11 κυπριακά φεστιβάλ έλαβαν το EFFE Label

Έντεκα φεστιβάλ τα οποία πραγματοποιούνται στην Κύπρο κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ετικέτα EFFE, μια ευρωπαϊκή αναγνώριση των καλύτερων φεστιβάλ της Ευρώπης.

Πρόκειται για τα:

  • Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου,

  • Διεθνές Φεστιβάλ «Kινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος»

  • Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF)

  • World Music Festival του Θεάτρου Ριάλτο [Εθνικ]

  • Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

  • Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρια

  • Φεστιβάλ της Λάρνακας

  • Φεστιβάλ Αυγούστου της Λόφου

  • The Afro Banana Republic Festival

  • Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

To EFFE: Europe for Festivals, Festivals for Europe είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία σε κοινό και επαγγελματίες να ανακαλύψουν τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ που αξίζουν και τα συνδέει με ουσιαστική δέσμευση στις τέχνες, τις κοινότητές τους και τα ευρωπαϊκά ιδεώδη.

Πρωτίστως η ετικέτα EFFE αναγνωρίζει το αριστεύειν στο καθημερινό έργο αυτών των φεστιβάλ σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη.

Από την Κύπρο υπέβαλαν αίτηση 21 φεστιβάλ και απέκτησαν την EFFE label τα 11, μετά από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης αρχικά από την Εθνική Γνωμοδοτική Επιτροπή και έπειτα από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης.

Τα έντεκα φεστιβάλ της Κύπρου βρίσκονται ανάμεσα σε 761 φεστιβάλ από 31 χώρες που τώρα ανήκουν στην πρώτη γενιά των φεστιβάλ με EFFE label.

Όλα αυτά τα φεστιβάλ περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα www.effe.eu. Ο ηλεκτρονικός οδηγός με τα φεστιβάλ της Ευρώπης 2015-2016 (EFFE Festival Quide) θα είναι έτοιμος στις αρχές του καλοκαιριού.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη γενιά Φεστιβάλ με EFFE Labels 2015-2016, που αποτελείται από φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική τους ποιότητα και αφήνουν τη σφραγίδα τους σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τα Φεστιβάλ EFFE Label εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων στο κοινό τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Αξιολόγησης, Vincent Baudriller, Διευθυντής του Θεάτρου Vidy στη Λωζάννη και πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Αβινιόν.

Ο Πρόεδρος του European Festivals Association, κ. Darko Brlek ανέφερε:  «Είμαι χαρούμενος που το EFA προσφέρει το δίκτυό του σε μια νέα πλατφόρμα, που έχει μια τέτοια απήχηση στον χώρο των φεστιβάλ και που πράγματι δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης του κοινού σε μια τέτοια ποικιλία από Φεστιβάλ. Αυτό είναι επίτευγμα του προγράμματος EFFE, το οποίο δημιούργησε μια μοναδική κοινότητα φεστιβάλ, ένα αληθινό δώρο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και την απίστευτη ετερότητά του, η οποία ζει μέσα στα φεστιβάλ της Ευρώπης.»

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το Κομβικό Σημείο του προγράμματος στην Κύπρο, συγχαίρει τα κυπριακά πολιτιστικά Φεστιβάλ που έλαβαν το EFFE Label 2015-2016 και ευχαριστεί όσους ενεπλάκησαν σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια.

+ Στις 2 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή απονομής των EFFE Label στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

You May Also Like

Tales of snails από τον Αντώνη Τζιαρρίδη

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση του Αντώνη Τζιαρρίδη με ...

Ανοικτό κάλεσμα για το InterSpace / Γενάρης-Μάρτης 2020

Η Στέγη Χορού Λευκωσίας ανακοινώνει την συνέχεια της λειτουργίας του InterSpace, ενός ανοιχτού καλλιτεχνικού ...

«God Save The Queen» προς 10 χιλιάδες λίρες

Σπάνιο αντίτυπο του single για το κλασικό «God Save The Queen» των Sex Pistols ...

Cuprum | Έκθεση-αποτέλεσμα του ABR IN LAB Residency

Το σύνολο των αποτελεσμάτων ενός καινοτόμου residency διάρκειας ενός μήνα παρουσιάζεται σε μια έκθεση με τίτλο ...

Cyprus Film Days ’12 | Las Acacias

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει το φετινό Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2012» μέσα από τις ταινίες ...

«Η Κορνάρο πάει Όπερα» στο Λεβέντειο Μουσείο

Μια σπάνια παρτιτούρα του 1841, γραμμένη στο Μόναχο για την«Βασίλισσα της Κύπρου» Αικατερίνη Κορνάρο ...

X