Εκθεση του Νικόλα Λαδόμματου στη Λευκωσία

Την τέταρτη ατομική του έκθεση με έργα μεικτής τεχνικής σε καμβά παρουσιάζει ο Νικόλας Λαδόμματος από τις 20 Μαΐου 2015.

Η έκθεση έχει τίτλο «Μικρόκοσμος – Μακρόκοσμος: από τον καμβά στην 3η διάσταση» και με αυτήν επιχειρεί μια εξέλιξη και προέκταση της δουλειάς του αποτυπώνοντας μοτίβα ή αποσπάσματα από τα ζωγραφικά του έργα στην 3η διάσταση.

Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια κατασκευής χρηστικών αντικειμένων, όπως  μικρά τραπέζια χώρου, με υλικό το plexiglass.

Στο μεσοδιάστημα από το 2011, οπότε παρουσίασε την τρίτη του έκθεση με τίτλο «Γεωμετρικές και Βιομορφικές Συνθέσεις», ως σήμερα, ωρίμασε περισσότερο μέσα του η ιδέα να εκφραστεί παράλληλα με τη ζωγραφική στον καμβά και  με υλικά όπως  η αμμόπαστα, ο σπάγγος, οι ριτίνες του πεύκου, το αλουμίνιο, το Balsawood και άλλα.

Όταν πλέον ένοιωσε τον κορεσμό από την μονοεπίπεδη επιτοίχια διδιάστατη δουλειά, επεχείρησε να ξεφύγει από τον τοίχο,  στον «ευρύτερο χώρο». Έτσι προέκυψε και ο τίτλος της έκθεσης «…από  τον καμβά  στην τρίτη διάσταση». Αυτή η αλλαγή ήταν απόρροια της ιδέας ότι ο δημιουργός μπορεί  να εκφραστεί με πολλές μορφές,  σε ποικίλες επιφάνειες και διαφορετικές  τεχνοτροπίες.

Στα έργα  του μπορεί  κανείς να διακρίνει δύο διαφορετικούς  κόσμους, που συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους και αλληλοσυμπληρώνονται.

LADOMMATOS_NIK_1

Ο λόγος αφ’ ενός για τον μικρόκοσμο, όπως  αυτός παρουσιάζεται κάτω από ένα μικροσκόπιο, τον μικρόκοσμο της ζωής που συνεχώς κινείται, μεταβάλλεται και μετασχηματίζεται και αφ’ ετέρου τον μακρόκοσμο  του απέραντου σύμπαντος  των πλανητών  και των γαλαξιών.

Σε αυτούς  τους κόσμους, οι κύκλοι προσδιορίζουν, είτε ελεύθεροι είτε αιωρούμενοι, μια άλλη διάσταση. Δίνουν την αίσθηση των κοσμικών δυνάμεων. Ως αποτέλεσμα  αυτής της σύνθεσης,  που αποτελείται από διάφορα  σχήματα, γεννιέται  η αρμονία  του σύμπαντος.

Η νοερή σύνθεση του μικρόκοσμου και μακρόκοσμου γεννά μέσα μας την αρμονία κι αυτό είναι κατανοητό, αφού ο καθένας  από  εμάς  κουβαλάει  στο dna του μια “χούφτα” μικρόκοσμου και μια ”χούφτα” μακρόκοσμου!

 + Η έκθεση παρουσιάζεται σε χώρο στον αριθμό 24 της λεωφ. Δημοσθένη Σεβέρη, Λευκωσία [έναντι Τράπεζας Κύπρου]. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK CYPRUS LTD κ. Γεώργιος Γεωργίου την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 99350563 και 99464736.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 10:00 -12:45, 17:30-20:00

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10:30-13:00 

 

You May Also Like

Νέα Διευθύντρια Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού η Μελίνα Σχοινή

Την πρόσληψη της Μελίνας Σχοινή, από την 1η Φεβρουαρίου 2022, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ...

Αντίο, Μπρούνο Γκανζ

Σε ηλικία 77 ετών πέθανε στη Ζυρίχη από καρκίνο ο Μπρούνο Γκανζ, ένας από ...

Επιστρέφουν οι τέσσερις εικόνες του Αντιφωνητή

Τέλος στη 18χρονη διεκδίκηση τεσσάρων εικόνων των Αποστόλων Ιωάννη, Μάρκου, Πέτρου και Παύλου δίνει ...

Η καραντίνα μέσα από 50 κυπριακές ταινίες διαθέσιμες διαδικτυακά

Οι 50 επιλεγμένες ταινίες με θέμα την ζωή κάτω από τις συνθήκες εγκλεισμού και ...

Αρχιτεκτονικά σχέδια σε κλίμακα 1:1

Το Νορβηγικό αρχιτεκτονικό γραφείο Vardehaugen δημιούργησε μια σειρά από αρχιτεκτονικά σχέδια σε πραγματικό μέγεθος στην ...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ :Ταινίες μικρής διάρκειας με θέμα τη ζωή σε καραντίνα

Σε συνέχεια των εξαγγελθεισών από τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας πρωτοβουλιών για ...

X