Τα βραβευμένα φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με EFFE label

Μια μεγάλη αναγνώριση αποτελεί για τα Φεστιβάλ που οργανώνει / συνδιοργανώνει το Θέατρο Ριάλτο, η συμπερίληψη τριών από αυτά στα Κυπριακά Φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2015-2016. Πρόκειται για μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Από την Κύπρο υπέβαλαν αίτηση 21 φεστιβάλ και απέκτησαν την EFFE label τα 11. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική και εμπλοκή αυτών των Φεστιβάλ.

Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων όπου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή, θεατές και νέες δυνατότητες δικτύωσης. Το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία στον κάθε ένα να ανακαλύψει τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να εμπλακεί σε αυτή την νέα διεθνή πλατφόρμα.

Ανάμεσα στα 11 βραβευμένα κυπριακά φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται το Rialto World Music Festival που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο καθώς και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Cyprus Film Days και International Short Film Festival of Cyprus που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των τριών πιο πάνω Φεστιβάλ, το Ριάλτο διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά άλλων Φεστιβάλ, πάντα με την συνεργασία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πρόκειται για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στην Κύπρο καθώς και τη νεώτερη διοργάνωση Jazz and World Music Showcase, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο φάσμα των τεχνών, προσφέροντας ευκαιρίες στους κύπριους καλλιτέχνες να προβάλουν τη δουλειά τους αλλά και στους κύπριους θεατές να απολαύσουν την εξέλιξη και τις νέες τάσεις της κυπριακής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.

You May Also Like

Πρόστιμο στη μουσική, στο κέντρο της Λευκωσίας

Η επίμονη στάση αστυνομικού να διακόψει τη μουσική του σχήματος Monsieur Doumani δεν στάθηκε ...

Ο Κώστας Βαρώτσος στη 15η Μπιενάλε Νέων Μεσογείου

Την Βικτώρια Λεωνίδου και άλλους έξι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στη Μπιενάλε Νέων Μεσογείου ...

Τα Όσκαρ θυμήθηκαν τον Κακογιάννη

Το όνομα του Μιχάλη Κακογιάννη πέρασε από τη μεγάλη οθόνη μαζί με πολλών άλλων ...

Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2019

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου θα εγκαινιάσουν ...

Εργα σύγχρονης τέχνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάφου

Με μια έκθεση σύγχρονης τέχνης «ζωντανεύει» το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάφου, από τις 10 ...

Οι Βλάκες είναι παντού στον κόσμο του Άι Ουέιουεϊ

Τις συνθήκες φυλάκισής του στις αρχές του 2011 αναπαριστά στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού Dumbass ...

X