Πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα

Άλλη μια παράσταση του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου φιλοξενεί το Σατιρικό Θέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, δίνοντας συνέχεια στη συνεργασία των δύο θεάτρων. Αυτή τη φορά θα δούμε επί σκηνής το έργο “Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, πληγώθηκα στα Τούρκικα”, βασισμένο σε ποίηση της Faize Οzdemirciler.

Χάριν επικαιρότητας, αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του Μουσταφά Ακιντζί στη δημιουργία του Τ/κυπριακού Δημοτικού Θεάτρου: Τον Σεπτέμβριο ’80, οι προοδευτικοί ηθοποιοί Osman Alkas, Erol Refikoglou και Isin Cem απολύθηκαν από το “Τουρκοκυπριακό Εθνικό Θέατρο” εξαιτίας της συμμετοχής τους στην παράσταση “Το έργο των συμπατριωτών”, που διοργάνωσε ο τ/κ Δήμος της Λευκωσίας. Έτσι, ο τότε δήμαρχος της πόλης Μουσταφά Ακιντζί τούς κάλεσε και τους ανέθεσε την ευθύνη της δημιουργίας ενός νέου θεάτρου με επιχορήγηση του δήμου. Έτσι γεννήθηκε από μια ομάδα προοδευτικών ανθρώπων το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο στις 3 Νοεμβρίου 1980, με ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά στελέχη του, τον Γιασάρ Ερσόι, να θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους θεατράνθρωπους, ο οποίος αξιοποιεί το θέατρο ως κοινωνικό εργαλείο συμφιλίωσης. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην παράσταση που θα δούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στην Αγλαντζιά.

+ Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20:30 με υπέρτιτλους στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων τηλ. 22312940 και 22421609.

You May Also Like

Τα Αυτοβιογραφικά

Υπό τον τίτλο «Τα Αυτοβιογραφικά», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στην Γκαλερί Γκλόρια στη ...

True West

Μας αρέσουν πολύ οι δουλειές της Αθηνάς Κάσιου. Το νέο έργο που ανεβάζει αρχές ...

Μπιλ Μπόνερ

Είναι αυτή η καλύτερη δουλειά στον κόσμο; Για πολλούς, είναι. Ο Μπιλ Μπόνερ είναι ...

“Robert Rauschenberg Combine Material Fulton St. Studio”

Το μουσείο Γκετί στο Λος Άντζελες απέκτησε 29 φωτογραφίες του Αμερικανού εικαστικού Cy Twombly, ...

Παιχνίδι στο βαγόνι 152, Ευρύχου

Ένα μικρό, με μεγάλη ιστορία, μουσείο προστέθηκε στη λίστα των μουσείων που τελούν υπό ...

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ 1934-2016

O Λέοναρντ Κόεν (ή Κοέν) «ήξερε πράγματα για τη ζωή και, αν άκουγες καλά ...

X