Αναστασιάδης – Ακιντζί μαζί στο θέατρο

Οι ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, θα παρακολουθήσουν μαζί την θεατρική παράσταση «Κύπρος: πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Σε μια συμβολική συνάντηση στη γενέτειρά τους, Λεμεσό, οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν μαζί  την παράσταση του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα». Πρόκειται για ένα μονόλογο βασισμένο στο ομότιτλο ποίημα της Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ.

Η μεταφορά του έργου στο θεατρικό σανίδι και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Γιασάρ Ερσόι, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Λεμεσό.

Αξιοποιώντας την υποκριτική τέχνη ως εργαλείο συμφιλίωσης και ειρήνης, η παράσταση μάς φέρνει αντιμέτωπους με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο τα τελευταία 60 χρόνια, με ύφος εξομολογητικό και παράλληλα ανακριτικό.

Η γλώσσα του έργου είναι σκληρή γι’ αυτούς που εγκλημάτησαν σε βάρος της Κύπρου, αλλά και γεμάτη με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο όπου διανοίγονται νέες προοπτικές για την επανένωση του νησιού μας, ο συμβολισμός της παράστασης γίνεται ακόμη πιο έντονος. Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην προσπάθεια αυτή αναδεικνύεται ακόμη πιο σημαντικός και αναγκαίος.

+ Η παράσταση ανεβαίνει με ελληνικούς υπότιτλους στο Θέατρο Ριάλτο τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 20:00. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77777745 και www.rialto.com.cy.

You May Also Like

#deneinaisxoleio | Nέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πολιτιστικό της Τρ. Κύπρου

Τα παιδιά επιστρέφουν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και γεμίζουν τον χώρο με ...

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της κόρης του Ρόμπιν Γουίλιαμς

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του πατέρα της, ηθοποιού Ρόμπιν Γουίλιαμς, η ...

Η Έλεν Μίρεν στο Θέατρο Ριάλτο

Τη «Βασίλισσα Ελισάβετ» υποδέχεται στις 13 Σεπτεμβρίου το Θέατρο Ριάλτο και μάλιστα σε μια ...

Το παιδί από το πουθενά

Άλκη Ζέη Εκδόσεις Μεταίχμιο Πήρα το βιβλίο στα χέρια μου κι όπως πάντα μέσα ...

Προ-ετοιμάζεται η Στέγη Χορού Λευκωσίας

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ίδρυση της Στέγης Χορού Λευκωσίας [ΣΧΛ] ως εταιρείας LDH, ...

Συν_Κίνηση | Περφόρμανς στη Λευκωσία

Πέντε διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Κύπριος PASHIAS, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους ...

X