WE and US in the Journey of Togetherness του Πέτρου Κονναρή

Στα πλαίσια του 12ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού της Νέας Κίνησης παρουσιάζεται ένα περφορμανς για το γυμνό σώμα και τη συλλογικότητα από τον Πέτρο Κονναρή.

Η Γεωργία, η Δέσποινα και ο Πέτρος τιτσιρώνουνται, περπατούν, παρατηρούν, σταματούν, ντύνονται ξανατιτσιρώνουνται, βλέπουν, αγγίζουν, παίζουν, κλωτσούν, πηδούν, γυρίζουν, ξαπλώνουν, κοιτάζουν, ακουμπούν, βλέπουν, ακολουθούν και φεύγουν. Πολλές φορές γελούν.

Είναι τόσο προκλητικό για την Παλιά Αγορά;;;;

Όπως και να ‘χει, εμείς σας καλούμε να το βιώσετε μαζί μας! Είτε παρακολουθώντας είτε κάνοντας είτε όπως αλλιώς θέλετε!

Συντελεστές

Ιδέα, Συντονισμός: Πέτρος Κονναρής

Χορογραφία, Ερμηνεία: Δέσποινα Μιχαηλίδου, Γεωργία Ανδρέου, Πέτρος Κονναρής

Εικαστική Επιμέλεια: Michelle Παντελή, Κυριάκος Θεοχάρους

Πέτρος Κονναρής

Ο Πέτρος γεννήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρο το 1988. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας από το τμήμα Χορού το 2011 και κάτοχός πτυχίου Μαθηματικών και Στατιστικής από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το 2012 επιλέχτηκε για να συμμετέχει στο πρόγραμμα υποτροφίας DanceWeb 2012 στο φεστιβάλ ImpulsTanz στην Βιέννη, Αυστρία. Έχει συνεργαστεί σαν χορευτής/ performer με τις ομάδες .pelma, Doris Uhlich, Selas Dance Company, Ασώματες Δυνάμεις και με τους Χρήστο Πολυμενάκο, Χριστίνα Πατσαλή, Αριάννα Μαρκουλίδου, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Michelle Παντελή και Ανθή Πάφιου.  Ο Πέτρος έχει συμμετέχει σε σημαντικά Ευρωπαικά φεστιβάλ και θέατρα όπως το ImpulsTanz στην Αυστρία, το Opera Estate/ B-Motion στην Ιταλία, στο φεστιβάλ Αθηνών στην Ελλάδα, στο Frankfurt Künstlerhaus Mousonturm στη Γερμανία, στο MDT στη Σουηδία, στο ARCA theater στη Τσεχία, στο φεστιβάλ Politik im Freien Theater στη Γερμανία και στο φεστιβάλ NEXT στο Βέλγιο.

Τα τελευταία χρόνια ο Πέτρος ερευνά ζητήματα που αφορούν το γυμνό σώμα, την ταυτότητα, την ειλικρίνεια και την βιωματικότητα.

Δέσποινα Μιχαηλίδου

Η Δέσποινα Μιχαηλίδου πιστεύει στην δύναμη των τεχνών για κοινωνική αλλαγή αλλά και για την περαιτέρω εξερεύνηση και αλλαγή του εαυτού. Ζει στην Λευκωσία αλλά γεννήθηκε και έζησε το περισσότερο διάστημα κοντά στην θάλασσα της Λεμεσού. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Σπουδών Φύλου του Πανεπιστημίου Κύπρου και είναι κάτοχος πτυχίου Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.  Τα ενδιαφέροντα και οι δράσεις της τόσο σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο τα τελευταία 10 χρόνια εστιάζουν στα θέματα φύλων, σεξουαλικοτήτων, σωμάτων, επιθυμίας, ταυτότητας, διακρίσεων, καταπίεσης, αντι-μιλιταρισμού μέσα από μια διαθεματική, φεμινιστική και κουίαρ προσέγγιση. Από το 2009,  συνεργάζεται ως περφόρμερ με διάφορες ομάδες και άτομα (Rooftop theatre group, Theatre Tribe του Μάριου Ιωάννου, Veramand studio του Χρίστου Κρασίδη κλπ) όπου με την χρήση του σώματος, της φωνής και της συγγραφής συμμετείχε στην δημιουργία, προετοιμασία και υλοποίηση παραστάσεων στην Κύπρο και εκτός. Πρόσφατες παραστάσεις που συμμετείχε: Vagina Monologues (2014, μαζί με Κάλια Μαλιαλή), Μικρές Ελπίδες (2014, Veramand studio vocal group), Φαλακρή Τραγουδίστρια (2013, Theatre Tribe), Urban Drag (2013, QueerARTLab – Spain) κλπ. Η συμμετοχή στο ‘’WE and US in the journey of Togetherness’’ με τον Πέτρο Κονναρή και την Γεωργία Ανδρέου αποτελεί την 1η της συμμετοχή σε dance performance.

Γεωργία Ανδρέου

Η Γεωργία γεννήθηκε στη Λευκωσία, Κύπρου το 1990. Είναι απόφοιτος του τμήματος χορού του πανεπιστημίου Λευκωσίας (2014) και παρακολούθησε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sunderland. Τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε ως χορεύτρια στην ομάδα τσίρκου Πριτς Πρατς και συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες όπως τη Δήμητρα Πούλος, Κάλια Μαλιαλή, Ανθή Πάφιου, Julia Brendle, Πέτρος Κονναρής και Αριάννα Οικονόμου. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν εθελόντρια στo καλοκαιρινό φεστιβάλ χορού Νέας Κίνησης στην ομάδα  .pelma.lia.haraki. Η Γεωργία τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται για τις τέχνες του τσίρκου και κάνει ερευνά για τη χρήση της μάσκας σε παραστάσεις .

+ Θα δοθούν τρεις συνολικά παραστάσεις: την Παρασκευή 17, την Κυριακή 19 και την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 στις 19:00 με ελεύθερη είσοδο. Οι παραστάσεις έχουν διάρκεια 30 λεπτών και θα διεξαχθούν στην Αποθήκη Οδού Διογένους, στην Πλατεία Αγοράς Παλιού Δημαρχείου στη Λευκωσία. Για περισσότερες πληροφορίες στον αριθμό 99439088 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση petroskon@yahoo.gr

You May Also Like

SHORT MATTERS στο Ίδρυμα ARTos και στο NeMe Arts Centre

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου και το Ίδρυμα ARTos με ...

ΑγλανJazz 2016 στις 4 και 5 Ιουλίου

Δύο μέρες γεμάτες τζαζ προσφέρει το 10ο Φεστιβάλ ΑγλανJazz, στην πλατεία της παλιάς Αγλαντζιάς, ...

Σβήνουμε τα φώτα για την «Ώρα της Γης»

Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, στις 20:30, εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 180 χώρες ...

H Nίκη της Σαμοθράκης πάει για συντήρηση

Έκκληση για δωρεές που θα χρηματοδοτήσουν τις εργασίες αποκατάστασης της Νίκης της Σαμοθράκης, ενός ...

Η ταινία Boyhood στους κυπριακούς κινηματογράφους

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ Παίζουν: Ελάρ Κολτρέιν, Ίθαν Χοκ, Λορελάι Λινκλέιτερ, Πατρίσια Αρκέτ κ.ά. Μια ...

Open House Festival από τη Στέγη Σύγχρονου Χορού Λεμεσού

Στις 21 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πόρτες στις για τέταρτη χρονιά η Στέγη Σύγχρονου Χορού ...

X