Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Τέντα»

Πριν τα διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ εκτός άστεων, ξεμυτίζει ένα άλλο: τον ερχόμενο Μάη στην Καλαβασό και θα έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της Μελίτας Κούτα και του Χάρη Καυκαρίδη.

Πότε: Στις 23 Μαΐου 2015 και για 24 ώρες!

Τι παίζει; Μουσική, θέατρο, χορός, εργαστήρια, διαλέξεις, ξεναγήσεις
Το σκεπτικό: Να τοποθετηθεί η Καλαβασός με την πλούσια ιστορική, γεωλογική της σημασία, τη φυσική ομορφιά, αλλά κυρίως τους ανθρώπους της, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Να δείξουν το έργο τους νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν τοπικά ερεθίσματα για να δημιουργήσουν σύγχρονη τέχνη.

Τι θα γίνει: Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Καλαβασού, την ιστορία των μεταλλείων της, να επισκεφτούν το φράγμα, να λάβουν μέρος σε εργαστήρια, να παρακολουθήσουν διαλέξεις, να δουν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, να ξεναγηθούν, να φάνε και να ξεκουραστούν στην πλατεία και να διανυκτερεύσουν στο χωριό.

Τι θα δούμε: Τη θεατρική παράσταση “La Belote” του Αντώνη Γεωργίου σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, τη χορευτική παράσταση INLAND από τον Φώτη Νικολάου & X-it Dancetheatre και μια μουσική συναυλία των Monsieur Doumani με τον καινούργιο τους δίσκο Sikoses. Επίσης η ομάδα Ξαρκής έχει αναλάβει την οργάνωση εργαστηρίου με τίτλο “Αναδιαμορφώνοντας την εμπειρία του μουσείου”. Παράλληλες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, ξεναγήσεις, εργαστήρια.

Οι διοργανωτές: Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του κοινοτικού συμβουλίου Καλαβασού. Την επιμέλεια του Φεστιβάλ έχουν αναλάβει οι: Μελίτα Κούτα και Χάρης Καυκαρίδης – καλλιτεχνική διεύθυνση / Στέφανη Πολυκάρπου – βοηθός παραγωγής / Αλέξανδρος Παπαγεωργίου – τεχνική υποστήριξη / Μάριος Κωνσταντίνου – γραφικός σχεδιασμός / Ομάδα Ξαρκής – οργάνωση εργαστηρίου

Οι στόχοι: Η πολιτιστική προβολή της Καλαβασού, η συνεύρεση ανθρώπων και η δημιουργία προϋποθέσεων για την άνθιση πολιτιστικών φεστιβάλ με τη συνεργασία των κοινοτήτων.

Η “Τέντα”: Ο τίτλος του φεστιβάλ είναι εμπνευσμένος από την ονομασία του νεολιθικού οικισμού της Τέντας που βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό της Καλαβασού. Σύμφωνα με τη λαϊκή ιστορία, το όνομα δόθηκε το 327 μ. Χ., όταν η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, έμεινε σε μια τέντα στη συγκεκριμένη τοποθεσία κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο.

Το πρόγραμμα: www.tentafestival.com

You May Also Like

ΝΙ•ΚΟ

Λένε τον πρώτο δίσκο της Στέλλας Χρίστου Τι είναι: Είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Ένα ...

The Green Line Project

Ένας περίπατος κατά μήκος της πράσινης γραμμής γέννησε μια ιδέα που εξελίχθηκε σε μια ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

ΜΠΑΜ

Τι είναι; Το θεατρικό έργο Μπαμ! είναι η καινούρια παράσταση της ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ. Μια ...

Ο πρώτος δίσκος των Belua έρχεται…

Ποιες είναι: Οι Belua αποτελούνται από: τη Zara Der Arakelian στα φωνητικά, τη Μικαέλα ...

Μεταμεσονύχτια γραμμή

Ο Ανδρέας Κυριάκου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας του ταινίας με ...

X