Ο πρώτος δίσκος των Belua έρχεται…

Ποιες είναι: Οι Belua αποτελούνται από: τη Zara Der Arakelian στα φωνητικά, τη Μικαέλα Τσαγγάρη στην κιθάρα/φωνητικά, την Αφροδίτη Νικολάου στο μπάσο και τη Μαριάννα Μουμτζή στα ντραμς.

Τι σημαίνει: Belua σημαίνει κήτος ή μεγάλο ζώο. Βγήκε από μια κουβέντα που είχαν μεταξύ τους μετά από μια μέρα κουβαλήματος και πρόβας μέσα σε ένα υπόγειο με 40 βαθμούς. “Όταν ψάχναμε όνομα σκεφτήκαμε να το γυρέψουμε στα λατινικά και η λέξη μας άρεσε πάρα πολύ. Επίσης η μετάφραση ήταν ‘μεγάλο ζώο, σαν ελέφαντας’, το αγαπημένο ζώο της Ζάρας, άρα ήταν ό,τι πρέπει”.

Πότε εμφανίστηκαν: Βρεθήκαμε όλες στο ίδιο δωμάτιο για πρώτη φορά τον Ιούλη του 2014 και πρωτοεμφανιστήκαμε έναν μήνα μετά στο Φεστιβάλ Φέγγαρος 2014. Ιt was scary! Τώρα ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο.

Ο ήχος: Το είδος μουσικής είναι: μια μπασίστρια με σούπερ βαρβάτο ήχο, μια ηχολήπτρια που μαθαίνει να παίζει κιθάρα και της αρέσει, μια δασκάλα ντράμερ που λατρεύει τη βυζαντινή μουσική, και μια τραγουδίστρια γραφίστρια με πολύ γλυκιά φωνή. Αγαπούν όλες τις πολυρυθμίες, τις αρμονίες, τις μπίρες και τα 90ς. Ας το ονομάσουμε ποπ-ροκ-μπλουζ για τώρα.

Στίχοι, μουσική, έμπνευση: στίχους και μουσική γράφουν η Μικαέλα και η Ζάρα. Εξαρτάται πάντοτε από το ποια από τις δύο περνά φάση. Η έμπνευση έρχεται από παντού!

Ποιος θα αναλάβει το artwork : Η Ζάρα φυσικά, η οποία σχεδίασε και το λογότυπο. Εξαιρετική γραφίστρια και μεγάλη μας τύχη που είμαστε στην ίδια μπάντα.

Πότε θα κυκλοφορήσει και πού μπορεί κάποιος να τον βρει: Αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του Ιανουαρίου του 2016 από τη Λουβάνα Δίσκοι και θα διατίθεται προς πώληση στο online shop της Λουβάνας, στο διαδίκτυο γενικότερα, και σε διάφορα καταστήματα. Θα σας ενημερώσουμε.

*Οι Belua θα παίξουν στο Μουσικό Φεστιβάλ Φέγγαρος στον Κάτω Δρυ την Παρασκευή η ώρα 8 μ.μ. στο Village Stage.

You May Also Like

Rosemarie

Φωτογραφία Παύλος Βρυωνίδης Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Kalabush, ο ...

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Επιμέλεια : Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Ο Γιώργος Τσαγγάρης, πρόεδρος του ...

Volks

Ένας βιομηχανικός χώρος στη Λευκωσία βρίσκεται στη διάθεση των τεχνών – απ’ όπου κι ...

Πρώτο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών VHS

Ο Κωνσταντίνος Ταλιώτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μάς αναφέρει σχετικά Η ιδέα: Η ιδέα ...

Ένας Αξιοπρεπής Γάμος

Τι είναι: Θεατρική παράσταση από την ομάδα Fresh Target Theatre Ensemble ενός από τα ...

This is a coup

Νέο ντοκιμαντέρ από τον Άρη Χατζηστεφάνου και την ομάδα InfoWar Productions, που αναφέρεται και ...

X