Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας»

Μικρές βιωματικές ιστορίες καταγράφει στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ανέβας και κατέβας» ο Γιώργος Χαριτωνίδης, και το παρουσιάζει την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, στη Λεμεσό. 

Ο Γιώργος Χαριτωνίδης, πρόσφυγας από τη Λάπηθο Κερύνειας ο οποίος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα μετά το 1974, εργάστηκε ως υπάλληλος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα και στο βιβλίο του γράφει για τον… Γιώργο, πρώην εργαζόμενο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ο οποίος φεύγει από την Αθήνα λίγο καιρό πριν ξεσπάσει η μεγάλη οικονομική κρίση.

Επιστρέφει στην πόλη για ένα μικρό διάστημα και πάλι, όταν η κρίση αγγίζει το αποκορύφωμά της, και επηρεάζεται από τις συνέπειές της. Η κάθε ιστορία στο βιβλίο είναι συνέχεια της άλλης, που σμίγουν τη σημερινή με την μεταπολιτευτική Αθήνα, οπότε και ο συγγραφέας πρωτοπήγε στην πόλη ως πρόσφυγας από την Κύπρο.

book_anevas_kai_katevasΤο βιβλίο «Ανέβας και κατέβας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Την ευθύνη της βιβλιοπαρουσίασης έχουν το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Βιβλιοτρόπιο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η ποιήτρια Αλεξάνδρα Γαλανού, η ποιήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Ζέλεια Γρηγορίου και ο συγγραφέας και δικηγόρος Κωνσταντής Καντούνας.

Ο Γιώργος Χαριτωνίδης εμφανίστηκε στην ελληνική πεζογραφία και βραβεύτηκε από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το μυθιστόρημά του «Αναμνήσεις με πολλά κουκούτσια». Γράφει επίσης ποίηση, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική. Σήμερα ζει μεταξύ Λεμεσού και Αθήνας.

+ Παρουσίαση του βιβλίου «Ανέβας και Κατέβας» την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος», ΤΕΠΑΚ [Θέμιδος και Ιφιγενείας γωνία] στις 19:30. Πληροφορίες τηλ. 25340347, 99526772 και www.technodromio.org.

You May Also Like

Graffiti… από την ανάποδη [βίντεο]

Όσοι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ Exit Through The Gift Shop στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ ...

Συναυλίες Κοινωνικής Προσφοράς από τη ΣΟΚ

Οι συναυλίες κοινωνικής προσφοράς και αποκέντρωσης του Ιδρύματος Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου αποτελούν σημαντικό μέρος της ...

Στην Κύπρο ο εφευρέτης του World Wide Web

Το περιοδικό «Time» τον έχει κατατάξει ανάμεσα στα 100 λαμπρότερα πνεύματα του αιώνα μας. ...

Ατομική Έκθεση τους Γιώργου Αχιλλέως στην ALPHA C.K. ART GALLERY

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του Κύπριου ζωγράφου Γιώργου Αχιλλέως. Πρόκειται ...

«Χορο-Γραφές / Ίχνη Σώματος» στο Φεστιβάλ Κύπρια

Εχοντας διανύσει μια πλούσια και εποικοδομητική πορεία 20 ολόκληρων χρόνων στη σκηνή του σύγχρονου ...

«Να τα μοιραστούμε» λέει για τα Μάρμαρα ο Νίκολας Πένι

Μια διαφορετική πρόταση για τα γλυπτά του Παρθενώνα διατύπωσε στη Sunday Times ο Νίκολας ...

X