SHORT MATTERS στο Ίδρυμα ARTos και στο NeMe Arts Centre

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ίδρυμα ARTos με τη στήριξη του NeMe Arts Centre προσκαλούν τους λάτρεις των ταινιών μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Βραβευμένων Ευρωπαϊκών Ταινιών Μικρού Μήκους Short Matters!

Για ένατη συνεχή χρονιά βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάζουν τις καλύτερες Ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Ίδρυμα ARTos στη Λευκωσία στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου και στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου, στο NeMe Arts Centre στη Λεμεσό.

Το SHORT MATTERS είναι η περιοδεία των ταινιών μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η οποία φέρνει τις ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν προταθεί, για τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, σε μια σειρά από φεστιβάλ ταινιών και ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη και παραπέρα. Προερχόμενο από διάφορες περιοχές της Ευρώπης – Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία – το πρόγραμμα του SHORT MATTERS 2015, παρουσιάζοντας τις προτεινόμενες ταινίες μικρού μήκους για τα Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2014, είναι ένα πολυδιάστατο πανόραμα νεανικού σύγχρονου ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Τα 2.900 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου επέλεξαν ως τελικό νικητή το «The Chicken» της Βέλγας σκηνοθέτιδας Una Gunjak, το οποίο παρουσιάστηκε στην 27η Τελετή Απονομής Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου στο Βερολίνο, το Δεκέμβριο του 2014.

Η πρωτοβουλία των ταινιών μικρού μήκους διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με μια σειρά από κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλη την ήπειρο. Σε κάθε ένα από αυτά τα φεστιβάλ, μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή παρουσιάζει μια από τις ευρωπαϊκές ταινίες μικρού μήκους η οποία τίθεται σε διαγωνισμό με μια υποψηφιότητα από την κατηγορία ταινιών μικρού μήκους των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου. Προκειμένου να ληφθούν υπόψη για αυτή την πρωτοβουλία ταινιών μικρού μήκους, οι ταινίες θα πρέπει να έχουν επιλεγεί για τη διαγωνιστική ενότητα οποιουδήποτε από αυτά τα συνεταιρικά φεστιβάλ:

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου/Γερμανία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορκ/Ιρλανδία

Curias Vila do Conde – Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου/Πορτογαλία

Encounters Short Film και Animation Film Festival, Μπρίστολ

Festival del film Locarno/Ελβετία

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γάνδης/Βέλγιο

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρότερνταμ/Ολλανδία

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κλερμόν-Φεράν/Γαλλία Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας/Ελλάδα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρακοβίας/Πολωνία Νορβηγικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Γκρίμσταντ/Νορβηγία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σεράγεβου/Βοσνία & Ερζεγοβίνη Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τάμπερε/Φινλανδία Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βαγιαδολίδ/Ισπανία Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας/Ιταλία

Πρόγραμμα προβολών και περιλήψεις:

DINOLA

ARTos: 16/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Γκρίμσταντ Γεωργία, 14’38”

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Mariam Khatchvani Παραγωγή: Vladimer Katcharava Διεύθυνση Φωτογραφίας: Konstantin Esadze Επιμέλεια: Λεβάν Kukhashvili Σχεδιασμός Παραγωγής: Dimitri Arsanis Κοστούμια: Ketevan Kalandadz Σχεδιασμός Ήχου: Ivane Gvaradze

Κύριοι Ηθοποιοί: Nutsi Khaptani (κόρη), Katie Lortkipanidze (Dino, Μητέρα), Vakhtang Chachanidze (γαμπρός), Datuna Guledani (το αγόρι της κόρης), Nukri Khatchvani (φίλος του γαμπρού)

Περίληψη: Στο σκληρό ορεινό τοπίο του Σβανέτι (Γεωργία), η ευτυχία είναι σύντομη και ο αγαπημένος σύζυγος της Ντίνα πεθαίνει. Η παράδοση λέει ότι πρέπει να αφήσει το παιδί της και να παντρευτεί τον πρώτο άντρα που θα της προσφέρει το χέρι του.

