Αυτή δεν είναι μια παρτιτούρα

Πρόκειται για ένα από τα πιο πρόσφατα εκθέματα του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται στις προθήκες της ανανεωμένης αίθουσας “Αικατερίνη Κορνάρο”. Είναι, επίσης, η αφορμή για τη διοργάνωση δύο εκδηλώσεων με τίτλο “Η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα” που θα πραγματοποιηθούν αυτή τη βδομάδα στο μουσείο. Ο λόγος για τη σπάνια παρτιτούρα της όπερας με τίτλο “Η βασίλισσα της Κύπρου”, Die Konigin von Cypern/La Reine de Chypre, [όπερα σε 5 πράξεις σε σύνθεση του F. Halevy, πλήρης παρτιτούρα για πιάνο με κείμενο σε γερμανική και γαλλική γλώσσα], το λιμπρέτο της οποίας γράφτηκε από τον Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges και παίχτηκε για πρώτη φορά στις 2 Δεκεμβρίου 1841 στο Μόναχο σε σύνθεση του Franz Lachner και στο Παρίσι στις 22 Δεκεμβρίου 1841 σε σύνθεση του Jacques Fromental Halevy.

Μουσικοί από τη Γερμανία, ο πιανίστας καθηγητής Michael Schuetze και η σοπράνο Μαρία Πoγιατζή-Φινκ μελέτησαν τη σπάνια παρτιτούρα και θα ερμηνεύσουν το ιδιαίτερό της περιεχόμενο την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 20:00. Θα προηγηθεί στις 18:30 διάλεξη της Άγγελ-Νικολάου Κονναρή με τίτλο “Μελοδραματικές προσλήψεις της ιστορίας: η Αικατερίνη Κορνάρο πάει στην Όπερα”. Το μουσικό δρώμενο θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου την ίδια ώρα και θα προηγηθεί στις 18:30 ξενάγηση στην αίθουσα “Αικατερίνη Κορνάρο”.

+ Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων μέχρι αύριο στο τηλ. 22661475/  22661475

You May Also Like

‘σπίτια καρφιά’

Φωτογραφίες από πολέμους, διαδηλώσεις, κρανίου τόπους μετά από φυσικές καταστροφές, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ...

Seven Miles East

“Η μουσική του Μάριου [Τακούσιη] και του Γαβριήλ [Καραπατάκη] δεν εξαντλείται στην εντοπιότητα της ...

Διεθνής Ημέρα Χορού

Η 29η Απριλίου γιορτάζεται ως η Διεθνής Ημέρα Χορού και τιμάται δεόντως [και] στην ...

Ποίηση και ζωγραφική: Ένας διάλογος

Μια έκδοση δημιούργημα δύο πρωτοπόρων μορφών της σύγχρονης ιστορίας των γραμμάτων και των τεχνών ...

“Δεν προσπαθώ να περιγράψω το μέλλον. Προσπαθώ να το αποτρέψω”.

Ο Ρέι Μπράντμπερι απεβίωσε την Τρίτη 5 Ιουνίου, σε ηλικία 91 ετών. Ήταν ο ...

Πρόσωπα & ιστορίες / Faces Places

Το φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού ξεκινά την Τετάρτη 1η Αυγούστου με την προβολή του ...

X