14ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο «Όψεις του Κόσμου» – Βράβευση Ταινιών

Ένα ακόμη μαγικό ταξίδι με την τέχνη του σινεμά animation και με φόντο τον έναστρο ουρανό της κυπριακής υπαίθρου, έφτασε στο τέλος του, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και συγκινώντας όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν, Κύπριους και ξένους καλεσμένους.

Φέτος στο  διευρυμένο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο – «Όψεις του Κόσμου», είδαμε καινοτομίες στην τεχνική, μεγάλο εύρος στη θεματολογία, ευαισθησία, χιούμορ αλλά και έντονη πολιτική διάσταση.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την βράβευση των ταινιών που επιλέγηκαν από την φετινή κριτική επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από τους σκηνοθέτες Piotr Dumala απο την Πολωνία, την Spela Cadez απο την Σλοβενία και την Κύπρια Τώνια Μισιαλή. Η επιτροπή έδωσε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία των διεθνών ταινιών στην Ιαπωνική ταινία Track των Nagata Takeshi και Kazue Monno και στην κατηγορία των κυπριακών βράβευσε την ταινία 24/7 ττης Ρεβέκκας Στυλιανού. Ειδική μνεία των μελών της κριτικής επιτροπής απέσπασαν οι ταινίες Small People with Hats της Sarina Nihei (Μεγάλη Βρεττανία), επιλογή του Piotr Dumala, Retro Future, του Mirai Mizue (Ιαπωνία), επιλογή της Spela Cadez και Nuggets του Andreas Hykade (Γερμανία), επιλογή της Τώνιας Μισιαλή.

Το βραβείο της ξένης ταινίας συνοδευόταν από το χρηματικό ποσό των €1000  και της κυπριακής ταινίας από €500 τα οποία χορήγησε η Ελληνική Τράπεζα. Η τελετή λήξης και η παράδοση των βραβείων έγινε στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Παλαιπάφου στα Κούκλια, ύστερα από επτά ημέρες προβολών, εργαστηρίων, εκθέσεων, συναυλιών και άλλων παράλληλων εκδηλώσεων που κινήθηκαν παράλληλα στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη στα Κούκλια, στον Αγροτουριστικό Ξενώνα Βασιλιάς Νικοκλής στην Νικόκλεια στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις στην Πάφο και στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή στα Πλατανίστεια. Το Κυπριακό Βραβείο παρέδωσε στον βραβευθέντα σκηνοθέτη ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κύριος Παύλος Παρασκευάς, και το διεθνές ο κ. Μενέλαος Μενελάου εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας.

Το φεστιβάλ έκλεισε με συναυλία της κορυφαίας μουσικού Σαββίνας Γιαννάτου.Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Οργανισμού Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017. Στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσιές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και συνδιοργανώνεται απο τους Πολιτιστικούς Οργανισμούς “Φεστιβάλ Όψεις του Κόσμου” και το “Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή” υπο την αιγίδα της ASIFA, του διεθνούς Οργανισμού του Σινεμά Animation.

You May Also Like

AnimaFest | Είδατε τις ταινίες; Δείτε τα βραβεία

Οι ταινίες Boles και Pastry Child ξεχώρισαν από το διεθνές και κυπριακό διαγωνιστικό τμήμα ...

Αρχή με «Κάτω απ’ τη σκάλα» για την ΕΘΑΛ

Με το σκεπτικό της παρουσίασης κωμικών έργων «υψηλών επιδόσεων» και παραγωγών «που απαιτούν ατομικά ...

Ο Μαρίνος Πουργούρης νέος πρόεδρος του δ.σ. της Συμφωνικής Ορχήστρας

Ο ακαδημαϊκός Μαρίνος Πουργούρης είναι ο νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμφωνικής Ορχήστρας ...

Οι νικητές των βραβείων θεάτρου και το σκεπτικό βράβευσής τους

Ποιοι πήραν βραβεία και γιατί, σύμφωνα με το σκεπτικό των δύο κριτικών επιτροπών που ...

Ai Weiwei: ο ισχυρότερος καλλιτέχνης στον κόσμο, σύμφωνα με το ArtReview

Τον Άι Γουεϊγουέι ως «τον πλέον ισχυρό καλλιτέχνη στον κόσμο αυτή τη στιγμή» ανακήρυξε ...

Ισραήλ: Νεαροί ανακάλυψαν σπάνια χρυσά νομίσματα

Νέοι που συμμετείχαν σε αρχαιολογική ανασκαφή στο κεντρικό Ισραήλ ανακάλυψαν 425 χρυσά νομίσματα που ...

X