Θερινές Προβολές Αυγούστου στη Λάρνακα

Θερινές προβολές ταινιών θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Αυγούστου στο Σπίτι του Εθελοντή και στο Μουσείο Πιερίδη στη Λάρνακα.

Την πρώτη Δεύτερα του μήνα (3/8) δε θα υπάρξει προβολή λόγω του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού.

10 Αυγούστου: The Grand Central στο Σπίτι του Εθελοντή 

Ο Γκάρι είναι νέος, εύστροφος, μαθαίνει γρήγορα. Μετά από μια επιτυχημένη πορεία σε περίεργες δουλειές, πιάνει εργασία σε ένα πυρηνικό εργαστήριο. Εκεί, εκτός από υψηλές δόσεις ραδιενέργειας, κερδίζει όλα όσα ονειρεύονταν: χρήματα, παρέα, μια οικογένεια, κάπου να ανήκει. Αλλά στην ομάδα ανήκει και η Κάρολ, αρραβωνιαστικιά του Τόνι, την οποία ερωτεύεται. Η απαγορευμένη αγάπη και η ραδιενέργεια μολύνουν ολοένα και περισσότερο τον Γκάρι, με την κάθε ημέρα που έρχεται να είναι ολοένα και πιο απειλητική.

Πρωταγωνιστούν: Tahar Rahim, Léa Seydoux, Olivier Gourmet

Σκηνοθεσία: Rebecca Zlotowski

Διάρκεια: 94’

Είδος: Δραματική, Ρομαντική

Γλώσσα: Γαλλικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014

grand central

17 Αυγούστου: Timbuktu στο Σπίτι του Εθελοντή

Τοποθετημένο στις πρώτες μέρες της κατάληψης του Τιμπουκτού από φανατικούς τζιχαντιστές το 2012, και στηριγμένο σε αληθινά γεγονότα, η νέα ταινία του Αφρικανού σκηνοθέτη είναι ένα υπόκωφο και αιχμηρό δράμα για τις καθημερινές πιέσεις και αντιστάσεις συνηθισμένων ανθρώπων σε μια πόλη υπό κατάληψη ξένων φονταμενταλιστών. Φωτεινό, λυρικό και ποιητικό, το εμβληματικό Τιμπουκτού του Σισσακό, αποτελεί μια συγκινητική κατάθεση ψυχής πάνω στην ανθρώπινη θέληση που καταφέρνει και αντιστέκεται στον τρόμο κάθε απολυταρχικού καθεστώτος.

Πρωταγωνιστούν: Ahmed, Abel Jafri, Toulou Kiki, Layla Walet Mohamed

Σκηνοθεσία: Abderrahmane Sissako

Διάρκεια: 97’

Είδος: Δραματική

Γλώσσα: Γαλλικά, Αραβικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014

MCDLECH EC046

24 Αυγούστου: The Forecaster στοΣπίτι του Εθελοντή 

Ο Martin Armstrong, ένας οικονομικός σύμβουλος με έδρα τις ΗΠΑ που καταπιανόταν με υποθέσεις τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργεί ένα υπολογιστικό πρόγραμμα βασισμένο στον αριθμό Πι και άλλες κυκλικές θεωρίες για να προβλέπει οικονομικές ανατροπές με απίστευτη ακρίβεια. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 εδραιώνει την εταιρία οικονομικών προβλέψεων και συμβουλευτικών υπηρεσιών Princeton Economics. Οι προβλέψεις του γίνονται περιζήτητες σε παγκόσμιο επίπεδο. Όταν εδραιώνεται η φήμη του Armstrong, τον προσκαλούν στο «κλαμπ» των σημαντικότερων τραπεζιτών της Νέας Υόρκης για να τους βοηθήσει να ελέγχουν και να μεταβάλλουν τις αγορές. Ο Martin αρνείται επανειλημμένα. Την ίδια χρονιά (1999) το FBI εισβάλλει στο γραφείο του και κατάσχει τους υπολογιστές του, κατηγορώντας τον για χρηματική απάτη «Σχήμα Πόντσι». Πρόκειται άραγε για μια προσπάθεια αποσιώπησης του, για να αποτραπεί η δημόσια συζήτηση για το πραγματικό Σχήμα Πόντσι των χρεών που συσσωρεύονται εδώ και δεκαετίες στον κόσμο; Ο Armstrong προβλέπει ότι η κρίση δημοσίου χρέους θα αρχίσει να λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις μετά την 1η Οκτωβρίου 2015 – ένα σημείο καμπής που το υπολογιστικό του πρόγραμμα προέβλεψε πολλά χρόνια πριν.

