Logan Bellew

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Κύπρο, το 2011, δούλευα ως φωτογράφος για τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Πανεπιστημίου του Princeton στην Πόλη Χρυσοχούς. Ενώ έβγαζα τις φωτογραφίες για την ανασκαφή, άρχισα να ενδιαφέρομαι όλο και περισσότερο για την ανεύρεση άλλων γκέι ανθρώπων γύρω μου και άρχισα να βγάζω πορτρέτα ανθρώπων που γνώριζα. Το 2013 είχα διαγνωστεί θετικός στον ιό HIV, με την Κύπρο να είναι ο τόπος όπου είχα τη συνάντηση που με εξέθεσε στον ιό. Από τότε έχω συνεχίσει να φωτογραφίζω ανθρώπους που συναντώ στην Κύπρο, αφού κάθε φορά μαθαίνω περισσότερα για το πώς είναι να είσαι ομοφυλόφιλος εδώ. Ένα μέρος της προσωπικής μου διαδρομής σε σχέση με τον ιό, αφορούσε θέματα παράθεσης, κάλυψης και αποκάλυψης τα οποία αποτελούν στοιχεία που βρήκα να παραλληλίζονται στενά στις ιστορίες που άκουσα από άλλα γκέι άτομα στο νησί. Αυτή η φωτογραφία, “Άτιτλο – Σκιά”, λήφθηκε τον χειμώνα του 2015 στο Κάβο Γκρέκο. Είναι μια αυτοπροσωπογραφία που έχει γίνει ένας προβληματισμός σχετικά με τη θνητότητά μου, αλλά και την πρόσκαιρη και πολύτιμη σχέση που εγώ και άλλοι έχουν αναπτύξει σε αυτόν τον τόπο.

Ημ. γέννησης: 24/10/1988

Σπουδές: Πτυχίο Καλών Τεχνών στη Φωτογραφία, πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης από το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας της Αριζόνα. Μεταπτυχιακό Καλών Τεχνών στη Φωτογραφία από το Πανεπιστήμιο Νέου Μεξικού [2016].

Επιρροές: Μπράιαν Ουέιλ, Φέλιξ Γκονζάλες – Τόρρες, Ναν Γκόλντιν

High/Low: Είναι αλληλένδετα. Το 2011 έκανα αίτηση για μια υποτροφία έρευνας Fulbright για να επιστρέψω στην Κύπρο και να συνεχίσω να βγάζω φωτογραφίες. Μετά από μια κουραστική και χρονοβόρα διαδικασία υποβολής αιτήσεων ορίστηκα ως φιναλίστ, αν και τελικά δεν είχα λάβει την επιχορήγηση. Μετά από μια περίοδο αμφιβολίας για τις φωτογραφικές, καλλιτεχνικές και προσωπικές προσπάθειές μου στην Κύπρο αποφάσισα να επιστρέψω και πάλι το 2012 μόνος μου. Από τότε επιστρέφω στο νησί κάθε χρόνο. Με κάθε επίσκεψη έχω αρχίσει να βρίσκω έναν δρόμο καλλιτεχνικής εξερεύνησης που με ενθουσιάζει πραγματικά, ακόμα περισσότερο επειδή το έχω κάνει με τους δικούς μου όρους. Ενώ η καλλιτεχνική μου εργασία εξακολουθεί να με διεγείρει και να με ενεργοποιεί, έχοντας την ελευθερία να εξερευνήσω με οδήγησε σε συνεργασίες με ΛΟΑΤ οργανώσεις προάσπισης και του Κινήματος Αλληλεγγύης AIDS στην Κύπρο. Αυτή είναι η δουλειά που είμαι πραγματικά υπερήφανος και ευγνώμων που έχω την ευκαιρία να κάνω, και αυτό είναι μακράν το αποκορύφωμα της καριέρας μου σε αυτό το σημείο στη ζωή μου. Το αρχικό συμβάν που με προκάλεσε να αμφιβάλλω για τη δική μου δουλειά, τον σκοπό και τις ικανότητές μου μου έδωσε το κίνητρο για να επανεξετάσω τη σχέση μου με την Κύπρο και έκανε την εμπειρία μου όλο και πιο πλούσια. Με οδήγησε να δουλεύω με νέους τρόπους που δεν θα μπορούσα να δω στο παρελθόν και για τους οποίους τώρα είμαι πραγματικά περήφανος.

Tip: Έχω μάθει από τη δουλειά μου ότι το να βγάζεις φωτογραφίες αποτελείται από στιγμές τόσο απόλυτης βεβαιότητας όσο και πλήρους αμφιβολίας. Βρήκα ότι ο μόνος τρόπος για να δουλέψεις μέσα από στιγμές αμφιβολίας είναι να θυμάσαι τις στιγμές της βεβαιότητας και να εμπιστεύεσαι ότι θα έρθουν και πάλι, και να συνεχίσεις να δουλεύεις.

 

You May Also Like

Ανδρέας Πουπούτσης

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη σειρά “Obscure” που παρουσιάστηκε σε ατομική έκθεσή μου ...

Νικόλας Ιορδάνου

Η εικόνα αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο το 2006. Ο ...

Δέσπω Πασιά

Η φωτογραφία τραβήχτηκε το 2010 και είναι μέρος μιας μελέτης των κομμωτηρίων της Λευκωσίας ...

Ανδριάνα Μαλεκίδου EFIAP

Τον Αύγουστο του 2010 συμμετείχα στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας (FIAP) που ...

Emma Louise Χαραλάμπους

Τη φωτογραφία αυτή την είχα βγάλει για ένα από τα πρώτα μου ‘κανονικά’ πρότζεκτ, ...

Μάκης Οικονομίδης

Όπως, πιστεύω, συμβαίνει σε όλους που απολαμβάνουν τη χαρά της δημιουργίας μέσω της φωτογραφίας, ...

X