Μεταμεσονύχτια γραμμή

Ο Ανδρέας Κυριάκου υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο της νέας του ταινίας με υπερφυσικά στοιχεία, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα

Η ταινία: Θρίλερ με υπερφυσικά στοιχεία. Πρόκειται για την πρώτη νύχτα ενός ταξιτζή στη δουλειά και για τον πρώτο πελάτη, ο οποίος τον βάζει σε μια απρόσμενη περιπέτεια!

Τα γυρίσματα: Διήρκεσαν τρεις μέρες και πραγματοποιήθηκαν στην Αγλαντζιά.

Οι πρωταγωνιστές: Τον ρόλο του ταξιτζή κρατά ο Χριστόδουλος Μαρτάς. Παίζουν ακόμη οι Κρίστοφερ Γκρέκο, Μάριος Ιωάννου και Γιόλα Κλείτου.

Σαν τριλογία: Αυτή είναι η τρίτη φορά που ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ανδρέας Κυριάκου συνεργάζεται με τον ηθοποιό Χριστόδουλο Μαρτά για τη δημιουργία μιας ταινίας με υπερφυσικά στοιχεία. Προηγήθηκε η ταινία Whispers [2013] η οποία προβλήθηκε σε περισσότερα από 10 διεθνή φεστιβάλ, ακολούθησε η Mountain Below [2014] η οποία κυκλοφόρησε μόνο διαδικτυακά και η τριλογία συμπληρώνεται με την παρούσα ταινία. Αγγλόφωνος τίτλος της οποίας είναι The Midnight Shift.

Για τη φαντασία: “Η αγάπη μου για το σινεμά περιλαμβάνει όλα τα είδη ταινιών, ωστόσο έχω ξεχωριστή σχέση με τις ταινίες φαντασίας”, αναφέρει ο Α. Κυριάκου, ο οποίος στρέφει το ενδιαφέρον του στα υπερφυσικά στοιχεία και τους υπερήρωες (χαρακτηριστική ήταν η ταινία Whispers) εξαιτίας και της αγάπης του για τον κόσμο των κόμικ.

Χρονοδιαγράμματα: Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα και η ταινία θα είναι έτοιμη μέχρι τον Αύγουστο. Εμείς θα τη δούμε τον Οκτώβριο, εάν επιλεχθεί για προβολή στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, στο Θέατρο Ριάλτο. Παράλληλα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για διεθνή φεστιβάλ.

Μελλοντικά σχέδια: Η επόμενη ταινία, επίσης μικρού μήκους.

You May Also Like

The Green Line Project

Ένας περίπατος κατά μήκος της πράσινης γραμμής γέννησε μια ιδέα που εξελίχθηκε σε μια ...

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

Ακόμα ένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο πρόγραμμα. Τον επόμενο Ιούνιο και κάθε χρόνο στην Πάφο ...

Volks

Ένας βιομηχανικός χώρος στη Λευκωσία βρίσκεται στη διάθεση των τεχνών – απ’ όπου κι ...

ΜΠΑΜ

Τι είναι; Το θεατρικό έργο Μπαμ! είναι η καινούρια παράσταση της ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ. Μια ...

Rosemarie

Φωτογραφία Παύλος Βρυωνίδης Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Kalabush, ο ...

ARTGATE GALLERY

H Μαρία Χρίστου Χατζηιωσήφ αφήνει τις δημόσιες σχέσεις και ανοίγει γκαλερί μοντέρνας τέχνης στην ...

X