THE MISSING SCARF

ARTos: 16/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Βαγιαδολίδ Ιρλανδία, 6’35”

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Eoin Duffy

Παραγωγή: Jamie Hogan

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Eoin Duffy

Παραγωγή & Σχεδιασμός Κουστουμιών: Eoin Duffy

Σχεδιασμός Ήχου: Gavin Little & Joe Mchugh

Μουσική: Tobias Norberg & Gavin Little

Animation: Eoin Duffy

Κύριοι Ηθοποιοί: George Takei (Αφηγητής)

Περίληψη: Ο George Takei αφηγείται αυτό το πολυ-βραβευμένο παραμύθι για ένα σοφό σκίουρο σε μια αυξανόμενη υπαρξιακή αναζήτηση για να βρει το κασκόλ του. Η ταινία ξεκινάει μια επεισοδιακή διαδρομή με σκοπό να βρει την απάντηση σε τέσσερις κοινούς ανθρώπινους φόβους. Παρουσιαζόμενοι με σειρά, είναι: ο φόβος για το άγνωστο, ο φόβος της αποτυχίας, ο φόβος της απόρριψης και, τελικά, ο φόβος του θανάτου, ο οποίος είναι κωμικά διογκωμένος ούτως ώστε να συμπεριλαμβάνει το σύμπαν ολόκληρο. Για κάθε φόβο, παρουσιάζονται και οι δύο πλευρές ενός επιχειρήματος αλλά οπτικά, καμία πραγματική επίλυση δεν δίνετε. Αυτό επιτρέπει στο κοινό να σχηματίσει τα δικά του συμπεράσματα για το κάθε επιχείρημα.

SHIPWRECK

ARTos: 16/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Λοκάρνο

Ολλανδία, 14’57”

Σκηνοθεσία: Morgan Knibbe

Παραγωγή: Jos De Putter & Wink De Putter

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Morgan Knibbe

Σχεδιασμός Ήχου: Noah Pepper, Taco Drijfhout & Vincent Sinceretti Μουσική: Carlos Dalla-Fiore

Περίληψη: Στις 3 Οκτωβρίου 2013, ένα πλοίο που μετέφερε 500 πρόσφυγες από την Εριτρέα βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του ιταλικού νησιού Λαμπεντούσα. Περισσότεροι από 360 άνθρωποι πνίγηκαν. Ο Abraham, ένας από τους επιζώντες, περπατά μέσα σε ένα νεκροταφείο ναυαγίων και θυμάται έντονα την εφιαλτική εμπειρία. Εν τω μεταξύ, χάος ξεσπά στο λιμάνι, καθώς εκατοντάδες φέρετρα φορτώνονται πάνω σε ένα πολεμικό πλοίο.

LITTLE BLOCK OF CEMENT WITH DISHEVELLED HAIR CONTAINING THE SEA

ARTos: 16/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Κορκ Ισπανία, 15’32”

Σενάριο, σκηνοθεσία & Παραγωγή: Jorge Lopez Navarrete Διεύθυνση Φωτογραφίας: Carlos Mora Επιμέλεια: Jorge Lopez Navarrete

Σχεδιασμός Παραγωγής: Cristina Martinez & Carlos Enriquez Σχεδιασμός Ήχου: Cristina Arias Μουσική: Carlo Marchionni Κύριοι Ηθοποιοί: Kinara, Tomi

Περίληψη: Ένας σκύλος και μια φοράδα ξεκινάνε ένα ταξίδι μαζί. Με κάθε βήμα που κάνουν, οι διαφορές μεταξύ τους είναι αναπόφευκτα, ολοένα και πιο εμφανείς, και όμως η βαθιά αμοιβαία γνώση που αναπτύσσουν με την πάροδο του χρόνου δείχνει την δυνατότητα να παράχθει ξαφνικά μια φωτεινή στιγμή μεταξύ των δύο.

