Έναρξη προβολών στον Όμιλο Φίλων Κινηματογράφου

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα προβολών του Ομίλου Φίλων Κινηματογράφου για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Πέμπτη 24/9, Κυριακή 11/10

Jimmy’s Hall

Ken Loach (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία 2014, 109΄)

Barry Ward, Francis Magee, Aileen Henry

Διάλογοι: Αγγλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ιρλανδία, 1921: ο Jimmy Gralton χτίζει έναν χώρο, όπου οι νέοι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα, να συζητήσουν, να ονειρευτούν και πάνω από όλα να χορέψουν. Η εκκλησία όμως και ορισμένοι πολιτικοί έχουν αντιρρήσεις και ο Jimmy αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Δέκα χρόνια μετά, ο Jimmy επιστρέφει από την Αμερική αποφασισμένος να φροντίσει τη μητέρα του και να ζήσει μια ήσυχη ζωή. Η αίθουσα χορού είναι πια ένα ερείπιο, αλλά η κοινότητα πείθει τον Jimmy να την ανακαινίσει και να τη λειτουργήσει ξανά. Για δεύτερη φορά ο Jimmy θεωρείται επικίνδυνος.

jimmy

Παρασκευή 25/9, Πέμπτη 15/10

Λευκός Ελέφαντας (Elefante Blanco)

Pablo Trapero (Αργεντινή, Ισπανία 2012, 105΄)

Ricardo Darín, Jérémie Renier, Martina Gusman

Διάλογοι: Ισπανικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Τζούλιαν και ο Νίκολας είναι δύο ιερείς που εργάζονται στη “Villa Virgin”, μια παραγκούπολη στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες, βοηθούν με κάθε τρόπο τους κατοίκους και τους συμπαραστέκονται στην προσπάθειά τους να κατασκευαστεί ένα νοσοκομείο στην περιοχή. Ο Τζούλιαν χρησιμοποιεί τις πολιτικές του διασυνδέσεις για να προχωρήσει η κατασκευή του νοσοκομείου. Ο Νίκολας αποφασίζει να τον ακολουθήσει, αλλά ύστερα από υπουργική απόφαση οι εργασίες ανέγερσής του σταματούν προκαλώντας μια βίαιη εξέγερση, που εντείνει τη βία στα καρτέλ.

elefante

Κυριακή 27/9, Πέμπτη 8/10

Το τραγούδι της καρδιάς μου (Song for Marion)

Paul Andrew Williams (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία 2014, 93΄)

Terence Stamp, Gemma Arterton, Christopher

Διάλογοι: Αγγλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο σκυθρωπός Arthur, ένας συνταξιούχος με δύστροπο χαρακτήρα, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η γυναίκα του, Marion, η οποία πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, συνεχίζει να συμμετέχει με ενθουσιασμό στην τοπική χορωδία. Η διευθύντρια της χορωδίας, Ελίζαμπεθ, κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τον Άρθουρ να εκτιμήσει τη ζωή. Καθώς η υγεία της Μάριον χειροτερεύει, ο Arthur προθυμοποιείται να λάβει μέρος στη χορωδία κι εκεί βλέπει τη ζωή με άλλο, πιο μουσικό, μάτι.

 

Vanessa Redgrave plays Marion, whose fondness for Elizabeth's choir will eventually draw Arthur in despite his killjoy inclinations.

Δευτέρα 28/9, Δευτέρα 12/10

Κελί από χρυσάφι (La jaula de or)

Diego Quemada-Díez (Μεξικό 2013, 108΄)

Brandon López, Rodolfo Domínguez, Karen Martínez, Carlos Chajon

Διάλογοι: Ισπανικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Χουάν, η Σάρα και ο Σάμουελ, τρεις έφηβοι από την Γουατεμάλα, επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα για την Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού τους, συναντούν τον Τσακ, έναν ινδιάνο, ο οποίος δεν μιλά Ισπανικά, ούτε έχει επίσημα χαρτιά. Όλοι μαζί, ταξιδεύουν σε οροφές τρένων, περπατούν σε σιδηροδρομικές γραμμές κι ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον. Σύντομα όμως, θα αναγκαστούν να έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα του παρόντος.

la-jaula-de-oro-1

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΣΙΝΕΜΑ (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο)

Τρίτη 29/9 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Hippocrate: Diary of a French Doctor

Thomas Lilti (Γαλλία 2014, 102΄)

Vincent Lacoste, Jacques Gamblin, Reda Kateb

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ο Benjamin θέλει να γίνει ένας καλός γιατρός και είναι σίγουρος ότι μπορεί να το πετύχει. Αλλά η πρώτη του επαφή με το αντικείμενο, όταν μπαίνει στην υπηρεσία του πατέρα του, του καθηγητή Barois, του αποκαλύπτει έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που φανταζόταν. Ο νεαρός γιατρός καλείται πολύ νωρίς να ξεπεράσει τα όριά του κι έρχεται αντιμέτωπος με τις αναστολές και τους φόβους του, αλλά και των ασθενών, των συγγενών τους, των συναδέλφων του και του λοιπού προσωπικού.

