“Εγώ, ο πρίγκιπας” του Βασίλη Μυριανθόπουλου στον ΘΟΚ

Η παιδική “ποπ όπερα” του Βασίλη Μυριανθόπουλου με τίτλο “Εγώ, ο Πρίγκιπας” κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Σκηνή 018 του ΘΟΚ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μέσω της εν λόγω παράστασης κάθε παιδία έχει την ευκαιρία να υπάρξει μέσα και πίσω απ’ τα παραμύθια, να ακούσει πολλούς και διαφορετικούς ρυθμούς, χορούς και τραγούδια και να αναγνωρίσει τα σύμβολα του όπως τα έχει μάθει κατά καιρούς. Με αυτόν τον τρόπο, αρχίζει να εκτιμά τον θρίαμβο της απλότητας και να απολαύσει το μεγαλύτερο παραμύθι της ζωής. Τη ζωή την ίδια!

Στον φαντασμαγορικό κόσμο των παραμυθιών, η ζωή κυλάει όμορφα με χρώματα, τραγούδια και χορούς. Όμως, ο πρίγκιπας των παραμυθιών αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Δεν έχει όνομα, ούτε δική του ιστορία και μόλις εμφανίζεται, τελειώνει το παραμύθι. Προσπαθεί να μοιραστεί τα προβλήματα του, με την Χιονάτη, την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη, αλλά εκείνες αρνούνται να τον βοηθήσουν. Απογοητευμένος, φεύγει απ’ τον κόσμο των παραμυθιών και μη έχοντας που αλλού να πάει, καταλήγει στη δική μας πραγματικότητα. Γνωρίζει την Ιωάννα, που είναι ένα απλό, καθημερινό κορίτσι και στο πρόσωπο της βρίσκει την αληθινή αγάπη. Όμως κι εδώ η ζωή του γίνεται δύσκολη, γιατί, επειδή είναι διαφορετικός, ο κόσμος μας δε μπορεί να τον δεχτεί. Τα πρόσωπα απ’ την παλιά του ζωή, με ψέματα τον πείθουν να γυρίσει πίσω, για να τον εκμεταλλευτούν, ενώ η Ιωάννα αποφασίζει κι εκείνη να διεκδικήσει τον πρίγκιπα της. Οι περιπέτειες του, συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή που πρέπει ν’ αποφασίσει σε ποιόν απ’ τους δύο κόσμους θα ζήσει και με ποια ηρωίδα. Επιλέγει την Ιωάννα, αφού για κείνον, «ένα απλό κορίτσι αξίζει όσο χίλιες πριγκίπισσες» και φεύγουν μαζί για να ζήσουν στο δικό τους μαγικό κόσμο, όπου δεν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους.

Συντελεστές:

Μουσική Διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη

Χορογραφία: Αντιγόνη Τασουρή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βασίλης Χαραλάμπους

Βοηθός Ενδυματολόγου: Ελένη Ιωάννου

Ειδικές Κατασκευές: Θέλμα Κασουλίδου

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Παπαδάκης (Πρίγκιπας), Μυρσίνη Χριστοδούλου (Ιωάννα) Κωνσταντίνος Γαβριήλ (Βασιλιάς), Χρυσή Ανδρέου (Σταχτοπούτα) Χριστίνα Κυριάκου (Χιονάτη), Μαρία Χριστοφόρου (Ωραία Κοιμωμένη) Ηλιάνα Κάκκουρα (Μητριά), Παναγιώτης Κυριάκου (Αυλικός) Ζαχαρίας Ιορδανίδης (Τάσος), Νικόλας Χαρτόσιας (Νίκος)

+ Θα δοθούν τρεις παραστάσεις για τον μήνα Σεπτέμβριο (Σάββατο 12, 19 & 26 Σεπτεμβρίου) στις 6.00μμ και από 4 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 10:30π.μ. Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου ΘΟΚ (Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης) στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου, 9 (χώρος παλιού ΓΣΠ), απέναντι από το Υπουργείο Οικονομικών. Γενική είσοδος προς 6 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του θεάτρου (Τρίτη-Σάββατο 10.00π.μ. – 1.30μ.μ., 4.00μ.μ. – 6.00μ.μ. / από 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Τρίτη-Κυριακή 10.00π.μ. – 1.30μ.μ. 4.00μ.μ. – 6.00μ.μ). Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 77772717.

You May Also Like

Έκθεση | «Αμαθούς, πόλις Κύπρου αρχαιοτάτη»

Μια περιοδική έκθεση με τίτλο «Αμαθούς, πόλις Κύπρου αρχαιοτάτη» εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου 2016 ...

Συναυλία από τη ΝΙΚΟ στη Στέγη Χορού Λευκωσίας

Μια συναυλία ιδιότυπης τραγουδοποιίας από την ΝΙΚΟ παρουσιάζεται την Κυριακή, 28 Ιουνίου, στη Στέγη ...

Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου στον Μιχάλη Πασιαρδή

Στον Μιχάλη Πασιαρδή απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου 2016, για τη συνολική προσφορά του ...

Τσέρνομπιλ 30 χρόνια μετά: τοιχογραφία στον αντιδραστήρα 5 από Αυστραλό καλλιτέχνη

Ο Guido van Helton συνήθως θέλει να πάρει το χρόνο του, όταν δημιουργεί θεαματικά, ...

Αφηγήσεις Γυναικών επί σκηνής

Ενα από τα τελευταία έργα της ποιήτριας, ζωγράφου και συγγραφέα Νίκης Μαραγκού (1948-2013), τις ...

Ταινίες μικρού μήκους για τη μικρότερη μέρα του χρόνου

Η μικρότερη μέρα του χρόνου, 21η Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη στις ταινίες Μικρού Μήκους και ...

X