Κουγκρίν που το άσπρο

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Κάποια στιγμή τον Ιούνιο η περιοχή γύρω από την πλατεία Ελευθερίας θα κλείσει από όλες τις πλευρές για 24 ολόκληρες ώρες. Και το ένα φορτηγό μετά το άλλο θα κατεβεί για να χύσει τόνους επί τόνων τσιμέντου (άσπρου) για να φτιάξει τη νέα πλατεία.
Αν αυτό συμβεί, δεν ξέρω καν τι θα προκαλέσει στον ψυχισμό των Λευκωσιατών. Ξαφνικά θα μπορούν να βλέπουν τη μακρινή Μακαρίου και να περπατούν μέχρι εκεί και από εκεί πίσω στη παλιά πόλη. Χωρίς να πρέπει να μπουν στη διαδικασία της στάθμευσης και της μετάβασης από τη γέφυρα. Θα ζήσουν ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και που ήταν αναγκαία ιδέα εδώ και δεκαετίες. Το οποίο κανείς δεν πίστεψε πως θα δει με τα μάτια του να υλοποιείται πριν αποδημήσει.

Τώρα αν αυτή η λύση του χρονίζοντος προβλήματος χρειαστεί κατ’ αρχήν να τσιμεντωθεί, δημιουργώντας μια νέα πλατεία που θα γεφυρώνει μεν τις δύο πλευρές της τάφρου αλλά θα είναι ολίγον τι καμίνι, θα το αντέξουμε. Φτάνει η βάση να είναι στερεή, και οι 13 κολόνες που στήθηκαν φαίνονται, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να είναι ακριβώς αυτό. Προλαβαίνουμε άλλωστε να φυτέψουμε δέντρα. Δεν θα μας την πάρει, πλέον, κανείς.

*1 Θυμίζω στους συμπαθέστατους δημάρχους της Λευκωσίας: γιατί η νέα κούγκρενη πλατεία Ελευθερίας να μην αναγράφεται στη σήμανση και ως Ozgurluk Meydani όταν έρθει η ώρα;
*2 Τώρα που Αναστασιάδης – Ακιντζί συμφώνησαν να γίνει κοινή επιτροπή για πολιτιστικά θέματα, θα αποκτήσει και ο ΘΟΚ πολιτική για το τ/κ θέατρο;
*3 Δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι, η πλατεία θα στεγνώσει γρήγορα, οπότε προλαβαίνει δεν προλαβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος να στείλει κάποιον νίντζα του για να αποτυπώσει την πατούσα του στο κουγκρί, έτσι ώστε να μπορεί μετά να τη βαφτίσει ως την “παθκιά του Αγίου Τρυφιλλίου” και να κάνει χρυσές δουλειές στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Μπορεί να βοηθήσει και ο ΘΟΚ στο πλαίσιο της θρησκευτικής υφής συνεργασίας του με τα κρατικά θέατρα της Ελλάδας και του Ισραήλ για τις επιστολές του Απ. Παύλου.

You May Also Like

Η παγίδα της απογοήτευσης

Είναι δύσκολο να ελπίζεις σε αλλαγή και σε συγκεκριμένη βελτίωση στην Κύπρο. Είναι λες ...

Απόγευμα στην Αθήνα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι Αθηναίοι, τουλάχιστον οι ενεργοί ψηφοφόροι σήμερα, είναι οι καθωσπρέπει, ...

ΘΟΚ αγνοούμενος [2]

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πριν από κάποιες εβδομάδες είχα, που λέτε, διερωτηθεί αν υπάρχει ...

Στα υπόγεια είναι η θέα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ένα πρόσφατο σκίτσο με την ευκαιρία των διακοσιοστών γενεθλίων του ...

Ποιος είδε τον Πρόεδρο;

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πόσοι είδαν την ομιλία του Προέδρου στη Βουλή, την Πέμπτη ...

Κυνηγετική περίοδος

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Κάθε χρόνο ο στρατός του Ραδιομαραθωνίου βγαίνει στους δρόμους για ...

X