Πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα

Άλλη μια παράσταση του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου φιλοξενεί το Σατιρικό Θέατρο στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, δίνοντας συνέχεια στη συνεργασία των δύο θεάτρων. Αυτή τη φορά θα δούμε επί σκηνής το έργο “Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, πληγώθηκα στα Τούρκικα”, βασισμένο σε ποίηση της Faize Οzdemirciler.

Χάριν επικαιρότητας, αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του Μουσταφά Ακιντζί στη δημιουργία του Τ/κυπριακού Δημοτικού Θεάτρου: Τον Σεπτέμβριο ’80, οι προοδευτικοί ηθοποιοί Osman Alkas, Erol Refikoglou και Isin Cem απολύθηκαν από το “Τουρκοκυπριακό Εθνικό Θέατρο” εξαιτίας της συμμετοχής τους στην παράσταση “Το έργο των συμπατριωτών”, που διοργάνωσε ο τ/κ Δήμος της Λευκωσίας. Έτσι, ο τότε δήμαρχος της πόλης Μουσταφά Ακιντζί τούς κάλεσε και τους ανέθεσε την ευθύνη της δημιουργίας ενός νέου θεάτρου με επιχορήγηση του δήμου. Έτσι γεννήθηκε από μια ομάδα προοδευτικών ανθρώπων το Τουρκοκυπριακό Δημοτικό Θέατρο στις 3 Νοεμβρίου 1980, με ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά στελέχη του, τον Γιασάρ Ερσόι, να θεωρείται σήμερα ένας από τους σημαντικότερους θεατράνθρωπους, ο οποίος αξιοποιεί το θέατρο ως κοινωνικό εργαλείο συμφιλίωσης. Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στην παράσταση που θα δούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης, στην Αγλαντζιά.

+ Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 20:30 με υπέρτιτλους στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων τηλ. 22312940 και 22421609.

You May Also Like

Περί Φόρμας

«Τρόπους του ποιείν», κατά τον Πολ Βαλερί, εξετάζουν οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ...

Υιοθέτησε αυτή την πανέμορφη κράγκα

Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη και δη βραβευμένη εικονογράφο Δάφνη Χριστοφόρου συνεργάζεται ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος ...

Αρχή με residency για την Art Seen

Με τρεις εκθέσεις εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν 2017-18 η γκαλερί Art Seen στη ...

Τιγκράν

  Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες νέους καλλιτέχνες της τζαζ διεθνώς, ο οποίος κατάφερε ...

Πρόωρα παρών: Χριστόφορος Σάββα 1924-1968

Με έργα τέχνης του Χριστόφορου Σάββα, ενός καλλιτέχνη που θεωρείται πρωτοπόρος της σύγχρονης κυπριακής ...

Vanity

Στοιχεία ανόμοια στη συγχρονικότητά τους συναντώνται στην έκθεση με τίτλο Vanity, η οποία εγκαινιάζεται ...

X