Εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης στο Σπίτι της Συνεργασίας

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, η κοινωνία των πολιτών στην Κύπρο σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί στο Σπίτι της Συνεργασίας (H4C) την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

Το θέμα  της φετινής επετείου είναι «Συνεργασίες για την Ειρήνη – Αξιοπρέπεια για Όλους και Όλες», και αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει την σπουδαιότητα της συνεργασίας όλων των κοινωνικών εταίρων για την επικράτηση της ειρήνης.

Διάφορες εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες έχουν διοργανωθεί με στόχο να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε για την ειρήνη. Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν: περιήγηση στην εντός των τειχών Λευκωσία, καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά, αφήγηση παραμυθιών για παιδιά από την Αγγελική Γιασεμίδη και κατασκευή origami με τους/τις νέους/ες του Cyprus Friendship Program. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν χορούς hip-hop από τις ομάδες T.E.A.M. και Studio 21, καθώς και ζωντανή μουσική από τον Eril Cambaz και Acoustic Words. Μαζί μας θα βρίσκεται και η δημοφιλής Αλεξία Βασιλείου, η οποία θα συνοδεύεται από τους μουσικούς Ερμή Μιχαήλ και Aντρέα Παντελή.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες θα λαμβάνει χώρα το «Global Feast for Peace», στο πλαίσιο του οποίου θα πωλούνται εδέσματα διαφόρων ειδών. Όλα τα έσοδα από την πώληση των εδεσμάτων θα διατεθούν στην πρωτοβουλία Strengthening Asylum για στήριξη των Σύρων προσφύγων στην Κύπρο.

Η οργανωτική επιτροπή των εορτασμών αποτελείται από τους μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς: Future Worlds Centre, Cyprus Friendship Programme (CFP), Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας και Σπίτι της Συνεργασίας, Cyprus Community Media Centre (CCMC) και HasNa. Την εκδήλωση στηρίζουν οι οργανισμοί: SeeD, Synthesis, Cyprus Dialogue Forum, Circle of Peace (Circle de Paix), International Cities of Peace, STEP India (Standing Together to Enable Peace), MYCY Radio, Synergia Media, EEA Grants, Global Feast for Peace και Θεατρική Ομάδα Rooftop.

+ Οι εορτασμοί είναι ανοικτοί για το κοινό και, ενώ το φαγητό θα πωλείται για φιλανθρωπικό σκοπό, όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Παρασκευή Κουμή στο τηλέφωνο 99961693 και την ηλεκτρονική διεύθυνση paraskevi.koumi@gmail.com

PEACE PROGRAMME

 

 

You May Also Like

«Διόρθωση» στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας

Η έκθεση φωτογραφίας «Διόρθωση» της Πάολας Ρεβενιώτη παρουσιάστηκε την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου, στη Δημοτική ...

Κτήριο σε αναμονή ενόψει Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 31 Μαρτίου η μεγάλη αναδρομική έκθεση «Χριστόφορος Σάββα Πρόωρα Παρών», με ...

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στον Εθνικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων σε δήμους, κοινότητες, Συνδέσμους, Μουσεία, ...

Η «ανάσταση» του Jesus Quintana

Του Μάρκου Καρασαρίνη Δεκαοκτώ χρόνια μετά τον «Μεγάλο Λεμπόφσκι», ένας από τους δημοφιλέστερους δεύτερους ...

Η απάντηση της ΕΣΚ στο Υπουργείο Οικονομικών και το CIPA

Αναφορικά με την κοινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), ...

Ο Olivier Descotes στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στο πλαίσιο της «Διάλεξης της Τετάρτης» που διοργανώνει η Λεβέντειος Πινακοθήκη, ο Ολιβιέ Ντεκότ ...

X