hippocrates

Πέμπτη 1/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

La belle vie (The Good Life)

Jean Denizot (Γαλλία 2013, 93΄)

Zacharie Chasseriaud, Nicolas Bouchaud, Jules Pélissier

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Τα αδέρφια Sylvain, Pierre και ο πατέρας τους διώκονται από τον νόμο τα τελευταία δέκα χρόνια, όταν μια διαμάχη με τη μητέρα τους για την επιμέλεια των παιδιών ανάγκασε τον πατέρα τους να κρύβεται από τις αρχές. Μεγαλώνοντας τα δύο αδέρφια έχουν κουραστεί να μετακινούνται από τόπο σε τόπο και να κρύβονται κι αποφασίζουν να ορίσουν μόνοι τους τη ζωή τους. Όταν η αστυνομία ανακαλύπτει τα ίχνη τους, ο μεγαλύτερος αδερφός εξαφανίζεται, ενώ ο νεαρότερος ερωτεύεται για πρώτη φορά.

LA BELLE VIE, Jean Denizot (© Mezzanine Films, 2013)

Παρασκευή 2/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Tout est pardonné (All Is Forgiven)

Mia Hansen-Løve (Γαλλία 2007, 105΄)

Paul Blain, Marie-Christine Friedrich, Victoire Rousseau

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ο Victor είναι Γάλλος που ζει στην Αυστρία με τη γυναίκα του Annette και την εξάχρονη κόρη τους Pamela. Η έλλειψη στόχων και ενδιαφερόντων τον οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, στις οποίες σταδιακά εθίζεται. Η Annette δεν του το συγχωρεί ποτέ και τον εγκαταλείπει, αποκόπτοντας κάθε επαφή του με την Pamela. Πατέρας και κόρη θα καταφέρουν να συναντηθούν έντεκα χρόνια αργότερα.

forgiven

Κυριακή 4/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Tristesse Club (Fool Circle)

Vincent Mariette (Γαλλία 2014, 90΄)

Ludivine Sagnier, Laurent Lafitte, Vincent Macaigne

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

O Léon και ο Bruno μαθαίνουν τα καλά νέα: ότι ο (αχαΐρευτος) πατέρας τους απεβίωσε. Έτσι τα δύο αδέρφια, που δεν έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους, συναντιούνται για τη κηδεία. Αλλά στο κρεματόριο δεν παρευρίσκεται κανένας άλλος, ούτε καν η σορός του νεκρού πατέρα τους. Εκεί θα τους περιμένει μόνο η Chloé, η οποία τους συστήνεται ως η αδερφή τους!

tristesse-club1

Δευτέρα 5/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Pas son genre (Not My Type)

Lucas Belvaux (Γαλλία 2014, 111΄)

Émilie Dequenne, Loïc Corbery, Sandra Nkake

Διάλογοι: Γαλλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ο Clément είναι ένας νεαρός Παριζιάνος δάσκαλος φιλοσοφίας, ο οποίος πηγαίνει για ένα χρόνο στην πόλη Αράς. Εκεί συναντάει τη Jennifer, μια όμορφη κομμώτρια, που γίνεται η ερωμένη του. Οι δύο νέοι θα μπορούσαν να ζήσουν τον έρωτά τους χωρίς περιορισμούς, αν το πολιτισμικό και το κοινωνικό χάσμα δεν ήταν τόσο μεγάλο.

Not My Type

Τρίτη 6/10

Plemya (Η φυλή)

Miroslav Slaboshpitsky (Ουκρανία, Κάτω Χώρες 2014, 132΄)

Grigoriy Fesenko, Yana Novikova, Rosa Babiy

Νοηματική γλώσσα

Προσπαθώντας να εγκλιματιστεί στον τρόπο ζωής ενός ειδικού σχολείου για κωφούς, ο νεαρός Σεργκέι θα γίνει μέλος μιας συμμορίας μικροκακοποιών και θα ερωτευτεί μια από τις συμμαθήτριές του που δουλεύει ως πόρνη, παραβιάζοντας για χάρη της τους άγραφους νόμους της «φυλής». Περισσότερο από ταινία, η «Φυλή» είναι μια κινηματογραφική εμπειρία. Δίχως υπότιτλους, δίχως διαλόγους, το φιλμ μπαίνει στα άδυτα ενός σχολείου κωφών και παρακολουθεί μια κοινωνία με δικούς της κώδικες.

