Αναστασιάδης – Ακιντζί μαζί στο θέατρο

Οι ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, θα παρακολουθήσουν μαζί την θεατρική παράσταση «Κύπρος: πικράθηκα στα ελληνικά, πληγώθηκα στα τούρκικα» τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο.

Σε μια συμβολική συνάντηση στη γενέτειρά τους, Λεμεσό, οι δύο ηγέτες θα παρακολουθήσουν μαζί  την παράσταση του Τουρκοκυπριακού Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας «Κύπρος: Πικράθηκα στα Ελληνικά, Πληγώθηκα στα Τούρκικα». Πρόκειται για ένα μονόλογο βασισμένο στο ομότιτλο ποίημα της Φαϊζέ Οζντεμιρτζιλέρ.

Η μεταφορά του έργου στο θεατρικό σανίδι και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Γιασάρ Ερσόι, ο οποίος επίσης κατάγεται από την Λεμεσό.

Αξιοποιώντας την υποκριτική τέχνη ως εργαλείο συμφιλίωσης και ειρήνης, η παράσταση μάς φέρνει αντιμέτωπους με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Κύπρο τα τελευταία 60 χρόνια, με ύφος εξομολογητικό και παράλληλα ανακριτικό.

Η γλώσσα του έργου είναι σκληρή γι’ αυτούς που εγκλημάτησαν σε βάρος της Κύπρου, αλλά και γεμάτη με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο όπου διανοίγονται νέες προοπτικές για την επανένωση του νησιού μας, ο συμβολισμός της παράστασης γίνεται ακόμη πιο έντονος. Ο ρόλος της τέχνης και του πολιτισμού στην προσπάθεια αυτή αναδεικνύεται ακόμη πιο σημαντικός και αναγκαίος.

+ Η παράσταση ανεβαίνει με ελληνικούς υπότιτλους στο Θέατρο Ριάλτο τη Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 20:00. Εισιτήρια προς 5 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 77777745 και www.rialto.com.cy.

You May Also Like

Σεμινάριο κινηματογράφου με τον Γιάννη Οικονομίδη

Η ΕΘΑΛ διοργανώνει στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου τριήμερο σεμινάριο για τον σύγχρονο ...

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Διαδικτυακά η φετινή Μπερλινάλε από 1η Μαρτίου

Με 400 περίπου ταινίες στα διάφορα τμήματά του και με 15 που θα διαγωνιστούν ...

Pride! | έκθεση στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ...

Με πέντε παραγωγές το «Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος 2019»

Η καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων και η ουσιαστική συνεισφορά στο διεθνές και τοπικό πολιτιστικό ...

Και το Θεατρικό Μουσείο γιορτάζει στις 18 Μαΐου

Με ένα βιωματικό εργαστήρι γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, το ...

X