WE and US in the Journey of Togetherness του Πέτρου Κονναρή

Στα πλαίσια του 12ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης παρουσιάζεται ένα περφορμανς για το γυμνό σώμα και τη συλλογικότητα από τον Πέτρο Κονναρή.

Η Γεωργία, η Δέσποινα και ο Πέτρος τιτσιρώνουνται, περπατούν, παρατηρούν, σταματούν, ντύνονται ξανατιτσιρώνουνται, βλέπουν, αγγίζουν, παίζουν, κλωτσούν, πηδούν, γυρίζουν, ξαπλώνουν, κοιτάζουν, ακουμπούν, βλέπουν, ακολουθούν και φεύγουν. Πολλές φορές γελούν.

Είναι τόσο προκλητικό για την Παλιά Αγορά;;;;

Όπως και να ‘χει, εμείς σας καλούμε να το βιώσετε μαζί μας! Είτε παρακολουθώντας είτε κάνοντας είτε όπως αλλιώς θέλετε!

Συντελεστές

Ιδέα, Συντονισμός: Πέτρος Κονναρής

Χορογραφία, Ερμηνεία: Δέσποινα Μιχαηλίδου, Γεωργία Ανδρέου, Πέτρος Κονναρής

Εικαστική Επιμέλεια: Michelle Παντελή, Κυριάκος Θεοχάρους

Πέτρος Κονναρής

Ο Πέτρος γεννήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρο το 1988. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το τμήμα Χορού το 2011 και κάτοχός πτυχίου Μαθηματικών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2012 επιλέχτηκε για να συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίας DanceWeb 2012 στο φεστιβάλ ImpulsTanz στην Βιέννη, Αυστρία. Έχει συνεργαστεί σαν χορευτής/ performer με τις ομάδες .pelma, Doris Uhlich, Selas Dance Company, Ασώματες Δυνάμεις και με τους Χρήστο Πολυμενάκο, Χριστίνα Πατσαλή, Αριάννα Μαρκουλίδου, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Michelle Παντελή και Ανθή Πάφιου.  Ο Πέτρος έχει συμμετέχει σε σημαντικά Ευρωπαικά φεστιβάλ και θέατρα όπως το ImpulsTanz στην Αυστρία, το Opera Estate/ B-Motion στην Ιταλία, στο φεστιβάλ Αθηνών στην Ελλάδα, στο Frankfurt Künstlerhaus Mousonturm στη Γερμανία, στο MDT στη Σουηδία, στο ARCA theater στη Τσεχία, στο φεστιβάλ Politik im Freien Theater στη Γερμανία και στο φεστιβάλ NEXT στο Βέλγιο.

Τα τελευταία χρόνια ο Πέτρος ερευνά ζητήματα που αφορούν το γυμνό σώμα, την ταυτότητα, την ειλικρίνεια και την βιωματικότητα.

Δέσποινα Μιχαηλίδου

Η Δέσποινα Μιχαηλίδου πιστεύει στην δύναμη των τεχνών για κοινωνική αλλαγή αλλά και για την περαιτέρω εξερεύνηση και αλλαγή του εαυτού. Ζει στην Λευκωσία αλλά γεννήθηκε και έζησε το περισσότερο διάστημα κοντά στην θάλασσα της Λεμεσού. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Τα ενδιαφέροντα και οι δράσεις της τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια εστιάζουν στα θέματα φύλων, σεξουαλικοτήτων, σωμάτων, επιθυμίας, ταυτότητας, διακρίσεων, καταπίεσης, αντι-μιλιταρισμού μέσα από μια διαθεματική, φεμινιστική και κουίαρ προσέγγιση. Από το 2009,  συνεργάζεται ως περφόρμερ με διάφορες ομάδες και άτομα (Rooftop theatre group, Theatre Tribe του Μάριου Ιωάννου, Veramand studio του Χρίστου Κρασίδη κλπ) όπου με την χρήση του σώματος, της φωνής και της συγγραφής συμμετείχε στην δημιουργία, προετοιμασία και υλοποίηση παραστάσεων στην Κύπρο και εκτός. Πρόσφατες παραστάσεις που συμμετείχε: Vagina Monologues (2014, μαζί με Κάλια Μαλιαλή), Μικρές Ελπίδες (2014, Veramand studio vocal group), Φαλακρή Τραγουδίστρια (2013, Theatre Tribe), Urban Drag (2013, QueerARTLab – Spain) κλπ. Η συμμετοχή στο ‘’WE and US in the journey of Togetherness’’ με τον Πέτρο Κονναρή και την Γεωργία Ανδρέου αποτελεί την 1η της συμμετοχή σε dance performance.

Γεωργία Ανδρέου

Η Γεωργία γεννήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρου το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος χορού του πανεπιστημίου Λευκωσίας (2014) και παρακολούθησε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sunderland. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ως χορεύτρια στην ομάδα τσίρκου Πριτς Πρατς και συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες όπως τη Δήμητρα Πούλος, Κάλια Μαλιαλή, Ανθή Πάφιου, Julia Brendle, Πέτρος Κονναρής και Αριάννα Οικονόμου. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν εθελόντρια στo καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού Νέας Κίνησης στην ομάδα  .pelma.lia.haraki. Η Γεωργία τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται για τις τέχνες του τσίρκου και κάνει ερευνά για τη χρήση της μάσκας σε παραστάσεις .

+ Θα δοθούν τρεις συνολικά παραστάσεις: την Παρασκευή 17, την Κυριακή 19 και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο. Οι παραστάσεις έχουν διάρκεια 30 λεπτών και θα διεξαχθούν στην Αποθήκη Οδού Διογένους, στην Πλατεία Αγοράς Παλιού Δημαρχείου στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες στον αριθμό 99439088 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση petroskon@yahoo.gr

You May Also Like

Ο Γουίλ Σμιθ ετοιμάζεται να γράψει βιβλίο

Ο Αμερικανός ηθοποιός και ράπερ Γουίλ Σμιθ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να γράψει βιβλίο. ...

Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Το Μουσικό Χωριό Φέγγαρος επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά από τις 23 μέχρι και τις 28 ...

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

Βαρνάβας Κυριαζής, Ανδρέας Τσέλεπος και Ελενα Κοτασβήλι είναι οι νικητές των φετινών Βραβείων Θεάτρου ...

Τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ο Αλέξης Αλεξίου, σκηνοθέτης της ταινίας «Τετάρτη 04.45» αποδείχθηκε ο νικητής των Βραβείων της ...

Στα χέρια της Αστυνομίας οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής αντικειμένων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο ...

Αποτελέσματα του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Αφίσας του Graphic Stories Cyprus

Το Graphic Stories Cyprus βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα ονόματα των διακριθέντων ...

X