Transitions στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

Δώδεκα επιλεγμένοι απόφοιτοι του Trinity Laban Conservatory for music and dance θα βρίσκονται στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο το διήμερο 16-17 Μαΐου για παραστάσεις και ένα εργαστήρι χορού.

Το Trinity Laban Conservatory for music and dance είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κονσερβατόρια μουσικής και χορού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, οι επίλεκτοι απόφοιτοί του και μέλη της ομάδας χορού του, ταξιδεύουν ανά τον κόσμο δίνοντας παραστάσεις βασισμένες σε έργα αναγνωρισμένων χορογράφων.

Απ’ αυτό αποφοιτούν κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες δεκάδες χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί και θεωρητικοί της τέχνης του χορού , έχοντας προηγουμένως σε βάθος μυηθεί – θεωρία και εφαρμογή – στα πλέον κρίσιμα μυστικά της τέχνης χορού (ακολουθώντας ένα προς ένα τα χνάρια έρευνας και εφαρμοσμένης γνώσης που χάραξε ο πρωτοπόρος RudolfV. Laban).

Οι απόφοιτοι του Trinity Laban διεθνώς θεωρούνται προικισμένοι με την κρίσιμη πρώτη ύλη που όσοι φιλοδοξούν να διακριθούν στην τέχνη χορού οφείλουν από τα πρώτα βήματά τους να διαθέτουν.

Τα τρία χορευτικά έργα που συγκροτούν τη μια και μοναδική ετησίως παράστασή τους, που θα δούμε στη Λευκωσία, είναι γνωστά ως Trible bill και τα παρουσιάζει η ομάδα Transitions.

Η φετινή περιοδεία της παράστασης Trible bill ξεκίνησε από το Λονδίνο στις 26 Φεβρουαρίου και κάνει στάση στην Λευκωσία το Σάββατο 16 Μαΐου.

  • Ancient Man speaks –O αρχαίος άνθρωπος μιλά: σε χορογραφία και μουσική του Bawren Tavaziva από την Ζιμπάμπουε. Μια διερευνητική ματιά στην προέλευση και την ανάπτυξη της ανθρωπότητας, δοσμένη επί σκηνής με θαυμαστό δυναμισμό και εκρηκτική ενέργεια. Στο έργο αυτό συμμετέχει όλη η ομάδα των δώδεκα χορευτών και χορευτριών ξεκινώντας με πρωτόγονες φόρμες και τελειώνει με ένα εξαιρετικά δυναμικό ντουέτο.

  • Side effects – Παρενέργειες: σε χορογραφία της ελληνικής καταγωγής Ζωής Δημητρίου που ζει και δημιουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έργο είναι εμπνευσμένο από τις ταινίες και τη σκηνοθετική δουλειά του Woody Allen, πηγή των “παρενεργειών” είναι η πρωτότυπη ηλεκτρονική σύνθεση του Dominic Murcott, συστήνεται ως μια στοχαστική και πνευματώδης ματιά στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Η παρά-ενεργειακή συμμετοχή της ηλεκτρονικής μουσικής μεταφράζεται σε διαρκείς επί σκηνής εναλλαγές στιγμών με χιούμορ, παιχνιδίσματα, ευαισθησία αλλά και σκοτεινών.

  • TransitionsIII – Μεταβάσεις ΙΙΙ: σε χορογραφία του Πορτογάλου Μiguel Pereira. Το έργο – κορύφωση της βραδιάς απογειώνει τα συναισθήματα τροφοδοτώντας κορυφώσεις ακραίου ξεκαρδιστικού γέλιου που “σπάνε” με την άξαφνη ενίοτε παρουσία στιγμών δοσμένων στο σκοτάδι. Άκουσμα beatboxing, φόρμες μουσικές των ABBAκαι κίνηση kung fu τροφοδοτούν επί σκηνής μια ροή τόσο αντιφατική στη συνέχειά της που μοιάζει (σαν) θεατρική. Προφορικός λόγος, χορός και τραγούδι, χρησιμοποιούνται για να παρουσιάσουν την μετάβαση της αρχικά παιχνιδιάρικης όψης της τεχνολογίας σε μια πιο αληθινή, πιο σκοτεινή εξελικτικά μορφή.

Και Εργαστήρι

Εκτός από την παράσταση, θα πραγματοποιηθεί ένα εξειδικευμένο εργαστήρι από τους 12 χορευτές της ομάδας Transitions, στις 17 Μαΐου. Στόχος του εργαστηρίου είναι να εμβαθύνουν οι μετέχοντες σε αυτά που έμαθαν την προηγούμενη βραδιά, και/ή να μάθουν γιατί δεν μπόρεσαν να καταλάβουν όσα δεν μπόρεσαν να καταλάβουν για να αρχίσουν να μαθαίνουν.

+ Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση στις 16 Μαΐου 2015 στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο [Νέας Έγκωμης 8, Έγκωμη], έχει ξεκινήσει. 

Η παράσταση ξεκινά στις 20:00.

Πληροφορίες και κρατήσεις, στα τηλέφωνα 22 781104/99771797.

You May Also Like

Κώστας Γαβράς | «Ριζοσπαστική είναι η δημοκρατία»

Όρθιοι χειροκρότησαν οι θεατές τον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, στην προβολή της ψηφιακά αποκατεστημένης κόπιας ...

Κυκλοφόρησε βιογραφία του Ουίλιαμ Μπάροουζ

Μια νέα βιογραφία, την οποία υπογράφει ο Μπάρι Μίλερ, κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ...

Τη δικαστική οδό δείχνουν οι νομικοί για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το διεθνές ενδιαφέρον προκαλεί εκ νέου το θέμα της επιστροφής και επανένωσης των γλυπτών ...

Έφυγε από τη ζωή ο Εύης Γαβριηλίδης

Έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του κυπριακού θεάτρου, Εύης Γαβριηλίδης. Με βαθύτατη θλίψη ...

«Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.» | Νέα σκηνοθετική δουλειά από τον Κώστα Σιλβέστρο

Ο Κώστας Σιλβέστρος, φετινός νικητής του Βραβείου Σκηνοθεσίας στα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου για τη ...

Στην Ιωάννα Κολλιοπούλου το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου είναι η φετινή νικήτρια του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη για την ...

X