Επτά ιστορίες με πηλό

Επτά κεραμίστες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια προεόρτια συνεύρεση.

Το σκεπτικό: Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει κεραμική σκέφτεται αμέσως αγγειοπλαστική, μια παραδοσιακή τέχνη με κύρια προϊόντα αγγεία, γλάστρες και κανάτες, μια τέχνη “παλιά”. Στην πραγματικότητα όμως η αγγειοπλαστική είναι απλά ένα μικρό μέρος της κεραμικής τέχνης, μιας τέχνης που μπορεί να παραγάγει τόσο παραδοσιακού τύπου σκεύη όσο και δυναμικά έργα σύγχρονης τέχνης, πολλές φορές ακόμη συνδυάζοντας το ένα με το άλλο. Μέσα από συνευρέσεις-παρουσιάσεις σαν κι αυτήν που διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά ευελπιστούμε να διευρύνουμε τις αυτόματες νοητικές εικόνες που εμφανίζονται στο άκουσμα του όρου ‘κεραμική’.

Πώς έγινε η επιλογή; Δεν μπορούμε να πούμε πως έγινε μια κάποια επιλογή των καλλιτεχνών, μιας και η λέξη ‘επιλογή’ υποδηλώνει και μια ‘διαλογή’ μεταξύ καλλιτεχνών. Πολύ απλά συζητήθηκε μεταξύ μας, γίνανε κάποιες προτάσεις και καταλήξαμε ομόφωνα σε ένα και μόνο κριτήριο: την ποικιλομορφία τεχνικών και τελικών αποτελεσμάτων.

Συμμετέχοντες:

Μαρία Μηνά
Χριστιάνα Χαραλάμπους
Γιώργος Γεωργιάδης
Σταύρος Σταύρου
Χριστιάνα Θρασυβουλίδου
Κούλα Κάλβαρη
Θου

Πότε;
Παρασκευή 17, Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

Πού;
Καφενείο Πρόζακ, Μέδοντος 3Α, 1060, Λευκωσία, 22104244 /22104244
facebook.com/prozak.kafeneio

Παράλληλες δράσεις: Την τελευταία φορά που οργανώθηκε κάτι παρόμοιο μας τίμησαν με μια εξαιρετική παράσταση οι Παραμυθίες (Μαρίνα Κατσαρή & Βερόνικα Αλωνεύτου) που έδεσαν απόλυτα με το ύφος και την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης και πρόσθεσαν και τη δικιά τους γλυκιά πινελιά. Έτσι και φέτος προς ιδιαίτερή μας χαρά θα παρουσιάσουν την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου νέα τους δουλειά, με καινούργιες ιστορίες και μουσικές.

Σε μετέπειτα διοργανώσεις θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και μικρά εργαστήρια και επιδείξεις τεχνικών (ψησίματος, κατασκευής κ.ά.) ίσως σε μεγαλύτερο χώρο, μιας και η συμπαθητική μεν, μικρή δε γκαλερί του Πρόζακ αδυνατεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονες δράσεις τέτοιου τύπου στον ίδιο χώρο.

You May Also Like

Ήμουν η Λυσιστράτη

Τι είναι: Πρόκειται για τη νέα θεατρική παραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών Μίτος. Το ...

ARTGATE GALLERY

H Μαρία Χρίστου Χατζηιωσήφ αφήνει τις δημόσιες σχέσεις και ανοίγει γκαλερί μοντέρνας τέχνης στην ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

Ο πρώτος δίσκος των Belua έρχεται…

Ποιες είναι: Οι Belua αποτελούνται από: τη Zara Der Arakelian στα φωνητικά, τη Μικαέλα ...

Pantheon Theatre

Ένας νέος πολυχώρος μπαίνει στην DeLorean και διαγράφει τροχιά εν έτει 2015. Η ομάδα: ...

Rosemarie

Φωτογραφία Παύλος Βρυωνίδης Δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, Kalabush, ο ...

X