Boy on the Bridge

Στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Πέτρου Χαραλάμπους ένας φόνος γίνεται η αφορμή για ένα δωδεκάχρονο αγόρι να ξεκινήσει ένα ταξίδι αυτογνωσίας καθώς ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα της αγάπης, της οικογενειακής θαλπωρής και του θάρρους.

H ταινία: Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης. Τον Αύγουστο του 1988 σε ένα ειδυλλιακό κυπριακό χωριό ο δωδεκάχρονος Σωκράτης και ο ξάδελφός του Μάρκος κάνουν βόλτες με τα ποδήλατα και τρομάζουν συνταξιούχους για πλάκα, κατασκευάζοντας αυτοσχέδια εκρηκτικά. Όταν ο πατέρας του Μάρκου, Χάμπος, βρίσκεται νεκρός από μια αυτοσχέδια έκρηξη, ο Σωκράτης είναι ανάμεσα στους υπόπτους. Οι αρχές όμως συλλαμβάνουν τον Αντρίκο, έναν εύκολο στόχο, ως αποδιοπομπαίο τράγο. Πεπεισμένος για την αθωότητά του, ο Σωκράτης αποφασίζει να βρει τον πραγματικό ένοχο. Καθώς πλησιάζει στην αλήθεια ξεδιπλώνονται μπροστά του στοιχεία που συνδέουν αυτούς που αγαπά με το έγκλημα, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με τη δική του ύπαρξη.

Τα γυρίσματα: Πραγματοποιούνται στον Καλοπαναγιώτη με τη στήριξη του κοινοτάρχη και ολόκληρης της κοινότητας.

Ο σκηνοθέτης: Ο Πέτρος Χαραλάμπους σκηνοθετεί διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ, μουσικά και εταιρικά φιλμάκια και ταινίες από το 2000. Η μικρού μήκους ταινία του «Η Απόδραση της Βασίλισσας» προβλήθηκε σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως και κέρδισε βραβεία και διακρίσεις. Τώρα βρίσκεται στο στάδιο μεταπαραγωγής για το ντοκιμαντέρ “The Wisdom of Summit” και στην τρίτη εβδομάδα γυρισμάτων του “Boy on the Bridge”.

Σενάριο: είναι βασισμένο στο βιβλίο της Ηβ Μάκης «Land of the Golden Apple» και το συνυπογράφει με τον Σταύρο Παμπαλλή.

Συμμετέχουν: ο Μάριος Πιπερίδης στην παραγωγή και ο Γιώργος Ραχματούλιν στη διεύθυνση φωτογραφίας. Το καστ αποτελούν οι Κωνσταντίνος Φαρμακάς στον ρόλο του Σωκράτη, Κίκα Γεωργίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Μαρία Μιχαήλ, Χριστόδουλος Μαρτάς, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Δρακόπουλος, Λευτέρης Σαλωμίδης, Πάμπος Χαραλάμπους, Λιάνα Χαλκιά κ.α.

Τρίβια: στην ταινία εμφανίζονται τρεις γενιές της οικογένειας Δημητρίου. Ο μικρός Γιώργος Δημητρίου στον ρόλο του Μάρκου, ο Τόνυ Δημητρίου και ο Κώστας Δημητρίου.

Πότε θα τη δούμε: Η ταινία αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του 2016.

 

 

You May Also Like

Ένα αλπούμ ιστορίες

Τι είναι: Tο βιβλίο του Αντώνη Γεωργίου με τίτλο “Ένα Αλπούμ ιστορίες”, το οποίο ...

Σεμέλη

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου, σχετικά με την πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στην ...

Ήμουν η Λυσιστράτη

Τι είναι: Πρόκειται για τη νέα θεατρική παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος. Το ...

The Collection Gallery

Επιμέλεια Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Ένας νέος χώρος για τις εικαστικές τέχνες ετοιμάζεται ...

This is a coup

Νέο ντοκιμαντέρ από τον Άρη Χατζηστεφάνου και την ομάδα InfoWar Productions, που αναφέρεται και ...

ΝΙ•ΚΟ

Λένε τον πρώτο δίσκο της Στέλλας Χρίστου Τι είναι: Είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Ένα ...

X