STILL GOT LIVES

ARTos: 16/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Γερμανία, 23′

Σκηνοθεσία: Jan-Gerrit Seyler

Σενάριο: Katarina Kokstein

Παραγωγή: Thorsten Heger

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Jurgen Kemmer

Συντάκτης: Max Mittelbach

Σχεδιασμός Παραγωγής: Sabine Kasch

Κοστούμια: Miriam Aksoy

Σχεδιασμός Ήχου: Hartmut Teschemacher

Μουσική: Stefan Paul Goetsch

Animation: Toni Sattler & Tobias Graff

Κύριοι Ηθοποιοί: Swantje Kohlhof, Bazon Rosengarth

Περίληψη: Ο Marco και η Lisa είναι ερωτευμένοι διαδικτυακά. Πολεμούν φοβερά τέρατα, ο ένας πλάι στον άλλο. Ωστόσο, η Lisa αρνείται να γνωρίσει τον Marco από κοντά. Όταν μια μέρα σταματά να εμφανίζεται για το παιχνίδι, ο Marco αποφασίζει να πάει να ψάξει γι ‘αυτήν. Βρίσκει ένα νέο κόσμο και μαθαίνει τον πραγματικό τρόμο.

DAILY BREAD

ARTos: 17/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Βενετίας Ισραήλ, 18′

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Idan Hubel

Παραγωγή: Kobi Azran

Διεύθυνση Φωτογραφίας: David Stagmeister

Επιμέλεια: Idan Hubel

Σχεδιασμός Παραγωγής: Estee Nemeth

Κοστούμια: Shai Friedman

Σχεδιασμός Ήχου: Moshe Silver

Κύριοι Ηθοποιοί: Adam Shmidt (Jonathan)

Περίληψη: Ο Jonathan αγαπά τη σοκολάτα. Μια μέρα κλέβει την τελευταία σοκολάτα από το βάζο. Όταν η μητριά του πιάνει στα πράσα και τα αδέλφια του τον εξοστρακίζουν, αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι.

PRIDE

ARTos: 17/9/2015 NeMe: 23/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Κλερμόν-Φεράν

Βουλγαρία / Γερμανία, 30′

Σκηνοθεσία: Pavel Vesnakov

Σενάριο: Pavel Vesnakov & Vanya Rainova

Παραγωγή: Vanya Rainova

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Orlin Ruevski

Επιμέλεια: Karen Tonne

Σχεδιασμός Παραγωγής: Nikolai Zlatanov

Σχεδιασμός Ήχου: Veselin Zografov

Περίληψη: Ο Manol – ένας αφυπηρετήσαντας στρατηγός, ένας αγαπησιάρικος παππούς – είναι ένας πατριάρχης αυστηρών ηθών και σταθερών πεποιθήσεων, τα οποία κυριαρχούν στο νοικοκυριό του. Αλλά αυτή την ημέρα μαθαίνει ότι το αγόρι που ανάθρεψε είναι ομοφυλόφιλος. Οι επιλογές ζωής των αγαπημένων του αμφισβητούν τις αξίες του σε μια μάχη την οποία έχει χάσει εξ’ αρχής.

SUMMER 2014

ARTos: 17/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Κρακοβίας Πολωνία, 12′

Σενάριο, σκηνοθεσία & παραγωγή: Wojciech Sobczyk Διεύθυνση Φωτογραφίας & Επιμέλεια: Wojciech Sobczyk Σχεδιασμός Ήχου: Michat Jankowski & Michat Fojcik Μουσική: Bartosz Chajdecki Animation: Wojciech Sobczyk

Περίληψη: Μια απαισιόδοξη άποψη της ανθρώπινης μοίρας, μια καθολική ιστορία του κόσμου υπό την κατοχή του κακού. Το ίδιο κομμάτι γης απεικονίζεται πολλές φορές σε διαφορετικές σκηνές. Στην αρχή, υπάρχει μια αιματηρή μάχη με σπαθιά, τσεκούρια και δόρατα, που ακολουθείται από λοιμούς και πυρκαγιές. Στη συνέχεια μετατρέπετε σε μια αρένα πολέμου, εξέγερσης και πείνας – την οποία παρατηρούμε από τον τοίχο ενός νεκροταφείου. Μετά από λίγο, σπόροι και γρασίδι φυτρώνουν από την αιματοβαμμένη γη. Η φύση ξαναγεννιέται, ευδοκιμεί και παρουσιάζεται στην πληρέστερη μορφή της: το καλοκαίρι. Ωστόσο, η επανάληψη είναι επώδυνη και απαισιόδοξη, ο κόσμος, παγιδευμένος στον φαύλο κύκλο του κακού, δεν είναι σε θέση να απελευθερωθεί.

