Πάφος2017 | Το μεγάλο ταξίδι αρχίζει

Το ερχόμενο Σάββατο, 13 Ιουνίου, ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Το Πάφος 2017 ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα με τίτλο «The Travelling Stage» το οποίο ξεκινώντας φέτος, θα κορυφωθεί το 2017 με εκατοντάδες εκδηλώσεις σε πλατείες και χώρους της Πάφου, ανταποκρινόμενο στην ιδέα του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού, με την οποία η παραλιακή πόλη κέρδισε τον θεσμό της ΠΠΕ17.

Από το Σάββατο

Τραγούδια και αφηγήσεις, μελωδίες και χοροί από μουσικά σχήματα από Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του The Travelling Stage μέχρι και το τέλος Ιουλίου.
Η εν λόγω «σκηνή» ταξιδεύει «διατηρώντας τη συμβολική και σημειολογική της σημασία, αποτελώντας ταυτόχρονα το εργαλείο για την οργάνωση και μεταφορά εκδηλώσεων σε χώρους απρόβλεπτους, όσο και πιο συμβατικούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
«Δημιουργώντας γέφυρες, υποδομές και δομές και ταξιδεύοντας στις διαστάσεις του χρόνου και του χώρου, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, το πρόγραμμα στοχεύει στην προσβασιμότητα περισσότερων θεατών και καλλιτεχνών».
Γι’ αυτό και είναι σημαντικό το ότι με εξαίρεση μόλις μία από τις εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν μέχρι τώρα οι υπόλοιπες έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα

  • Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, Κάτω Βρύση, Γεροσκήπου, 20:30

Αθιβολές: τραγούδια, μπαλάντες, μεσογειακές και ελληνικές μουσικές με μέρη από τον Ερωτόκριτο σμίγουν σε μια ενότητα-σύνθεση του Λευτέρη Αερόπουλου με την κίνηση και τον λόγο κάτω από τον τίτλο Αθιβολές. Μια αφηγηματική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, από το «Σύνολο Λόγου & Μουσικής» του Μουσικού Εργαστηριού Σερρών.

  • Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, αμφιθέατρο μεσαιωνικού κάστρου 20:30

Manu Riviere: Το συγκρότημα Manu Riviere από τη Γαλλία κινείται μεταξύ της μπαλάντας και του γαλλικού ροκ, παρασύροντας τους ακροατές σε ταξίδια γεμάτα συναισθήματα και εκπλήξεις. Με τη συνεργασία του Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου.

  • Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, Χώρος Δημοτικής Αγοράς, 20:30 & 12:00

SAffrAn! Ένα διήμερο μεσογειακών μουσικών με γεύσεις SAffrAn, μαγειρεμένων με βιολιά, τσαγιέρες, ακορντεόν, τσέλο, κιθάρες, καφετιέρες, μπουκάλια και πολύ χιούμορ! Δίπλα από τη Δημοτική Αγορά, το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού και το σχήμα SAffrAn μαγειρεύουν «συνταγές» από την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αυστρία και τη Χώρα των Βάσκων.
* Το Σάββατο στις 10:30 στο πλαίσιο του Travelling Stage η Τεχνόπολις 20 διοργανώνει για παιδιά κυνήγι του λαχανένιου θησαυρού στη Δημοτική Αγορά.

  • Σάββατο 4 Ιουλίου 2015, πλατεία μεσαιωνικού κάστρου 20:30

Χορεύετε ταγκό; Μια βραδιά για τους λάτρεις του χορού με τη συνεργασία της Ακαδημίας Ορχήστρας Μουσικών του Κόσμου, βιρτουόζοι μουσικοί θα μας ταξιδέψουν στον κόσμο του παραδοσιακού και του νέο ταγκό.

  • Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, οικία επάρχου – Πάφος 2017, 19:30

Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο: Στους κήπους της έδρας της ΠΠΕ – Πάφος 2017, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει μουσικές των χωρών της Μεσογείου. Δημοτικά τραγούδια, χοροί και έργα από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία που εκφράζουν τη ζωντάνια, το πάθος και την ξεγνοιασιά του μεσογειακού ταμπεραμέντου και τοπίου. Μαέστρος & παρουσιαστής ο Άλκης Μπαλτάς.

  • Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, μεσαιωνική αγρέπαυλη, Κούκλια 22:30

Σαβίνα Γιαννάτου: Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπαίθρου Κινούμενων Σχεδίων, η ΠΠΕ-Πάφος 2017 διοργανώνει συναυλία της μεγάλης ερμηνεύτριας Σαβίνας Γιαννάτου και της ορχήστρας της Primavero en Salonico με τραγούδια από τη Μεσόγειο. Είσοδος προς 5 ευρώ.

  • Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015, μόλος – παραλιακό μέτωπο, 20:00

Τhe Op Sa!: Μουσικές των Βαλκανίων στα καλύτερά τους με τους ρυθμούς των τσιγγάνων να συναντούν τους χορευτές Γιώργο Πιλλά και Sylvia-Ann Clark από τη Νέα Υόρκη.

+ Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο, εκτός από τις 18 Ιουλίου, με τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Το συγκρότημα Saffran! επιστρέφει στη χώρα μας μετά το περσινό καλοκαίρι για μια συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος The Travelling Stage.

You May Also Like

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών στο «Φυτώριο»

Στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών [residency] του Συνδέσμου Εικαστικών Καλλιτεχνών [ΕΙ.ΚΑ] και ...

Ο Παναγιώτης Μιχαήλ και η Λούλη Μιχαηλίδου συζητούν στο Point

Ανοικτή συζήτηση με τη Λούλη Μιχαηλίδου και τον Παναγιώτη Μιχαήλ , με αφορμή την έκθεσή ...

Τέσσερα νέα έργα παρουσιάζει το «Enter» του Ιδρύματος Ωνάση

Ένα σκούτερ στη Σεούλ, χορός στις γέφυρες της Γενεύης, ένα άβαταρ σε ρόλο εικονικού ...

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη διαβάζει το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Μετά από παρότρυνση του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, τα Εθνικά του Κέντρα σε όλο τον ...

Δρώμενο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, συνοδευόμενη από έξι Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, περπατούν ...

Ημέρες Σαλαντίν στη Λευκωσία

Οι Διεθνείς Ημέρες Σαλαντίν, μια διοργάνωση κατά την οποία συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Όσλο συγγραφείς, ...

X