου φωτογραφίες δεν είναι κάτι που βλέπετε κάθε μέρα, είναι εικόνες που ...

Νίκη Ζάνη

Βομβάη, Ινδία 2010 Φωτογραφία τραβηγμένη μέσα από το ταξί, φεύγοντας από τη Βομβάη το ...

Χρυστάλλα Κυριάκου

“The Spoken Word” από τη σειρά “Within the White Walls” Πρόκειται για την απουσία ...

Σπύρος Στάβερης

Μια “ρευστή” φωτογραφία από τις περσινές διακοπές στην Αστυπάλαια. “Ρευστή” και κάπως “αβέβαιη”, επειδή ...

Μαριάννα Κωνσταντή

Day dreaming, έγχρωμη φωτογραφία, 2012 Αυτή η φωτογραφία είναι από τις αγαπημένες μου αυτήν ...

Γιώργος Καπλανίδης

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στη Νέα Υόρκη τον περασμένο ...

X