Για την Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού ΙΙ

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Συναντήθηκαν ήδη τα μέλη της ελληνοκυπριακής Επιτροπής Πολιτισμού, όπως ανέφερε στον “Π” το μέλος και βουλευτής [και εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και πρόεδρος του δ.σ. του Ινστιτούτου Πολιτισμού ΔΗΣΥ] Πρόδρομος Προδρόμου.

* Σύμφωνα με τον ίδιο, ανταλλάχθηκαν απόψεις και εισηγήσεις, ενώ μια δεύτερη συνάντηση τοποθετείται περί τις 24-26 Ιουνίου, για να ακολουθήσει τον Ιούλιο η πρώτη συνάντηση με τα μέλη της τουρκοκυπριακής επιτροπής.

* Συγκεκριμένοι άξονες δεν έχουν δοθεί ακόμη σχετικά με το έργο που θα ακολουθήσει η εν λόγω επιτροπή, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου το… πνεύμα της είναι η διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων που να συνάδουν και με τις επιδιώξεις των συνομιλιών για εξεύρεση λύσης και ειρηνική συμβίωση.

* “Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες”, μας ανέφερε ο ίδιος. “Βεβαίως εδώ και χρόνια γίνονται κοινές εκδηλώσεις”, είπε, γι’ αυτό και εκείνες που θα προτείνει η Επιτροπή Πολιτισμού θα πρέπει να είναι υποστηρικτικές ή και πιο μεγάλες, να είναι σημαντικές και να φανεί ότι σχετίζονται με τη συζήτηση για τη λύση του Κυπριακού.

* Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ακόμη πως υπάρχουν και προτάσεις πιο μόνιμες, ωστόσο η συζήτηση είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο ακόμη.

* Ερωτηθείς εάν γνωρίζει κάποιο από τα μέλη της τουρκοκυπριακής επιτροπής, ο κ. Προδρόμου απάντησε αρνητικά, σχολιάζοντας μάλιστα ότι δεν ήξερε καλά-καλά και κάποια μέλη της ελληνοκυπριακής επιτροπής.

* Google;

* Και όταν ερωτήθηκε εάν έχει πάει ποτέ στην άλλη πλευρά, απάντησε: “Όχι ακόμα”.

* !!!

* Δεν ξέρω για την… κουτσή Μαρία, και η τελευταία μου θεία, όμως, έχει πάει στην άλλη πλευρά. Μην φανταστείτε, για μαλλιά πλεξίματος. Αλλά πήγε. Και ήρθε σε επαφή με τον μαγαζάτορα, ο οποίος πασχίζει να μάθει ελληνικά για να εξυπηρετεί καλύτερα τις Ελληνοκύπριες πελάτισσές του.

* Ποιο είναι, λοιπόν, το κριτήριο -έστω ένα από αυτά- για να συμμετέχει κανείς στην Επιτροπή Πολιτισμού;

* Αν συστήνεται μια επιτροπή για να ωθήσει το κοινό να συμμετέχει σε κοινές εκδηλώσεις στην απ’ εδώ και την απ’ εκεί πλευρά, για να έχει επαφή με τους άλλους, δεν πρέπει τα μέλη αυτής της επιτροπής να είναι ήδη τα ίδια εξοικειωμένα με αυτή την πρακτική;

* Και δεν είναι “αδύναμος κρίκος” όποιος δεν είναι εξοικειωμένος;

* Σε περιόδους, μάλιστα, που δεν υπάρχει πολυτέλεια για αδύναμους κρίκους.

* “Τώρα, θα πάμε”, συμπλήρωσε ο κ. Προδρόμου.

* Όχι με βαριά καρδιά, κ. Προδρόμου μου. Ελαφρά τη καρδία, ελαφρά.

You May Also Like

Για το Μέγαρο

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Την περασμένη Τρίτη, οδηγώντας στη λεωφ. Βύρωνος και γυρνώντας ...

Η Βιβλιοθήκη

• Τελεία στην προσδοκία κάποιων -λίγων- ανθρώπων που επιθυμούν την ύπαρξη αξιοπρεπούς Κρατικής Βιβλιοθήκης ...

Έξω οι Κύπριοι

* Με αφορμή τη βράβευση της ταινίας του Σταύρου Παμπαλλή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ...

Με τη βούλα του LV

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως * Άλλο σκοπό είχε η ερώτηση του Γιώργου Περδίκη στη ...

Από το Άλεφ στο “σεβαστόν”

Γράφει η Λίζα Σολωμού * Τη βδομάδα που μας πέρασε επισκέφθηκα την έκθεση “Η ...

Μέχρι νεωτέρας

* Αφεντικό, μήπως να αναστείλουμε και το πολιτιστικό ένθετο γι’ αυτές τις μέρες; * ...

X