THE CHICKEN (Ευρωπαϊκή Ταινίας Μικρού Μήκους 2014) ARTos: 17/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Μπρίστολ

Γερμανία / Κροατία, 15′

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Una Gunjak

Παραγωγή: Jelena Goldbach

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Matthias Pilz

Επιμέλεια: Anja Siemens

Σχεδιασμός Παραγωγής: Ivana Skrabalo

Κοστούμια: Martina Franic

Σχεδιασμός Ήχου: Sebastian Morsch & Raoul Brand Μουσική: Bernd Schurer

Κύριοι Ηθοποιοί: Iman Alibalic (Selma, η μικρότερη αδελφή), Esma Alic (Azra, η μεγαλύτερη αδερφή), Mirela Lambic (μητέρα), Mario Knezovic (στρατιώτης)

Περίληψη: Για τα έκτα της γενέθλια, η Selma παίρνει για δώρο ένα ζωντανό κοτόπουλο. Όταν συνειδητοποιεί ότι το ζώο θα θανατωθεί για να ταΐσει την οικογένεια, αποφασίζει να το σώσει και να το ελευθερώσει, χωρίς να έχει επίγνωση των επιπτώσεων στις οποίες θα οδηγήσει αυτή της η πράξη. Ενώ προσπαθεί να φέρει πίσω το χαμένο κοτόπουλο, η μαμά της Selma γίνεται ο στόχος των πυρών ελεύθερων σκοπευτών. Σεράγεβο, 1993.

WALL

ARTos: 18/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Τάμπερε Ουγγαρία, 11 ‘

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Simon Szabo Παραγωγή: Julia Berkes

Διεύθυνση Φωτογραφίας & Επιμέλεια: Albert Czomba

Παραγωγή & Σχεδιασμός Κοστουμιών: Judit Sinkovics

Σχεδιασμός Ήχου: Alex Hunyadi

Μουσική: Ekaros Ekaros

Κύριοι Ηθοποιοί: Sandor Toth (Laci)

Περίληψη: Ο Laci είναι ένας 16χρονος τσιγγάνος, ο οποίος τα βγάζει πέρα από περιστασιακές δουλειές. Μια μέρα, τον μαζεύουν από το δρόμο, μαζί με μια μικρή ομάδα εργατών, για μια δουλειά σε οικοδομή. Θα πρέπει να συμμετάσχει στο χτίσιμο ενός τοίχου που περιβάλλει μια σειρά από κτίρια πολυκατοικιών. Η ταινία ακολουθεί τα διάφορα στάδια της κατασκευής, καθώς ο Laci βοηθά τους άλλους εργάτες. Στο τέλος, ο Laci καλείται να ολοκληρώσει τις εργασίες. Η πρώτη ματιά που ρίχνει πέρα από τον τοίχο, κρύβει μια ασυνήθιστη αποκάλυψη γι ‘αυτόν.

THE CHIMERA OF M. (3D προβολή)*

ARTos: 16,17,18/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Ρότερνταμ Ηνωμένο Βασίλειο, 25′ Σκηνοθεσία: Σεμπάστιαν Buerkner Σενάριο: Sebastian Buerkner & John Mosely Σχεδιασμός Ήχου: Gernot Fuhrmann

Animation: Sebastian Buerkner, Peter Caires,Timothy Divall & Natalie Rose Young

Κύριοι Ηθοποιοί: Micheal Grime (M.), James French (αντρική φωνή), Martina Schmucker (γυναικεία φωνή)

