Συναυλία στην Κοντέα από την Κυπρογένεια

Συναυλία στην  Κοντέα, το Σάββατο 13 Ιουνίου από την Κυπρογένεια διοργανώνει ο «Όμιλος Κληρονομιάς της Κοντέας».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας του Αγίου Χαραλάμπους, θα αρχίσει στις 18.30 και για τη μετάβαση στην κατεχόμενη Κοντέα θα υπάρχουν λεωφορεία σε όλες τις πόλεις.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, ερμηνευτές είναι ο γνωστός Τουρκοκύπριος μουσικοσυνθέτης και μουσικός Ερσέν Σουρουρί (βιόλα, πλήκτρα), ο Τζιαχίτ Κουτραφαλί στο μπάσο, ο Ρόδος Παναγιώτου και ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς/κρουστά, η Ελεωνόρα Ρούσου, ο Ιλκέρ Καπτάνογλου και ο Μιχάλης Μιχαήλ στα πνευστά, η Μιράντα Παπανεοκλέους στο βιολοντσέλο και  ο Λάρκος Λάρκου στο λαούτο και στο τραγούδι.

Συμμετέχει επίσης η διεθνούς ρεπερτορίου τραγουδίστρια ΑTYS, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια σε ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή διάλεκτο. Φιλοξενούμενοι οι καλλιτέχνες Κεμάλ Μουσταφά (φωνή, πιδκιαύλι), Τώνυς Σολωμού (φωνή, βιολί) και Ιωσήφ Ιωσηφίδης (απαγγελία) από την Τουρκοκυπριακή, Μαρωνίτικη και Λατινική κοινότητα της Κύπρου.

Θα παρουσιαστούν διασκευασμένα κομμάτια κοινής παράδοσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (τραγούδια και ορχηστρικά), καθώς και σύγχρονες συνθέσεις στο ίδιο πνεύμα, όπως: Βασιλιτζ̌ιά/ Feslikan, Δράτζ̌αινα (Λ. Λάρκου), Ζεϊμπέκκικον, Σαρατζ̌ηνός (Ακριτικό- Μ. Χριστοδουλίδη), Μάντρα, Δρεπάνιν, Αζιζιές, Τυλληρκώτισσα- Dillirga, Πέρτικα- Dolama, Mesarya- Μεσαορία (Űr Genç/ Λ. Λάρκου- E. Sururi), Τέσσερα τζ̌αι τέσσερα, Μουζουρού, Γιασεμίν, καθώς και το ομότιτλο ορχηστρικό «Κυπρογένεια», σύνθεση του Λ. Λάρκου.

Η «Κυπρογένεια» ηχογραφεί φέτος τον πρώτο της ψηφιακό δίσκο (CD), αποτυπώνοντας την εμπειρία δέκα (10) χρόνων, από το 2005 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στον πρώτο Κατακλυσμό (κατεχόμενης) Αμμοχώστου. Ακολούθησαν εμφανίσεις σε τοπικά και διεθνή φεστιβάλ, όπως: Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια 2006», Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, 1ο Κυπρορωσικό Gala  (Προεδρικό Μέγαρο), Ισπανία (“Expo Zaragoza 2008”), Λουξεμβούργο (Δικαστικό Μέγαρο) και Ιρλανδία (Κυπριακή Προεδρία Ε.Ε.).

You May Also Like

Συνελήφθη 58χρονος για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

Στην σύλληψη 58χρονου από την Πέγεια προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, εναντίον του οποίου εξετάζεται ...

«Μικρός Πρίγκιπας» η Μαρίνα Αργυρίδου

H Μαρίνα Αργυρίδου θα κρατά τον ρόλο του «Μικρού Πρίγκιπα» στην ομότιτλη παράσταση που ...

«Η χώρα του αίματος και του μελιού» στο Σαράγεβο

Αποκλειστικά στο Σαράγεβο θα προβάλλεται από τις 22 Δεκεμβρίου και για μία βδομάδα η ...

Σύσταση ειδικής επιτροπής για περιστατικά παρενόχλησης από Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

H Ένωση Ηθοποιών Κύπρου ανακοίνωσε την σύσταση ειδικής επιτροπής διερεύνησης περιστατικών παρενόχλησης στο χώρο ...

«Εις Δόξαν» στην πλατεία Ομονοίας

Σαν ένα πικρό, μελαγχολικό σχόλιο για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας στέκεται, από τη ...

«Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν»

Online περιήγηση στην εμβληματική έκθεση «Κυκλαδική Κοινωνία. 5000 χρόνια πριν», που διοργάνωσε το Μουσείο ...

X