Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015

Πέντε παραγωγές ανεβαίνουν φέτος στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 19η συνεχή χρονιά από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 30 Ιουλίου 2015.

Οι δύο από τις πέντε παραγωγές είναι κυπριακές: πρόκειται για μια συμπαραγωγή Θεάτρου Ένα και Θεάτρου Versus με το έργο «Μήδεια» του Ευριπίδη και τη νεοσύστατη θεατρική ομάδα της Γιολάντας Χριστοδούλου με την κωμωδία «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Θα δούμε επίσης από τη Σερβία και το Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, από την Ισπανία και το Induoteatro Producciones τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη και από το Ισραήλ το Θέατρο Cameri του Τελ Αβίβ με την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή.

Η Επιτροπή Επιλογής και Αξιολόγησης των παραστάσεων για συμμετοχή στο «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015», απαρτιζόταν από τους: Νάντια Στυλιανού, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργό, Αριστόδημο Αναστασιάδη, Μορφωτικό Λειτουργό Α΄ και Μαρίνα Τρυφωνίδου, Μορφωτική Λειτουργό, εκ μέρους των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Μηνά Τίγκιλη, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ, Νίκο Κουρούσιη, Μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΔΙΘ και Χρίστο Γεωργίου, Εκτελεστικό Διευθυντή του ΚΚΔΙΘ, εκ μέρους του Κυπριακού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Ειρένα Επαμεινώνδου, Τουριστικό Λειτουργό, εκ μέρους του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στο Αμφιθέατρο «το σκαλί», Αγλαντζιάς.

Όλες οι παραστάσεις του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2015» εντάσσονται στο επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης – ΠΑΦΟΣ 2017».

Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

You May Also Like

Ρομπέρτο Μπενίνι: στη Ρώμη με το σώβρακο

Ο Ιταλός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι κατέβασε το παντελόνι του στη μέση της διάσημης Via ...

Οι Professional Music Artists ψάχνούν νέες φωνές

Το φωνητικό σύνολο των Professional Music Artists πραγματοποιεί ακροάσεις μέχρι τις 30 Ιουλίου 2016 ...

Πέθανε η γλύπτρια Ναταλία Μελά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Ναταλία Μελά, μια από τις κορυφαίες ...

Μουσείο Μπενάκη: «Δυσβάστακτη η απώλεια» του Α. Δεληβορριά

Με μια λιτή ανακοίνωση στο τέλος της οποίας αναγράφεται ότι «η απώλεια είναι δυσβάστακτη», ...

Πορτρέτο του Banksy σε δημοπρασία

Ένα τρισδιάστατο πορτρέτο του μυστήριου γκραφιτά, που δείχνει τον καλλιτέχνη από πίσω, πωλήθηκε αυτή ...

Αρ. Μπαλτάς: Η Αθήνα ως σημαντικός ευρωπαϊκός πολιτιστικός κόμβος

Στη νέα διαδρομή του πολιτιστικού γίγνεσθαι της Αθήνας αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας, ...

X