Κουγκρίν που το άσπρο

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Κάποια στιγμή τον Ιούνιο η περιοχή γύρω από την πλατεία Ελευθερίας θα κλείσει από όλες τις πλευρές για 24 ολόκληρες ώρες. Και το ένα φορτηγό μετά το άλλο θα κατεβεί για να χύσει τόνους επί τόνων τσιμέντου (άσπρου) για να φτιάξει τη νέα πλατεία.
Αν αυτό συμβεί, δεν ξέρω καν τι θα προκαλέσει στον ψυχισμό των Λευκωσιατών. Ξαφνικά θα μπορούν να βλέπουν τη μακρινή Μακαρίου και να περπατούν μέχρι εκεί και από εκεί πίσω στη παλιά πόλη. Χωρίς να πρέπει να μπουν στη διαδικασία της στάθμευσης και της μετάβασης από τη γέφυρα. Θα ζήσουν ένα έργο που εκκρεμεί εδώ και χρόνια και που ήταν αναγκαία ιδέα εδώ και δεκαετίες. Το οποίο κανείς δεν πίστεψε πως θα δει με τα μάτια του να υλοποιείται πριν αποδημήσει.

Τώρα αν αυτή η λύση του χρονίζοντος προβλήματος χρειαστεί κατ’ αρχήν να τσιμεντωθεί, δημιουργώντας μια νέα πλατεία που θα γεφυρώνει μεν τις δύο πλευρές της τάφρου αλλά θα είναι ολίγον τι καμίνι, θα το αντέξουμε. Φτάνει η βάση να είναι στερεή, και οι 13 κολόνες που στήθηκαν φαίνονται, τουλάχιστον αυτή τη φορά, να είναι ακριβώς αυτό. Προλαβαίνουμε άλλωστε να φυτέψουμε δέντρα. Δεν θα μας την πάρει, πλέον, κανείς.

*1 Θυμίζω στους συμπαθέστατους δημάρχους της Λευκωσίας: γιατί η νέα κούγκρενη πλατεία Ελευθερίας να μην αναγράφεται στη σήμανση και ως Ozgurluk Meydani όταν έρθει η ώρα;
*2 Τώρα που Αναστασιάδης – Ακιντζί συμφώνησαν να γίνει κοινή επιτροπή για πολιτιστικά θέματα, θα αποκτήσει και ο ΘΟΚ πολιτική για το τ/κ θέατρο;
*3 Δεδομένου ότι είναι καλοκαίρι, η πλατεία θα στεγνώσει γρήγορα, οπότε προλαβαίνει δεν προλαβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος να στείλει κάποιον νίντζα του για να αποτυπώσει την πατούσα του στο κουγκρί, έτσι ώστε να μπορεί μετά να τη βαφτίσει ως την “παθκιά του Αγίου Τρυφιλλίου” και να κάνει χρυσές δουλειές στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού. Μπορεί να βοηθήσει και ο ΘΟΚ στο πλαίσιο της θρησκευτικής υφής συνεργασίας του με τα κρατικά θέατρα της Ελλάδας και του Ισραήλ για τις επιστολές του Απ. Παύλου.

You May Also Like

Κρίσεις και η κρίση [μας]

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Οι κρίσεις ποτέ δεν λείπουν. Είναι οικονομικές, είναι πολιτικές, έχουν ...

Under construction

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Πήραμε από εκεί άπειρες εφημερίδες στις 5 το πρωί, έτοιμους ...

Εγκλήματα

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Σύμφωνα με τον υποψήφιο Λιλλήκα [υπενθυμίζω ότι αν πάρει κάτω ...

Trust no one

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ένας φίλος έγραψε στο facebook την περασμένη εβδομάδα κάτι που ...

Μαζί τούς φάγαμε

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης Ένας τρόπος υπάρχει να προσπεράσουμε τις μικροπολιτικές διαιρέσεις που ανησυχούμε ...

Πρωί στη Διαγόρου

Το πρωί προχωρούσε χαλαρά για τους Λευκωσιάτες που οδηγούσαν για να παν στις δουλειές ...

X