The King’s Speech – Αναλόγιο στη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR)

Επτά ηθοποιοί θα παρουσιάσουν σε αναλόγιο το έργο του βραβευμένου με Όσκαρ David Seidler, μόνο για τέσσερα βράδια στην όμορφη βεράντα του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας (CVAR), στην αγγλική.

Ο Ανδρέας Αραούζος, ο Paul Stewart, η Αλεξία Παρασκευά, η Χριστίνα Μαρούχου, ο David Δημητρίου, ο Graham Thomas και ο Ricky Ιακώβου θα διαβάσουν την πραγματική και συγκινητική ιστορία του Βασιλιά Γεωργίου VI: ενός ανθρώπου που έδωσε μάχη κατά της προσωπικής του οδύνης, στην πιο σκοτεινή στιγμή στην ιστορία της χώρας του, και παρέδωσε το υποδειγματικό πια εξάγγελμα σε όλη την υφήλιο για να εμψυχώσει το λαό του.

Ο συγγραφέας, αντλώντας από τη δική του εμπειρία με τον τραυλισμό, γράφει αρχικά την ιστορία αυτή για το θέατρο. Έγραψε στην Βασιλομήτωρα ζητώντας την άδειά της για το ανέβασμα του έργου, και αυτή τον παρακάλεσε να μην το παρουσιάσει όσο η ίδια είναι εν ζωή, κάτι το οποίο ο Seidler σεβάστηκε. Τελικά, η ταινία βγήκε πρώτη το 2010, σε σκηνοθεσία Tom Hooper, κερδίζοντας τέσσερα Όσκαρ από δώδεκα υποψηφιότητες, ενώ το θεατρικό ανέβηκε στο Wyndham’s Theatre τού Λονδίνου, στις 27 Μαρτίου 2012.

Στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εδουάρδος ο 8ος δημιουργεί σκάνδαλο έχοντας ερωτευτεί την παντρεμένη σοσιαλιτέ, Wallis Simpson. Έτσι, ο αδερφός του, Bertie, ο οποίος απέφευγε τη δημοσιότητα λόγω του μεγάλου προβλήματος που είχε με τραυλισμό, ωθείται αναγκαστικά στο προσκήνιο ως ο επόμενος διάδοχος του θρόνου.

Με τη στήριξη της γυναίκας του Ελισάβετ (η αγαπημένη μελλοντική Βασιλομήτωρ), ο Bertie γνωρίζει τον ανυπότακτο Αυστραλό λογοθεραπευτή και αποτυχημένο ηθοποιό, Lionel Logue. Μαζί θα αρχίσουν ένα παράδοξο ταξίδι προετοιμασίας του Bertie για να ηγηθεί της χώρας του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος.

+ Θα πραγματοποιηθούν τέσσερις συνολικά αναγνώσεις του έργου: στις 31 Αυγούστου και 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2015 στις 8.00 το βράδυ. Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας CVAR βρίσκεται στην οδό Ερμού 285 στην Παλιά Λευκωσία. Για κράτηση θέσεων/τραπεζάκι: alpha@alphasquare.com.cy / 22300994

You May Also Like

ΜΑΝΤΑΤΑ από το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, με τη νέα θεατρική του παραγωγή ΜΑΝΤΑΤΑ σε σκηνοθεσία ...

Mike deGruy και Andrew Wight οι νέες απώλειες της 7ης Τέχνης

Ο συμπαραγωγός και ο κινηματογραφιστής της πιο πετυχημένης αυστραλιανής ταινίας του 2011, Sanctum, βρήκαν ...

Πρεμιέρα για το έργο “Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια”

Πρεμιέρα κάνει η πολυαναμενόμενη παραγωγή της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ, Η Στέλλα με τα ...

Το κορίτσι που χτύπησε ο «Αίαντας»

Τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση διαμαρτυρίας “Ως Δαμέ” που πραγματοποιήθηκε ...

Pafos2017 | Ανοιχτή πρόσκληση σε ένα street art square

Στη μεταμόρφωση ενός αφημένου χώρου στάθμευσης στην λεωφ. Μακαρίου της Πάφου στοχεύουν οι διοργανωτές ...

UNESCO: Έγκλημα πολέμου η καταστροφή αρχαιοτήτων από το ISIS

Η UNESCO κατήγγειλε με απόφασή της τις βάρβαρες επιθέσεις τις οποίες έχουν διαπράξει οι ...

X