Η ταινία διακρίθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του τμήματος Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2014 και άλλες 20 τουλάχιστον διακρίσεις.

fyli

Παρασκευή 9/10, Τρίτη 13/10

Σε λάθος χρόνο (Locke)

Steven Knight (Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. 2013, 85΄)

Tom Hardy, Olivia Colman, Ruth Wilson

Διάλογοι: Αγγλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

 Ο Ivan Locke είναι ένας απλός άνθρωπος, παντρεμένος με δύο παιδιά κι επιβλέπων μηχανικός σε κατασκευαστική εταιρία. Κάποιο βράδυ φεύγει αργά από το εργοτάξιο προς άγνωστη κατεύθυνση. Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη για την πορεία του έργου γιγαντιαία χύτευση σκυροδέματος, για την οποία είναι υπεύθυνος, ο Ivan θα ταξιδέψει από το Μπέρμιγχαμ στο Λονδίνο, διακινδυνεύοντας να χάσει οικογένεια και καριέρα, έχοντας ως μοναδική του προτεραιότητα να πράξει το σωστό.

Η ταινία απέσπασε μεταξύ άλλων το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο The British Independent Film Awards και το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Σίδνεϋ 2014.

locke

CINEMA ITALIANO (σε συνεργασία με την Ιταλική πρεσβεία)

Δευτέρα 19/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Un giorno speciale (A Special Day)

Francesca Comencini (Ιταλία 2012, 89΄)

Filippo Scicchitano, Giulia Valentini, Roberto Infascelli

Διάλογοι: Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Μια νεαρή όμορφη κοπέλα, που θέλει να γίνει ηθοποιός, ξεκινά από τα εργατικά προάστια της Ρώμης για να επισκεφθεί έναν γερουσιαστή της ιταλικής Βουλής, που θα τη «βοηθήσει» στην καριέρα της. Ο γερουσιαστής, όμως, θα ειδοποιήσει πως θα καθυστερήσει να δεχθεί τη νεαρή κοπέλα και έτσι η Gina με τον οδηγό του γερουσιαστή θα περάσουν μια μέρα διαφορετική απ’ όλες τις άλλες, κάνοντας πράγματα που ο σεμνός Marco δεν θα είχε σκεφτεί ποτέ να κάνει μόνος του.

un giorno

Τρίτη 20/10, Κυριακή 25/10

La mafia uccide solo d’estate (Η μαφία σκοτώνει μόνο το καλοκαίρι)

Pif (Pierfrancesco Diliberto) (Ιταλία 2013, 90΄)

Cristiana Capotondi, Pif, Alex Bisconti

Διάλογοι: Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ο Arturo γεννήθηκε στο Παλέρμο την ημέρα που ο αρχηγός της Μαφίας ανέλαβε Δήμαρχος. Ο Arturo θέλει να κερδίσει την καρδιά της παιδικής του φίλης, Flora, και θα κάνει τα πάντα για να τη γοητεύσει. Ωστόσο, αντίθετα με την πλειοψηφία ο Arturo αρνείται να συμπορευτεί με τις δράσεις της Μαφίας. Τελικά, το πείσμα του Arturo χωρίζει για λίγο το ζευγάρι, το οποίο ξανασυναντιέται το 1992, μετά από πολλές αποκαλύψεις για τη Μαφία κι όταν τελικά η Flora αντικρίζει την τραγική πραγματικότητα του Παλέρμο.

mafia

Πέμπτη 22/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

La città ideale (The Ideal City)

Luigi Lo Cascio (Ιταλία 2012, 105΄)

Aida Burruano, Luigi Maria Burruano, Barbara Enrichi

Διάλογοι: Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Ο Michele Grassadonia είναι ένας ένθερμος οικολόγος, που έχει μετακομίσει από το Παλέρμο στη Σιένα, την ιδανική γι’αυτόν πόλη. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ένα πείραμα στο διαμέρισμά του, ζώντας χωρίς τρεχούμενο νερό και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Μέχρι που μια βροχερή μέρα μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα αναστατώνουν τη ζωή στην αγαπημένη του πόλη.

ideal city

Παρασκευή 23/10, Τρίτη 27/10

Il capitale umano (Το ανθρώπινο κεφάλαιo)

Paolo Virzì (Ιταλία 2013, 111΄)

Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi, Valeria Golino

Διάλογοι: Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Ιταλία, Μιλάνο. Ένα τζιπ συγκρούεται με έναν άτυχο ποδηλάτη μια νύχτα πριν την Παραμονή των Χριστουγέννων. Τι συνέβη εκείνο το βράδυ; Πώς αυτό το ατύχημα συνδέει και ταυτόχρονα ανατρέπει τη ζωή των δύο οικογενειών Bernaschi και Ossola που βρίσκονται στα όρια της χρεωκοπίας; Οι πολλές όψεις της ίδιας ιστορίας διασταυρώνονται έντεχνα σε ένα κοινωνικό δράμα με πικρή ματιά πάνω στις σύγχρονες, δεμένες στο οικονομικό συμφέρον ανθρώπινες σχέσεις.

