“Εγώ, ο πρίγκιπας” του Βασίλη Μυριανθόπουλου στον ΘΟΚ

Η παιδική “ποπ όπερα” του Βασίλη Μυριανθόπουλου με τίτλο “Εγώ, ο Πρίγκιπας” κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μέσω της εν λόγω παράστασης κάθε παιδία έχει την ευκαιρία να υπάρξει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει κατά καιρούς. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!

Στον φαντασμαγορικό κόσμο των παραμυθιών, η ζωή κυλάει όμορφα με χρώματα, τραγούδια και χορούς. Όμως, ο πρίγκιπας των παραμυθιών αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Δεν έχει όνομα, ούτε δική του ιστορία και μόλις εμφανίζεται, τελειώνει το παραμύθι. Προσπαθεί να μοιραστεί τα προβλήματα του, με την Χιονάτη, την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη, αλλά εκείνες αρνούνται να τον βοηθήσουν. Απογοητευμένος, φεύγει απ’ τον κόσμο των παραμυθιών και μη έχοντας που αλλού να πάει, καταλήγει στη δική μας πραγματικότητα. Γνωρίζει την Ιωάννα, που είναι ένα απλό, καθημερινό κορίτσι και στο πρόσωπο της βρίσκει την αληθινή αγάπη. Όμως κι εδώ η ζωή του γίνεται δύσκολη, γιατί, επειδή είναι διαφορετικός, ο κόσμος μας δε μπορεί να τον δεχτεί. Τα πρόσωπα απ’ την παλιά του ζωή, με ψέματα τον πείθουν να γυρίσει πίσω, για να τον εκμεταλλευτούν, ενώ η Ιωάννα αποφασίζει κι εκείνη να διεκδικήσει τον πρίγκιπα της. Οι περιπέτειες του, συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσει σε ποιόν απ’ τους δύο κόσμους θα ζήσει και με ποια ηρωίδα. Επιλέγει την Ιωάννα, αφού για κείνον, «ένα απλό κορίτσι αξίζει όσο χίλιες πριγκίπισσες» και φεύγουν μαζί για να ζήσουν στο δικό τους μαγικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Συντελεστές:

Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη

Χορογραφία: Αντιγόνη Τασουρή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Χαραλάμπους

Βοηθός Ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου

Ειδικές Κατασκευές: Θέλμα Κασουλίδου

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Παπαδάκης (Πρίγκιπας), Μυρσίνη Χριστοδούλου (Ιωάννα) Κωνσταντίνος Γαβριήλ (Βασιλιάς), Χρυσή Ανδρέου (Σταχτοπούτα) Χριστίνα Κυριάκου (Χιονάτη), Μαρία Χριστοφόρου (Ωραία Κοιμωμένη) Ηλιάνα Κάκκουρα (Μητριά), Παναγιώτης Κυριάκου (Αυλικός) Ζαχαρίας Ιορδανίδης (Τάσος), Νικόλας Χαρτόσιας (Νίκος)

+ Θα δοθούν τρεις παραστάσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο (Σάββατο 12, 19 & 26 Σεπτεμβρίου) στις 6.00μμ και από 4 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 10:30π.μ. Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου ΘΟΚ (Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης) στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, 9 (χώρος παλιού ΓΣΠ), απέναντι από το Υπουργείο Οικονομικών. Γενική είσοδος προς 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου (Τρίτη-Σάββατο 10.00π.μ. – 1.30μ.μ., 4.00μ.μ. – 6.00μ.μ. / από 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Τρίτη-Κυριακή 10.00π.μ. – 1.30μ.μ. 4.00μ.μ. – 6.00μ.μ). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 77772717.

You May Also Like

Αποσύρθηκε έκθεση με φωτογραφίες από την Κύπρο του ’74

Στη ματαίωση μιας φωτογραφικής έκθεσης για τα θύματα πολέμων στα κεντρικά γραφεία της Ουνέσκο ...

Πρώτη ατομική έκθεση για τον Στέλιο Καλλινίκου

Σε έναν χώρο που ανέλαβε ο ίδιος σε συνεργασία με τον εικαστικό Πίτερ Εραμιάν, ...

Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής: Πρόσκληση για την κυπριακή συμμετοχή

Ικανοποιητικό χρόνο στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου να οργανώσει τη συμμετοχή της Κύπρου στη φετινή ...

Φεστιβάλ τοιχογραφίας σε χωριό της Βουλγαρίας

Στις 30 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό Staro Zhelezare στη Βουλγαρία το φεστιβάλ τοιχογραφίας «Χωριό ...

No_Body Festival | Διομήδης Κουφτερός

Το «Παράθυρο» παρουσιάζει τις συμμετοχές στο φετινό 4ο Φεστιβάλ Χορού, Κίνησης και Παραστατικών Τεχνών, ...

Μετάβαση σε άλλο χρόνο – ‘Ελενα Χρυσάνθου

Με αφορμή την επερχόμενη ατομική έκθεση της Έλενας Χρυσάνθου με τίτλο Μετάβαση στην γκαλερί ...

X