Σπύρος Δημητριάδης: επιστροφή στην πόλη με νοσταλγία

Ο Σπύρος Δημητριάδης παρουσιάζει την νέα ατομική έκθεσή του στο Lellos Art Point, στη Λεμεσό, από τις 22 Μαΐου και μέχρι τις 29 Μαΐου 2015.

Η έκθεση έχει τίτλο «Επιστροφή στην πόλη με έντονη νοσταλγία» και αποτελείται από έργα της ολοκαίνουργιας «state-of-the-art συλλογής Giclée εκτυπώσεων του καλλιτέχνη» και της νέας του δουλειάς σε λάδι.

Οι εκτυπώσεις Giclée κατέχουν την ύψιστη θέση στην εξέλιξη της τεχνολογίας εκτυπώσεως έργων τέχνης, λόγω του ότι οι εικόνες δημιουργούνται μέσω υψηλής ανάλυσης ψηφιακών σαρώσεων και τυπώνονται με μελάνια της καλύτερης ποιότητας σε ποικίλα υποστρώματα. Η διαδικασία εκτύπωσης Giclée παρέχει καλύτερη χρωματική ακρίβεια από οποιοδήποτε άλλο μέσο αναπαραγωγής και προτιμάται από μουσεία και γκαλερί τέχνης ανά το παγκόσμιο.

Μέσω αυτής της έκθεσης, ο Σπύρος Δημητριάδης επιθυμεί να εισαγάγει αυτή την σύγχρονη διαδικασία εκτύπωσης έργων τέχνης τα οποία είναι αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Ο Σπύρος Δημητριάδης θεωρείται ο κατεξοχήν «ζωγράφος της Λεμεσού», καθώς αποτυπώνει στον καμβά του κάθε πλευρά της πόλης, αξιοθέατης και αθέατης.

Παράλληλα σχολιάζει διακριτικά τις εκάστοτε πολιτικές και κοινωνικο-οικονομικές καταστάσεις, παντρεύοντας υπαρκτά με φανταστικά πρόσωπα σε ένα σουρεαλιστικό κόσμο όπου το ένα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς το άλλο.

Ο καλλιτέχνης καταφέρνει, κάθε φορά, να συλλάβει την ουσία και την απόλυτη εμπειρία της πόλης, καθώς και τη νοοτροπία των ανθρώπων της.
Παρόλο που ο Δημητριάδης εξελίσσεται συνεχώς, η καλλιτεχνική του ταυτότητα παραμένει ανέπαφη: χαρακτηριστικά της το φως, η γραμμή και τα χρώματα, το ευαίσθητο βλέμμα, η κυριάρχηση [δικών του] ντόπιων ή μη πολιτιστικών αρχετύπων και προσωπικοτήτων μέσα σε ένα οικείο περιβάλλον, καθώς και η έμφαση που δίνει στην αμφισημία του τόπου και του χρόνου. Η μνήμη κυριαρχεί ως κεντρικός άξονας στην καλλιτεχνική δουλειά του Σπύρου Δημητριάδη, όχι ως προσκόλληση στο παρελθόν αλλά ως ένα όχημα για το μέλλον.

+ Στις 26 Μαΐου θα δοθεί μια διάλεξη από τον Μίμη Σοφοκλέους, ακαδημαϊκό και επιστημονικό διευθυντή του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου Λεμεσού – Ιστορικού Αρχείου και Κέντρου Ερευνών με θέμα «Τι είναι αυτό που το λένε Λεμεσός και πώς το αφηγείται με το έργο του ο ζωγράφος Σπύρος Χρύση Δημητριάδης».

To Lellos Art Point βρίσκεται στην οδό Αγίου Ανδρέου 211 στη Λεμεσό. Πληροφορίες τηλ. 25356424 και www.lellosbookbinding.com

You May Also Like

Το πρώτο τρέιλερ για τη χαμένη ταινία του Όρσον Ουέλες

Το πρώτο τρέιλερ για το «Η Άλλη Πλευρά του Ανέμου», τη χαμένη ταινία του ...

Rialto Residency 2020| Έξι μουσικοί παρουσιάζουν

Ο πετυχημένος θεσμός του Rialto Residency παραγματοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του ...

Η Κύπρος με προτάσεις στη Διεθνή Επιτροπή Βυζαντινών Σπουδών

Πρόταση ψηφίσματος για την καταδίκη της πολιτικής για μετατροπή των βυζαντινών μνημείων σε τζαμιά ...

Το πρόγραμμα της Alpha Square μέχρι τον Φεβρουάριο 2018

Ολόκληρο τον προγραμματισμό των παραστάσεών της από τον Απρίλιο μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο ...

Πρώτος δίσκος και περιοδεία από τους TRICOOLORE

Το world jazz σχήμα Tricoolore παρουσιάζει τον πρώτο του δίσκο “Oregano Infused” σε Κύπρο, ...

Ο Γουίλ Σμιθ ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ράπερ Γουίλ Σμιθ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γράψει βιβλίο. ...

X