Θεατρικό Εργαστήρι από το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο Διόνυσος ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, θα λειτουργήσει για 14η συνεχή χρονιά Θεατρικό Εργαστήρι για όλες τις ηλικίες.

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υποψήφιους δραματικών σχολών και σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει την τέχνη το θεάτρου εμπειρικά. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την βδομάδα και λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης από κάθε τμήμα.

Διδάσκονται (η επιλογή των μαθημάτων γίνεται ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος): Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός, Δυναμική Ομάδας (Συμμετοχή και προετοιμασία για παράσταση), Κινησιολογία (Καλλιέργεια ρυθμού, κινητικές δεξιότητες), Ορθοφωνία, Αγωγή προφορικού λόγου, Παντομίμα, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Εικαστικά, Σκηνογραφία, Ασκήσεις συγκέντρωσης, παρατήρησης, αισθήσεων, εκφραστικών μέσων, μνήμης φαντασίας, επικοινωνίας).

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 5 έως 11 ετών)

Μέσα από το Θέατρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες τους, χτίζοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τον κόσμο του Κουκλοθεάτρου. Μέσα από την κούκλα τους δίνεται η ευκαιρία να εξωτερικεύσουν ευκολότερα τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους, μαθαίνοντας τεχνικές κατασκευής κούκλας, (κούκλα από άχρηστα υλικά, δακτυλόκουκλα, γαντόκουκλα, κούκλα μάπετ, μαρότ κ.α.) και βασικές αρχές κίνησης / εμψύχωσης της κούκλας.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 12 μέχρι 17 ετών)

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Θεάτρου, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν ρόλους και καταστάσεις, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το Εφηβικό Τμήμα, πορεύεται παράλληλα με την εφηβική σκέψη και δίνει την ευκαιρία στους Εφήβους να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση.

ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (για ηλικίες άνω των 18 ετών)

Αφορά Ενηλίκους ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 18 ετών. Με τη συμμετοχή τους στο θεατρικό εργαστήρι οι εκπαιδευόμενοι ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μπαίνουν στον όμορφο κόσμο του θεάτρου που τους προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση και δημιουργικότητα, αλλά και ψυχική εκτόνωση.

+ Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Ισχύουν μειωμένα δίδακτρα στη συμμετοχή 2 παιδιών (για Πολύτεκνες Οικογένειες η συμμετοχή του τρίτου παιδιού δωρεάν). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 22818999 / 99621845, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theatrodionysos.com και την ιστοσελίδα www.theatrodionysos.org

You May Also Like

«Αποστολέας – Παραλήπτης» | Κυπριακή τέχνη στη Νέα Υόρκη

Την πιο πρόσφατη δουλειά τους στο Σπίτι της Κύπρου στη Νέα Υόρκη παρουσιάζουν από ...

Γιορτή στο Πάρκινγκ 2015 το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Το Παράθυρο σάς προσκαλεί για τέταρτη χρονιά στη Γιορτή Στο Πάρκινγκ! Πραγματοποιούμε και φέτος ...

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ απο την Φ.Ε.Κ

Το Τμήμα Λευκωσίας της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου ανακοινώνει ότι θα οργανώσει και φέτος μαθήματα ...

Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού τα Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών, έπειτα ...

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη το 2019

Έτος Σόλωνα Μιχαηλίδη θα ανακηρυχθεί το 2019, όπως πρότεινε το Υπουργείο Παιδείας και πήρε ...

Οι 15 ταινίες κυπριακής παραγωγής που επιχορηγούνται

Τη μερική χρηματοδότηση ταινιών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης ή της παραγωγής αποφάσισε ...

X