Έναρξη την Παρασκευή, 17 Ιουλίου για το φετινό 12ο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Xορού site specific της Νέας Κίνησης Ομάδων Χορού, Χορευτών και Χορογράφων Κύπρου, το οποίο επανέρχεται με δράσεις και παραστάσεις σε Λεμεσό και Λευκωσία.
Το Φεστιβάλ θα κάνει αρχή στις 17/7 με την παράσταση WE and US in the Journey of Togetherness, του Πέτρου Κονναρή στη Λευκωσία. Οι χορευτές – performer Δέσποινα Μιχαηλίδου, Γεωργία Ανδρέου, και Πέτρος Κονναρής αφαιρούν τα περιττά… ρούχα και μάς καλούν στην Πλατεία Αγοράς του Παλιού Δημαρχείου να τους (παρ)ακολουθήσουμε.
(17, 19 & 21/7 Aποθήκη Οδού Διογένους)
SKIN, από τη Λία Χαράκη και την ομάδα πέλμα: Μπορεί κανείς να αισθανθεί μία παράσταση παρά να τη δει;
Το νέο έργο της Λίας Χαράκη είναι μία ιδιωτική παράσταση όπου ο θεατής δένει τα μάτια του μπαίνοντας σε ένα ταξίδι με οδηγό τις αισθήσεις. Ο συμμετέχοντας δε θα δει ούτε θα ξέρει τους performers αφήνοντας έτσι το έργο να υπάρχει μόνο στην αντίληψη και τη φαντασία του. Ο ίδιος γίνεται το υλικό των performer και άρα ο κύριος πρωταγωνιστής.
(18, 20 & 25/7 Sketch School of Arts & Design, Λεμεσός)
Κλικ, από την ομάδα Αέλιον: Η φωτογραφία είναι η διαιώνιση της στιγμής!
Αιχμαλωτίζεται με αυτή, μία εικόνα, μία εποχή, ένα συναίσθημα που στα δάχτυλα του φωτογράφου γίνεται κληροδότημα για τις επόμενες γενιές.
(18, 19 & 20/7 Ζήνωνος 17, Πλ. Ηρώων, Λεμεσός)
All Too Human, Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε
Η παράσταση ασχολείται με την κατάληψη που έχει κάνει η τεχνολογία στην ανθρώπινη ύπαρξη και έχει ως αφετηρία τη φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν “Φοβάμαι την ημέρα που η τεχνολογία θα ξεπεράσει την ανθρώπινη αλληλεπίδραση…”
(18, 22 & 24/7 Πελεκανέος, Πλησίον Ξενοδοχείου Μιστράλ, Λεμεσός)
II, της Julia Brendle
“Μια κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, μια παρέα σκαντζόχοιροι στριμώχθηκαν κοντά κοντά για να ζεσταθούν. Όμως τα αγκάθια τους δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν ο ένας τον άλλο κι έτσι πάλι απομακρύνθηκαν. Κάθε φορά λοιπόν που είχαν την ανάγκη να ζεσταθούν, συνέβαινε το δεύτερο κακό. Έτσι, πήγαιναν πίσω – μπρος από το ένα βάσανο στο άλλο, μέχρι που αποφάσισαν πως θα ήταν καλύτερο να διατηρούσαν μεταξύ τους μια κάποια απόσταση”.
Αυτό το απόσπασμα από το Parerga und Paralipomena, του Arthur Schopenhauer, αποτελεί την αφετηρία της παράστασης II.
(23, 25 & 26/7 Οδός Ειρήνης, έναντι μεγάλου Πάρκιγκ)
Trinity, του Φώτη Νικολάου
Πάνω στη συνένωση των τριών βασίζεται η χορογραφική παράσταση του Φώτη Νικολάου, που προσεγγίζει την τριαδικότητα σαν σύμπραξη τριών διαφορετικών οντοτήτων, ενώ δηλώνει ότι η συνένωση των τριών ως ένα είναι μια επέκταση του ενός σε τρία.
(24, 25 & 26/7 Eλευθερίας 123, Πρώην Αποθήκες Αγαθαγγέλου)