Δήμητρα Νικοδήμου

Η Δήμητρα Νικοδήμου κάνει την καθημερινότητά της έργο τέχνης

Τι κάνεις;
Κάνω μάλλον τη ζωή και την καθημερινότητά μου έργο. Με πολλά στοιχεία, πράξεις και “θέλω”, που ενώνονται και δημιουργούν αφηρημένα σχήματα, με τα χρώματα να παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Σε έναν ρυθμό που άλλοτε είναι φοβισμένος, ευτυχισμένος, θλιμμένος και άλλοτε έχει την ανάγκη να πράξει καθοριστικές σκέψεις και εικόνες επιλέγοντας να εκφραστεί με στοιχεία της τέχνης.
Τρελό; Όχι. Κάνω αυτό που κάθε καλλιτέχνης θέλει να κάνει δείχνοντας πάντα στοιχεία του διαφορετικού εαυτού του και έχει πάντα μια ιδιαιτερότητα που τον κάνει να σκεφτεί, να εκφράσει, να επιλέξει και να παρουσιάσει.

Γιατί το κάνεις;
Εκφράζομαι, δημιουργώ, και κάνω αυτό που κάνω σε στιγμές που μια ανάγκη οδηγεί σε πράξεις με τις οποίες εξωτερικεύομαι και αφήνει στο τέλος μια λύτρωση και μια ικανοποίηση. Θεωρώ τον κάθε δημιουργό τυχερό σε κάθε αρχή, μέση και τέλος, όταν επέλεξε να φτιάξει αυτό το κάτι που ο κόσμος αυτός τον έσπρωξε σε μια εκφραστική, ίσως, ανάγκη.

Τι θα κάνεις;
Στο μέλλον δεν ξέρω. Στο άμεσο πολλά. Η ζωή κυλά χωρίς να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι θα συμβεί, αλλά η κάθε εμπειρία και δοκιμασία πάντα είναι πηγές που βρίσκονται έξω από στούντιο και υλικά, μα η μάχη δίνεται εκεί, με χρώματα και σκέψεις. Φτάνεις σε καινούργια όρια και εικόνες που αντικατοπτρίζουν την ψυχοσύνθεσή σου στην κάθε περίοδο, περιμένοντας συχνά το επόμενο δείγμα και αφήνοντας τα προηγούμενα αποτυπωμένα στη σωστή μεριά.

You May Also Like

Νικόλας Πετρίδης

27.11.2011 Ο Νικόλας Πετρίδης προτείνει ένα μουσείο σύγχρονης τέχνης στην Πέτρα του Ρωμιού Τι ...

Πέτρος Σιδερά

Ο Πέτρος Σιδερά κτίζει φανταστικούς χώρους με βελόνα και κλωστή Τι δημιουργείς; Ίσως στα ...

Νάσια Θεράποντος

Η Νάσια Θεράποντος μπορεί να “ακούσει” τα πάντα Ποια είσαι; Είμαι η Νάσια Θεράποντος. ...

Νάταλη Κυνηγόπουλου

Η Νάταλη Κυνηγόπουλου επιμελείται τα έργα τέχνης της έκθεσης dis-LOCATE Τι κάνεις; Στο παρόν ...

Βαλεντίνος Κόκκινος

12.9.2010 Τι κάνεις; Συμμετέχω με ιδιαίτερη χαρά στην παράσταση “Ρουμπελστίλτσκιν” της Παιδικής Σκηνής του ...

Μουσικό Σχήμα ΝΕΟΡΕΜΠΕΤΕΣ

22.8.2010 Τι κάνετε; Κάνουμε… μουσική! Μαθητές και καθηγητές μουσικής ενώσαμε τον ενθουσιασμό και την ...

X