Πρωταγωνιστούν: Martin Armstrong, Vicky Armstrong, Oliver Brown

Σκηνοθεσία: Marcus Vetter, Karin Steinberger

Διάρκεια: 100’

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Γλώσσα: Αγγλικά, Ρωσσικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014

Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με τη Brave New Media και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού.

wk-forecaster0410-1

31 Αυγούστου: Wild Tales (Relatos Salvajes) στο Μουσείο Πιερίδη 

Η ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία του Αργεντινού σκηνοθέτη, που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, είναι μία συλλογή από έξι φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες, οι οποίες όμως βρίσκουν κοινό παρανομαστή στο πώς η σημερινή πραγματικότητα μας καλεί να απευθυνθούμε σε άγρια ένστικτα για να τα βγάλουμε πέρα, αποκαλύπτοντας συγχρόνως μία κοινωνία σε κρίση. Αγγίζοντας τις έννοιες της απιστίας, της αδικίας, της ανισότητας και τις ακραίες απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι “Ιστορίες για Αγρίους” μιλούν για αυτούς τους ανθρώπους που αποφασίζουν να ξεπεράσουν τα πολιτισμένα όρια συμπεριφοράς, να εκραγούν και να αφεθούν στην αδιαμφισβήτητη ευχαρίστηση της απώλειας ελέγχου!

Πρωταγωνιστούν: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia, Erica Rivas

Σκηνοθεσία: Damián Szifrón

Διάρκεια: 122’

Είδος: Κωμωδία

Γλώσσα: Ισπανικά

Υποτίτλοι: Ελληνικοί

Χρονολογία παραγωγής: 2014

wild tales

+Οι προβολές ξεκινούν στις 8:30 μ.μ. και με είσοδο 5 ευρώ (3 ευρώ για μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρνακας-Αμμοχώστου). Οι ταινίες προβάλλονται με τη χορηγία του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού. Όλες οι προβολές μας απευθύνονται σε κοινό ηλικίας 18 και άνω. Είσοδος σε παιδιά κάτω των 18 επιτρέπεται μόνο με γονική συναίνεση.

You May Also Like

To the Right | Πρώτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Μαλλουρή

Το koraï project space παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Ανδρέα Μαλλουρή με τίτλο «to the right». ...

Δύο παραστάσεις τον Σεπτέμβρη για το έργο «Ηλέκτρα και Ορέστης, η Δίκη»

Τελευταία ευκαιρία για όσους δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Ηλέκτρα ...

Πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών 2020 από τον ΜΚΟ Visual Voices

Ο ΜΚΟ Visual Voices ανακοινώνει ανοικτή πρόσκληση για το φετινό του πρόγραμμα φιλοξενίας για ...

Η Ντόλι Πάρτον θα διαβάζει βιβλία σε παιδιά στη νέα σειρά “Goodnight with Dolly”

Η θρυλική τραγουδίστρια της κάντρι, ηθοποιός, συγγραφέας, δισκογραφική παραγωγός και επιχειρηματίας Ντόλι Πάρτον ξεκινά ...

Monsieur Doumani: το «Αγκάθθιν» στην κορυφή των Παγκοσμίων Τσάρτς

Ο τρίτος δίσκος του σχήματος με τον τίτλο ‘Αγκάθθιν’ ο οποίος κυκλοφόρησε μόλις πρόσφατα ...

AyeBaDome:Super / Θκιο Ππαλιές

H γκαλερί Θκιό Ππαλιές – Thkio Ppalies παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο AyeBaDome:Super, από ...

X