Το τρίο του Πόρτο Σουένιο

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα της Ειρήνης Ανδρονίκου και του Μάριου Κακουλλή, οι οποίοι ανέβασαν πρόσφατα τη “Φρουτοπία” και προηγουμένως συνεργάστηκαν με την Paravan Proactions στο έργο “Η καρδιά ενός σκύλου”.

Το θέμα: Ένα τρίο που τραγουδά swing και καταφέρνει να σκαρφαλώσει στην κορυφή της επιτυχίας: μουσική, όνειρα, χιούμορ, σασπένς, αλλά και ρεαλισμός.
Το κείμενο: Το υπογράφουν ο Βαλεντίνος Κόκκινος και η Μαρίνα Βρόντη, με βάση το τρίο της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Το Τρίο της Μπελβίλ” [Les triplettes de Belleville, 2003] αλλά και διάσημα τρίο στην ιστορία όπως οι Andrews Sisters.

Η μουσική: Η παράσταση θα πλημμυρίζει από swing μουσική, ένα χαρακτηριστικό είδος μουσικής το οποίο δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, ούτε το σώμα ακίνητο. Τη μουσική θα υπογράφει η Χριστίνα Αργύρη, η οποία θα παρουσιάσει διασκευές διάσημων τραγουδιών σε swing εκδοχή. Τα τραγούδια θα παρουσιάζονται ζωντανά στη σκηνή.

Οι ρόλοι: Το τρίο του Πόρτο Σουένιο θα είναι η Πολυξένη Σάββα, η Ειρήνη Ανδρονίκου και η Αντωνία Χαραλάμπους. Το κείμενο περιλαμβάνει και δύο αντρικούς ρόλους, οι οποίοι δεν έχουν “κλείσει” ακόμη.

Στόχος: Να ζωντανέψει στη σκηνή ένα καρτούν!

Εικαστικά: Επιδίωξη των δημιουργών είναι να δημιουργηθεί μια κατασκευή που να θυμίζει τα τετράγωνα ενός έντυπου καρτούν. Στην παράσταση θα υπάρχουν, επίσης, animation τα οποία ανέλαβε ο Γιώργος Αλεξάνδρου.

Πού: Το πιθανότερο σε μια αποθήκη κοντά στο χαμάμ, στην παλιά Λευκωσία.

Πότε: Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου.

You May Also Like

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Επιμέλεια : Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Ο Γιώργος Τσαγγάρης, πρόεδρος του ...

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

Ακόμα ένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο πρόγραμμα. Τον επόμενο Ιούνιο και κάθε χρόνο στην Πάφο ...

Driving into the night

Οι Delirium Elephants ετοιμάζουν τον δεύτερό τους δίσκο, με περισσότερο τραγούδι αυτή τη φορά. ...

Σημείο Αφετηρίας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Όπως εξηγεί η υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων τού ‘Σημείο Αφετηρίας’, ...

Boy on the Bridge

Στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Πέτρου Χαραλάμπους ένας φόνος γίνεται η αφορμή για ...

Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα ...

X