Θεατρικό Εργαστήρι από το Θέατρο Διόνυσος

Το Θέατρο Διόνυσος ανακοινώνει ότι μέσα στα πλαίσια των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, θα λειτουργήσει για 14η συνεχή χρονιά Θεατρικό Εργαστήρι για όλες τις ηλικίες.

Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, υποψήφιους δραματικών σχολών και σε κάθε άτομο που θέλει να γνωρίσει την τέχνη το θεάτρου εμπειρικά. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την βδομάδα και λειτουργούν τμήματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την παρουσίαση μιας θεατρικής παράστασης από κάθε τμήμα.

Διδάσκονται (η επιλογή των μαθημάτων γίνεται ανάλογα με το επίπεδο του τμήματος): Υποκριτική, Θεατρικό Παιχνίδι, Αυτοσχεδιασμός, Δυναμική Ομάδας (Συμμετοχή και προετοιμασία για παράσταση), Κινησιολογία (Καλλιέργεια ρυθμού, κινητικές δεξιότητες), Ορθοφωνία, Αγωγή προφορικού λόγου, Παντομίμα, Κατασκευές, Κουκλοθέατρο, Εικαστικά, Σκηνογραφία, Ασκήσεις συγκέντρωσης, παρατήρησης, αισθήσεων, εκφραστικών μέσων, μνήμης φαντασίας, επικοινωνίας).

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 5 έως 11 ετών)

Μέσα από το Θέατρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες τους, χτίζοντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και τον κόσμο του Κουκλοθεάτρου. Μέσα από την κούκλα τους δίνεται η ευκαιρία να εξωτερικεύσουν ευκολότερα τις σκέψεις και τις επιθυμίες τους, μαθαίνοντας τεχνικές κατασκευής κούκλας, (κούκλα από άχρηστα υλικά, δακτυλόκουκλα, γαντόκουκλα, κούκλα μάπετ, μαρότ κ.α.) και βασικές αρχές κίνησης / εμψύχωσης της κούκλας.

ΕΦΗΒΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (για ηλικίες από 12 μέχρι 17 ετών)

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του Θεάτρου, οι έφηβοι έχουν τη δυνατότητα να αγγίξουν ρόλους και καταστάσεις, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Το Εφηβικό Τμήμα, πορεύεται παράλληλα με την εφηβική σκέψη και δίνει την ευκαιρία στους Εφήβους να δημιουργήσουν τη δική τους παράσταση.

ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ (για ηλικίες άνω των 18 ετών)

Αφορά Ενηλίκους ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου, ηλικίας άνω των 18 ετών. Με τη συμμετοχή τους στο θεατρικό εργαστήρι οι εκπαιδευόμενοι ξεφεύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και μπαίνουν στον όμορφο κόσμο του θεάτρου που τους προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση και δημιουργικότητα, αλλά και ψυχική εκτόνωση.

+ Τα μαθήματα ξεκινούν το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Ισχύουν μειωμένα δίδακτρα στη συμμετοχή 2 παιδιών (για Πολύτεκνες Οικογένειες η συμμετοχή του τρίτου παιδιού δωρεάν). Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 22818999 / 99621845, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@theatrodionysos.com και την ιστοσελίδα www.theatrodionysos.org

You May Also Like

Σε άθλια κατάσταση το κτήριο όπου έζησε και εργάστηκε ο Νεοπτόλεμος Μιχαηλίδης

Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είχαν τραβηχτεί σε οποιοδήποτε από τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στην ...

Βραβεύθηκε στις Βρυξέλλες το «Αλπούμ»

Γράφει ο Βαγγέλης Αρεταίος, Βρυξέλλες Τη σημασία της τέχνης και ειδικά της λογοτεχνίας ώστε ...

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Vitaly Pisarenko στο The Shoe Factory

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος, με την στήριξη του The Keyboard Charitable Trust (Λονδίνο), παρουσιάζει ...

Ελεύθερες Τετάρτες για το «Εραστίς»

Πληρώστε μόνο όσο μπορείτε. Με αυτό το σκεπτικό, οι συντελεστές της θεατρικής παραγωγής «Εραστίς» ...

Rolling Stones: αποθεώθηκαν στο Λονδίνο

Την πρώτη τους συναυλία μετά από 5 χρόνια αποχής πραγματοποίησαν οι Rolling Stones στις ...

Επτά ‘Ολιβιέρ’ για το The Curious Incident of the Dog in the Night-time

Το θεατρικό έργο The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time ήταν ο μεγάλος νικητής ...

X