Τα βραβευμένα φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με EFFE label

Μια μεγάλη αναγνώριση αποτελεί για τα Φεστιβάλ που οργανώνει / συνδιοργανώνει το Θέατρο Ριάλτο, η συμπερίληψη τριών από αυτά στα Κυπριακά Φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2015-2016. Πρόκειται για μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Από την Κύπρο υπέβαλαν αίτηση 21 φεστιβάλ και απέκτησαν την EFFE label τα 11. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική και εμπλοκή αυτών των Φεστιβάλ.

Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων όπου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή, θεατές και νέες δυνατότητες δικτύωσης. Το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία στον κάθε ένα να ανακαλύψει τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να εμπλακεί σε αυτή την νέα διεθνή πλατφόρμα.

Ανάμεσα στα 11 βραβευμένα κυπριακά φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται το Rialto World Music Festival που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο καθώς και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Cyprus Film Days και International Short Film Festival of Cyprus που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των τριών πιο πάνω Φεστιβάλ, το Ριάλτο διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά άλλων Φεστιβάλ, πάντα με την συνεργασία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πρόκειται για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στην Κύπρο καθώς και τη νεώτερη διοργάνωση Jazz and World Music Showcase, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο φάσμα των τεχνών, προσφέροντας ευκαιρίες στους κύπριους καλλιτέχνες να προβάλουν τη δουλειά τους αλλά και στους κύπριους θεατές να απολαύσουν την εξέλιξη και τις νέες τάσεις της κυπριακής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.

You May Also Like

Σπάνια έργα της συλλογής του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για πρώτη φορά

Σπάνια έργα τέχνης, που ανήκουν στη συλλογή του Παλατιού του Μπάκιγχαμ θα εκτεθούν για ...

Λιθόστρωτοι δρόμοι από τον 13ο αι. στην Πύλη Πάφου

Γράφει η Σόφη Ορφανίδου Τους παλιούς λιθόστρωτους δρόμους που οδηγούσαν στην Πύλη Πάφου, καθώς ...

Creative Compass στην Καστελιώτισσα

To τμήμα Σχεδιασμού και Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρουσιάζει την έκθεση Creative Compass από ...

«Μίκρο/Μάκρο» | Εκθεση μικτών μέσων της Μαρίσας Σατσιά

Η εικαστικός Μαρίσα Σατσιά παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση μικτών μέσων, στο επίκεντρο της οποίας «βρίσκονται ...

Τρίο Τεκκέ | Επιστροφή με Zivo και τρία νέα κομμάτια

Το εξώφυλλο και τρία κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο τους, ZIVO, έδωσαν στη δημοσιότητα ...

Σατιρικό VS ΘΟΚ για τις επιχορηγήσεις

Με μια επιστολή γραμμένη σε έντονο ύφος και με τίτλο «Το Σατιρικό Θέατρο μετά ...

X