Borderlines | Έκθεση φωτογραφίας στο Σπίτι της Κύπρου

Με μεγάλη επιτυχία και την αθρόα προσέλευση φίλων της τέχνης της Φωτογραφίας εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 8 Ιουνίου στο Σπίτι της Κύπρου, η έκθεση Borderlines η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί την ένταξη του Athens Photo Festival στο δίκτυο του European Month of Photography, που αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ, αναδεικνύοντας την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Η θεματική του Φεστιβάλ με γενικό τίτλο Reframe Memory προσεγγίζει και διερευνά τις σύνθετες διασυνδέσεις της συλλογικής και ατομικής μνήμης, επιχειρώντας μια κριτική θεώρηση του παρελθόντος όπως αυτό επηρεάζει το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον.

Η έκθεση Borderlines, στο Σπίτι της Κύπρου, εντάσσεται στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Φεστιβάλ που, διασταυρώνοντας επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, επιχειρεί να ενισχύσει τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο.

Σε περιόδους αυξανόμενης έντασης και αναταραχής, που αναμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων, ασχέτως με το ποιοι είμαστε ή πού κατοικούμε, τα όρια, σε όλες τις μορφές τους, αποτελούν προκλήσεις και θέτουν περιορισμούς, που, συνεχώς, καθορίζουν τον κόσμο, τον εαυτό μας και τη θέση μας σε αυτόν.

Τα Borderlines, η μεθόριος, τα διαχωριστικά όρια, αντικατοπτρίζουν διαφορετικές προσεγγίσεις στη διερεύνηση εντός και περί των υπαρχόντων οικείων περιοχών, καθώς και τους τρόπους πρόσληψης της ασταθούς σχέσης ανάμεσα στην ταυτότητα, την επικράτεια και τα όρια.

Αυτές οι αόρατες ή ορατές διαχωριστικές γραμμές διατρέχουν τον πλανήτη μας χωρίζοντας τη μια περιοχή από την άλλη, σε σημεία όπου διαφορετικές δυνάμεις συναντώνται σε στενές ζώνες εδαφών σχηματίζοντας στρατιωτικές περιοχές, ζώνες ασφαλείας, στρατόπεδα προσφύγων και νεκρές ζώνες.

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχει ο Μανόλης Μωρεσόπουλος, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Στέλιος Καλλινίκου (CY), Νικόλας Βεντουράκης (GR), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (CY), Yaakov Israel (IL), Maria Gruzdeva (RU), Constance Proux (BE) και Μυρτώ Παπαδοπούλου (GR).

+ Η έκθεση στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα θα παραμείνει μέχρι τις 3 Ιουλίου 2015. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή 10:30 – 15:30

 

You May Also Like

Κώστας Γαβράς: «Οικονομικός ολοκληρωτισμός» σήμερα

Ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, σε αποκλειστική συνέντευξη του στην Εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου, ...

«Αγαμέμνων» του Αισχύλου: Είσοδος και με rapid / PCR τεστ στη σημερινή παράσταση στο Κούριο

Ύστερα από πολλά αιτήματα θεατών και φίλων του ΘΟΚ, ο Οργανισμός ενημερώνει ότι θα ...

«H κόρη μου η σοσιαλίστρια» στον ΘΟΚ

Το έργο «Η κόρη μου η σοσιαλίστρια», του Αλέκου Σακελάριου, μια από τις πιο ...

Η Χέλεν Μίρρεν επιλέχθηκε για το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε φέτος για τη συγγραφή του ...

Πρότζεκτ της Google για τη διάσωση γλωσσών που χάνονται | μέσα και η Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική

Μια φιλόδοξη προσπάθεια για τη διάσωση τουλάχιστον 3 χιλιάδων γλωσσών και διαλέκτων που απειλούνται ...

Κομμάτια των Μπομπ Ντίλαν και Μάιλς Ντέιβις στην νέα δουλειά του Ρόμπεν Φορντ

“Bringing It Back Home” είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς του κιθαρίστα Ρόμπεν Φορντ, γνωστού για ...

X