Η ταινία απέσπασε πολλά εθνικά βραβεία και αποτελεί την επίσημη υποψηφιότητα της Ιταλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας 2015.

capitale

Δευτέρα 26/10 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

La sedia della felicità (The chair of happiness)

Carlo Mazzacurati (Ιταλία 201, 105΄)

Valerio Mastandrea, Isabella Ragonese, Giuseppe Battiston

Διάλογοι: Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Αγγλικοί

Μια αισθητικός και ένας καλλιτέχνης τατουάζ ερωτεύονται, τη στιγμή που και οι δύο αναζητούν τον έρωτα. Στην παρέα προστίθεται κι ένας ιερέας, αρχικά ως αντίπαλος, σύντομα όμως γίνεται φίλος και σύμμαχος. Οι τρεις τους γίνονται πρωταγωνιστές μιας ασύλληπτης περιπέτειας, με πολλές παρεξηγήσεις και δραματικές ανατροπές, σε βουνά και σε κάμπους, από τη λιμνοθάλασσα της Βενετίας μέχρι τις χιονισμένες βουνοκορφές των Δολομιτών, όπου θα συναντήσουν μια αρκούδα και δύο αδέρφια.

La-Sedia-della-Felicità

Πέμπτη 29/10,Παρασκευή 30/10

Pasolini (Παζολίνι)

Abel Ferrara (Γαλλία, Ιταλία 2014, 84΄)

Willem Dafoe, Riccardo Scamarcio, Ninetto Davoli, Valerio Mastandrea

Διάλογοι: Αγγλικοί, Ιταλικοί, Υπότιτλοι: Ελληνικοί

Νοέμβριος 1975. Σε μία διεφθαρμένη Ιταλία, όπου ο φόβος της αλήθειας και του πάθους βασιλεύει, ο Pier Paolo Pasolini επιτίθεται διαρκώς στους πολιτικούς τής χώρας του, γράφοντας οργισμένα άρθρα, τα οποία τελικά βάζουν την ζωή του σε κίνδυνο. Σε αυτήν την ταινία ο σκηνοθέτης ξαναδημιουργεί την τελευταία μέρα της ζωής αυτού του σπουδαίου δημιουργού και πραγματεύεται τη σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τον θάνατό του. Η ταινία αποτελεί μια αντισυμβατική, όπως ο ήρωάς της, ποιητική βιογραφία, η οποία δεν μένει στην αναπαράσταση των γεγονότων, αλλά αναζητά τις ιδέες, τις εμμονές και τα ερωτήματα που συνέθεσαν το παζολινικό σύμπαν.

pasolini

+Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21:00, εκτός από τις προβολές της Κυριακής που ξεκινούν στις 20:00, στο Cine Studio του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Intercollege). Τιμή εισιτηρίου για μη μέλη 8 ευρώ / για κανονικά μέλη 15 ευρώ ετήσια συνδρομή + 4 ευρώ εισιτήριο εισόδου / για μέλη με την ιδιότητα του συνταξιούχου 15 ευρώ ετήσια συνδρομή + 3 ευρώ εισιτήριο εισόδου / για συνταξιούχους 6 ευρώ / για στρατιώτες 2 ευρώ / για φοιτητές 4 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ομίλου www.ofk.org.cy

You May Also Like

Docs Talk 2016

Στο πλαίσιο του «11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού» (1 – 8 Aυγούστου 2016), διοργανώνεται ...

Ατομική έκθεση του Θανάση Λάλα στην Alpha C.K. Art Gallery

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη τελευταία εικαστική πρόταση του Ελλαδίτη καλλιτέχνη Θανάση ...

“Alice: Curiouser and Curiouser”, η νέα έκθεση του Μουσείου V&A στο Λονδίνο.

Η νέα έκθεση “Alice: Curiouser and Curiouser” που διοργανώνεται από το Μουσείο Καλών Τεχνών ...

Τιμητικές διακρίσεις για τρεις πολιτιστικούς χώρους της Κύπρου

Tρία πιστοποιητικά διάκρισης από τον γνωστό ταξιδιωτικό οργανισμό Trip Advisor και δη το κοινό, ...

Σε Κύπρια ερευνήτρια ένα από τα Βραβεία Bowdoin του Harvard για το 2018

Η Αργυρώ Νικολάου, Κύπρια ερευνήτρια και σκηνοθέτις, τιμήθηκε με το βραβείο Bowdoin του πανεπιστημίου ...

Αναβάλλεται το Open Air Music Festival

Λόγω καιρικών συνθηκών αναβάλλεται το φεστιβάλ μουσικής Open Air Festival στην Τάφρο έναντι του ...

X