The Collection Gallery

Επιμέλεια Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου

Ένας νέος χώρος για τις εικαστικές τέχνες ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας σύγχρονη τέχνη, σημαντικούς καλλιτέχνες και εξίσου “επώνυμους” επιμελητές

Ο χώρος: Η γκαλερί στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο 400 τ.μ. το οποίο αποτελείται από δύο μεγάλους εκθεσιακούς χώρους για τη φιλοξενία έργων σύγχρονης τέχνης, περφόρμανς και συναφών καλλιτεχνικών δράσεων.

Σκοπός: Η ενθάρρυνση και η υποστήριξη της σύγχρονης εικαστικής τέχνης και η προώθηση του έργου των καλλιτεχνών στην τοπική και διεθνή αγορά.

Στόχος: Η παραγωγή νοήματος και γνώσης στους λάτρεις της τέχνης μέσα από ένα συνεχές πρόγραμμα εκθέσεων από διακεκριμένους Κύπριους και διεθνείς καλλιτέχνες, με τη φιλοξενία εκλεκτών επιμελητών, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων -θα προγραμματίζονται οκτώ εκθέσεις τον χρόνο- και σχετικών εκδόσεων.

Οι άνθρωποι: Η Ρεβέκκα Τορναρίτη είναι η ιδιοκτήτρια της γκαλερί και η Μαρίνα Μακρή η διευθύντριά της.

Η απόφαση: “Από έφηβη είχα τεράστια αγάπη και πάθος για την τέχνη”, αναφέρει η Ρ. Τορναρίτη. “Ξεκίνησα να συλλέγω έργα σύγχρονης τέχνης από τον καιρό που ήμουν φοιτήτρια. Θεωρώ ότι η τέχνη έχει μια αισθητική αξία την οποία ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά αφού όπως είπε κάποτε και ο Έλληνας φιλόσοφος Πλάτωνας, η αντίληψη της ομορφιάς είναι υποκειμενική. Πέραν τούτου, υπάρχει και η καλλιτεχνική αξία των έργων τέχνης η οποία εκτιμάται από ειδικούς και ως αποτέλεσμα αποκτά αντικειμενική αξία. Έχει αποδειχθεί ότι τα τελευταία 45-50 χρόνια, η τέχνη αποτελεί μια από τις καλύτερες επενδύσεις, νοουμένου πάντα ότι γίνεται μια σωστή, σοφή επένδυση. Γι’ αυτό το λόγο προσωπική μου άποψη είναι ότι κατά τη διάρκεια αβέβαιων εποχών όπου το χρηματοπιστωτικό σύστημα μιας χώρας διανύει κρίση, η τέχνη είναι ένας τομέας όπου οι επενδυτές πρέπει να δείχνουν ενδιαφέρον”.

Πρώτη δράση: Η έκθεση της εικαστικού Κλίτσας Αντωνίου από τις 10 Ιουνίου. Η Κλίτσα Αντωνίου θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά με τίτλο “This Silence has a Sound… it is the Sound of a Horizon”, σε επιμέλεια της Φινλανδής, η οποία ζει μόνιμα στο Παρίσι, επιμελήτριας Krista Mikkola. Πρόκειται για την ομότιμη πρόεδρο της Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Ευρώπης και της Μεσογείου [2012-2015] και συντονίστρια της Biennale de Paris.

Άμεσα σχέδια: Η Collection Gallery θα συμμετάσχει στη φετινή Art Athina η οποία πραγματοποιείται στις 4-7 Ιουνίου στην Αθήνα, με έργα των Κλίτσας Αντωνίου και Γιούλας Χατζηγεωργίου. Με την έναρξη της νέας σεζόν, τον Σεπτέμβρη, η γκαλερί θα παρουσιάσει την πρώτη της ομαδική έκθεση καλλιτεχνών.

Πού: Λεωφόρος Λεμεσού 15Α, στη Λευκωσία [δίπλα στο Breakfast at Teafunny’s].

Πληροφορίες: Στο facebook/The Collection Gallery.

You May Also Like

The Green Line Project

Ένας περίπατος κατά μήκος της πράσινης γραμμής γέννησε μια ιδέα που εξελίχθηκε σε μια ...

Επτά ιστορίες με πηλό

Επτά κεραμίστες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια προεόρτια συνεύρεση. Το σκεπτικό: Ο περισσότερος ...

Ήμουν η Λυσιστράτη

Τι είναι: Πρόκειται για τη νέα θεατρική παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος. Το ...

«Kότσος»

Φλου, βρουλιά, περούκες Τι είναι: Η κομμώτρια κ. Έλλη Ιωάννου Χριστοφή, που χτένιζε και ...

Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Τέντα»

Πριν τα διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ εκτός άστεων, ξεμυτίζει ένα άλλο: τον ερχόμενο Μάη στην ...

This is a coup

Νέο ντοκιμαντέρ από τον Άρη Χατζηστεφάνου και την ομάδα InfoWar Productions, που αναφέρεται και ...

X