Περίληψη: Μπαίνοντας στον ήδη άγνωστο εικονικό χώρο ενός στερεοσκοπικού ψηφιακού animation, οι θεατές βρίσκονται πίσω από τα μάτια ενός αθέατου και σαφώς αναξιόπιστου πρωταγωνιστή, τόσο υπεκφυγή που ο ίδιος αλλά και τα κίνητρά του δύσκολα μπορούν να προσδιοριστούν. Καταφθάνοντας με το τρένο σε μια πόλη όπου κάποτε έμενε, κινείται μέσα από παλιά στέκια προσπαθώντας φαινομενικά να εμπλακεί και πάλι με δύο εγκαταλελειμμένες σχέσεις, μια με έναν άντρα, μια με μια γυναίκα, αλλά συχνά φαίνεται απλά να εμπλέκετε περισσότερο με καθημερινά αντικείμενα τα οποία υπό λεπτομερή έλεγχο μοιάζουν παραισθησιακά. Η ίδια η διασπασμένη και εκφραστική εκδήλωση του τρισδιάστατου χώρου σε αυτή την στερεοσκοπική ταινία, σε συνδυασμό με το σημείο της προοπτικής του πρωταγωνιστή, βάζει τους θεατές μέσα σε αυτές τις παραμορφωμένες σχέσεις. Οι έντονες και οι οικείες αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων πρέπει να υπομείνουν με το να σπρωχθούν μέσα από κάθε κατάσταση η οποία είναι κλειδωμένη στην ταυτότητα κάποιου που αρνείται να συμμετάσχει, ή ίσως ακόμη και να υπάρξει.

* Λόγω των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων, η ταινία “THE CHIMERA OF M.” “θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα ARTos με τη μορφή εγκατάστασης και οι θεατές θα μπορούν να την παρακολουθήσουν καθόλη την διάρκεια των προβολών του SHORT MATTERS!, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

TAPROBANA

ARTos: 18/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Βερολίνου Πορτογαλία / Δανία / Σάο Τομέ και Πρίνσιπε / Σρι Λάνκα, 24′ Σενάριο & Σκηνοθεσία: Gabriel Abrantes

Παραγωγή: Gabriel Abrantes, Natxo Checa, Marta Furtado, Vimukthi Jayasundara, Tine Fischer & Patricia Drati

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gabriel Abrantes Επιμέλεια & Σχεδιασμός Παραγωγής: Natxo Checa Σχεδιασμός Ήχου: Hugo Leitao & Daniel Gries Κύριοι Ηθοποιοί: Jani Zhao (Dinamene), Natxo Checa (Camoes)

Περίληψη: Ο Luis Vaz de Camoes, ο σπουδαιότερος πορτογάλος Αναγεννησιακός ποιητής, έχει δημιουργικές δυσκολίες ενώ παραδίνετε σε ένα ηδονιστικό, κοπροφαγικό και θολωμένο με καταχρήσεις τρόπο ζωής. Η ταινία ακολουθεί τον ποιητή, και την ερωμένη του Dinamene, καθώς ο πρώτος συγγράφει το αριστούργημά του, το επικό ποίημα Os Lusiadas. Ταξιδεύει από την κακοφωνία των ινδικών ζούγκλων, περιβαλλόμενος από αλληγορικούς ελέφαντες και ομοιοκαταληκτούντες μακάκους, μέχρι τα σύνορα του Παράδεισου και της Κόλασης, όπου έρχεται αντιμέτωπος με τη φαντασίωση του: δόξα και αθανασία.

EMERGENCY CALLS

ARTos: 18/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Σαράγιεβου Φινλανδία, 14’59”

Σενάριο, Σκηνοθεσία & Παραγωγή: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen Διεύθυνση Φωτογραφίας & Επιμέλεια: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen Σχεδιασμός Παραγωγής: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen Σχεδιασμός Ήχου & Μουσικής Επένδυσης: Joonatan Portaankorva Animation: Hannes Vartiainen & Pekka Veikkolainen Κύριοι Ηθοποιοί: Lauri Hynninen, Jonna Uhrman

Περίληψη: Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι μια εύθραυστη και φευγαλέα ευκαιρία να βιώσουμε τη ζωή και το σύμπαν γύρω μας. Στο πρόσωπο του συντριπτικού σκότους το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βασιστούμε και να βρούμε παρηγοριά ο ένας στον άλλο. Η ταινία βασίζεται σε αυθεντικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης και στο ραδιόφωνο κυκλοφορίας.

