Οι Manu Riviere κέρδισαν το κοινό της Πάφου

Το συγκρότημα Manu Riviere από τη Γαλλία, το οποίο κινείται μεταξύ της μπαλάντας και του γαλλικού ροκ, παρέσυρε το κοινό της Πάφου το βράδυ της Παρασκευής, 19 Ιουνίου, σε μια γιορτή της μουσικής.

Στη  μουσική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον μοναδικό χώρο του αμφιθεάτρου του Μεσαιωνικού Κάστρου με τη συνεργασία του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου και του Πάφος2017, συμμετείχαν στην κιθάρα και στην ερμηνεία ο Emmanuel Riviere, στο ντραμς και στα φωνητικά ο Vincent Gaertner, στο μπάσο και στα φωνητικά ο Thomas Layeillon και στα φωνητικά οι Audrey Marchand και Leonor Michaella Bolcatto.

Οι Manu Riviere θα δώσουν άλλες δύο συναυλίες σε Λευκωσία και Λεμεσό στις 20 και 21 Ιουνίου αντίστοιχα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Μουσικής.

Η Αναστάζια Αναστασίου, Λειτουργός Επικοινωνίας & Marketing στη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος2017, μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως πρόκειται για την δεύτερη εκδήλωση του Travelling Stage που γίνεται στο αμφιθέατρο στο Μεσαιωνικό Κάστρο.

Η κ. Αναστασίου σημείωσε πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πάφος2017 συνεχίζεται με πολλές παραστάσεις του Travelling Stage ενώ υπάρχουν και πολλά προγράμματα κοινωνικής συμμετοχής όπως και κινηματογραφικές προβολές γευστικού ενδιαφέροντος.

Εκτίμησε επίσης πως το Πάφος2017 διοργανώνει ένα πολύ καλό καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει όλα τα γούστα και είδη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές. «Είναι», είπε, «ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του Οργανισμού και μάλιστα από τον καιρό της διεκδίκησης».

Οι εθελοντές, συνέχισε η κ. Αναστασίου, είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό, στηρίζουν τον Οργανισμό ενώ ανακοίνωσε πως μελλοντικά θα υπάρχει και ένα οργανωμένο πρόγραμμα εθελοντών.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της καλλιτεχνικής εκδήλωσης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πάφος2017 ο Σίμος Τσιέλεπος είπε πως το καλοκαιρινό πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές καινοτόμες πρωτοποριακές και ευφάνταστες ιδέες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του πολιτισμού από μουσική, χορό, τραγούδι, παρεμβάσεις κοινωνικές και ούτω καθεξής.

Ο κ. Τσιέλεπος σημείωσε πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι ξεχωριστό για την πόλη της Πάφου και θα προετοιμάσει και τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και τους ξένους επισκέπτες για το τι θα ακολουθήσει το 2016 αλλά και το 2017.

Εκτίμησε ακόμη πως ο προγραμματισμός για το πάρτι έχει ολοκληρωθεί, ξεκίνησε η υλοποίηση του και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το 2017 θα είναι μια μεγάλη χρονιά για την πόλη της Πάφου αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο.

Νιώθουμε, συνέχισε, ότι «είμαστε προετοιμασμένοι απ’ όλες τις σκοπιές», λέγοντας πως το οικονομικό πρόβλημα σε σχέση και με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αλλά και με τα έργα υποδομής με τις παρεμβάσεις του ΠτΔ είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Ο κ. Τσιέλεπος είπε ακόμη πως όχι μόνο ο Οργανισμός θα πετύχει μια αξέχαστη Πολιτιστική Πρωτεύουσα αλλά θα αποτελέσει πρότυπο για τις επόμενες χρονιές.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ | Κική Περικλέους

You May Also Like

Οι Τρίο Τεκκέ σε δύο συναυλίες στην Κύπρο

Μετά από ένα χρόνο απουσίας, οι Τρίο Τεκκέ επιστρέφουν για δύο ζωντανές εμφανίσεις στην ...

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου (PIFF)

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάφου (PIFF) διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, στις 16 – ...

Επιχορηγήσεις Πολιτιστικών Υπηρεσιών για το 2018

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες ανακοίνωσαν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου τις Επιχορηγήσεις για το έτος 2018 ...

Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Αντύπας

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Νίκος Αντύπας, μια από τις εμβληματικές μορφές ...

«Τα ψέματα που λένε πάντα την αλήθεια» στον ΘΟΚ

Με τη νέα του παραγωγή, «Τα ψέματα που λένε πάντα την αλήθεια», ο ΘΟΚ ...

Απεβίωσε η αρχαιολόγος Ζακλίν Καραγιώργη

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε το πρωί Σαββάτου, 10 Μαρτίου, η Ζακλίν Καραγιώργη, μια ...

X