Τα βραβευμένα φεστιβάλ του Θεάτρου Ριάλτο με EFFE label

Μια μεγάλη αναγνώριση αποτελεί για τα Φεστιβάλ που οργανώνει / συνδιοργανώνει το Θέατρο Ριάλτο, η συμπερίληψη τριών από αυτά στα Κυπριακά Φεστιβάλ που τιμήθηκαν με το EFFE Label 2015-2016. Πρόκειται για μια αναγνώριση που προήλθε μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Από την Κύπρο υπέβαλαν αίτηση 21 φεστιβάλ και απέκτησαν την EFFE label τα 11. Πρόκειται ουσιαστικά για μια «πιστοποίηση αναγνωρισιμότητας» για την καλλιτεχνική ποιότητα, την ενεργό συμμετοχή στην τοπική κοινότητα και την ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική και εμπλοκή αυτών των Φεστιβάλ.

Το εν λόγω label αποτελεί μια εγγύηση ποιότητας αναγνωρισμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη και θέτει το φεστιβάλ σε ένα δίκτυο διοργανώσεων όπου θα απολαμβάνει αυξημένη προβολή, θεατές και νέες δυνατότητες δικτύωσης. Το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει την ευκαιρία στον κάθε ένα να ανακαλύψει τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να εμπλακεί σε αυτή την νέα διεθνή πλατφόρμα.

Ανάμεσα στα 11 βραβευμένα κυπριακά φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται το Rialto World Music Festival που οργανώνει το Θέατρο Ριάλτο καθώς και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ Cyprus Film Days και International Short Film Festival of Cyprus που το Θέατρο Ριάλτο συνδιοργανώνει με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν των τριών πιο πάνω Φεστιβάλ, το Ριάλτο διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια μια σειρά άλλων Φεστιβάλ, πάντα με την συνεργασία και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Πρόκειται για την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει στην Κύπρο καθώς και τη νεώτερη διοργάνωση Jazz and World Music Showcase, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο φάσμα των τεχνών, προσφέροντας ευκαιρίες στους κύπριους καλλιτέχνες να προβάλουν τη δουλειά τους αλλά και στους κύπριους θεατές να απολαύσουν την εξέλιξη και τις νέες τάσεις της κυπριακής και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.

You May Also Like

Καλοκαιρινά φεστιβάλ σε στάση αναμονής

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και βρισκόμαστε σε στάση αναμονής», είναι η απάντηση των περισσότερων διοργανωτών ...

Ακριβή μου «Κραυγή» | έσπασε το ρεκόρ στα $120 εκατ.

Χρειάστηκαν 15 λέπτα πραγματικής διαμάχης μέχρι ο δημοπράτης να χτυπήσει το σφυρί και να ...

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας

«Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να τονίσω τον δικοινοτικό χαρακτήρα αυτού του Κέντρου, απ’ όπου θέλουμε ...

Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2017 από 27 Απριλίου

«Δεκαπέντε χρόνια μιλάμε σινεμά» είναι η ατάκα που συνοδεύει το φετινό 15ο Διεθνές Φεστιβάλ ...

ΘΟΚ: Ακροάσεις για την παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο

Για τις ανάγκες συμπλήρωσης της διανομής της παραγωγής του έργου «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο ...

«Mobile Photo Awards 2017» στο Κέντρο Φωτογραφίας 6Χ6

Η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση των νικητριών φωτογραφιών του διαγωνισμού mobile photography, «The 6th Annual ...

X