WHALE VALLEY

ARTos: 18/9/2015 NeMe: 24/9/2015

Υποψηφιότητα Ταινιών Μικρού Μήκους Γάνδης Δανία / Ισλανδία, 15’29”

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Gudmundur Arnar Gudmundsson Παράγωγη: Anton Mani Svansson & Gudmundur Arnar Gudmundsson Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gunnar Audunn Johannsson Σύνταξη: Anders Skov

Σχεδιασμός Παραγωγής: Julia Embla Katrinardottir Κοστούμια: Helga Ros Β Hannam Σχεδιασμός Ήχου: Gunnar Oskarsson

Κύριοι Ηθοποιοί: Agust Orn Β Wigum (Ivar), Einar Johann Valsson (Arnar)

Περίληψη: Η ταινία δείχνει μια ιστορία αληθινής αγάπης ανάμεσα σε δύο αδέλφια που ζουν σε ένα απομακρυσμένο Ισλανδικό φιόρδ με τους γονείς τους. Η μαρτυρία του μικρότερου αδελφού, ενός μικρού αγοριού, μιας στιγμής ζωής και θανάτου που συμπεριλαμβάνει τον μεγαλύτερο του αδελφό, θέτει σε κίνηση τη δυνατότητα είτε για μια μεγάλη τραγωδία ή ένα σημείο καμπής για την καλυτέρευση της ζωής και των δύο.

+ Οι προβολές θα έχουν ελεύθερη είσοδο και θα συνοδεύονται από ελληνικούς & αγγλικούς υπότιτλους.

Για τις περιλήψεις των ταινιών και άλλες πληροφορίες στην ιστοσελίδα  short-matters.blogspot.com

Όλες οι προβολές στη Λευκωσία ξεκινούν στις 21:00.

Ίδρυμα ARTos, Λευκωσία

Λεωφ. Αγ. Ομολογητών. 64, Λευκωσία Τηλ.: 22 445 455 info@artosfoundation.org www.artosfoundation.org

 

Όλες οι προβολές στη Λεμεσό ξεκινούν στις 20:00

NeMe Arts Centre, Λεμεσός

Γωνιά οδών Ελλάδος και Ενώσεως, Λεμεσός

Τηλ: 25 372 675

www.neme.org

www.neme-imca.org

http://www.neme.org/contact/

You May Also Like

Παναγία των Παρισίων: Συλλογική απώλεια ως προσωπική

«Καθώς διέσχιζα τον ποταμό προς το Ιλ Σεν-Λουί, ένα γνώριμο αίσθημα καταλάγιασε μέσα μου: ...

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το θέμα της Γεροσκήπου

Σε καταγγελία στην Κομισιόν για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από την ...

Μια απολαυστική συνέντευξη του Άκι Καουρισμάκι στο «Βήμα»

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Φινλανδός σκηνοθέτης Άκι Καουρισμάκι και μίλησε στον Γιάννη Ζουμπουλάκη σε ...

Εκδήλωση για τον Παύλο Λιασίδη

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Παύλο Λιασίδη [1901-1985] πραγματοποιεί σήμερα το πολιτιστικό περιοδικό Νέα Εποχή, ...

Έλβις μαζί με Nashville Cats στο «From Elvis to Nashville»

Σε καινούργιο σετ τεσσάρων δίσκων, που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου με τίτλο «From ...

Σατιρικό, Ένα, ΕΘΑΛ και Σκάλα κατά της «Θυμέλης»

Ομαδικά αντέδρασαν τα τέσσαρα θεατρικά σχήματα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Επιχορηγήσεων Γ΄, το οποίο ...

X