Σεμέλη

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου, σχετικά με την πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στην Επίσημη Επιλογή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η ταινία: Η “Σεμέλη” τονίζει τη λεπτή σχέση μιας κόρης με τον απόντα πατέρα της, όταν ένα σχολικό σημείωμα που χρειάζεται την υπογραφή του γίνεται η αφορμή για τη μικρή Σεμέλη να τον επισκεφτεί στη δουλειά και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τον χαμένο δεσμό τους. Αν και ο πατέρας της, ο Άρης, στην αρχή δεν θέλει τη Σεμέλη στα πόδια του, όσο προχωρά η μέρα μοιράζονται πολύτιμες στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Η ταινία είναι μια εξερεύνηση πέρα από τη σχέση γονέα – παιδιού, καθώς επιδιώκει να εξετάσει εκ νέου οποιαδήποτε σχέση αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Υπάρχει μια υποκείμενη κατανόηση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, και ορισμένα συναισθήματα και συμπεριφορές που είναι καθολικά ανθρώπινες. Η “Σεμέλη” αναδεικνύει πόσο εύθραυστες και ευάλωτες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο σημαντικό είναι να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του, προκειμένου να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.

Η σκηνοθέτιδα: Η Μυρσίνη Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό και ζει στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί μεταπτυχιακό (MFA) στη σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts. Πρόσφατες ταινίες της είναι το ” Μα” ένα σύντομο ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Αργεντινή, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Όχι τώρα” (2013) (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρος 2014 – Καλύτερο Βραβείο Σκηνοθεσίας), και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Χαμένες Ελπίδες” (2011).

Τα γυρίσματα: Πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 στη Λεμεσό.

Το καστ: Τον πατέρα υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου και τη Σεμέλη η Βασιλική Κοκκολιάδη, η οποία δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην οθόνη. Η Μυρσίνη την ανακάλυψε σε κάστινγκ στην Αθήνα. “Είδα γύρω στα 85 κορίτσια. Η Βασιλική ήταν το νούμερο 85. Ένιωσα μόλις την είδα ότι ήταν το κοριτσάκι που έψαχνα”.

Πότε θα τη δούμε: Στις 12 Σεπτεμβρίου ώρα 7 μ.μ. στο Scotiabank Theatre, στο Τορόντο. Στην Κύπρο, εντός του 2016.

http://www.myrsiniaristidou.com/semeleshortfilm

You May Also Like

ΣΟΝΚ και Cyprien Katsaris

Γράφει ο Αντρέας Τσαούσης Σημειώστε την ημερομηνία: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, 8:00 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο ...

ΝΙ•ΚΟ

Λένε τον πρώτο δίσκο της Στέλλας Χρίστου Τι είναι: Είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Ένα ...

The Alien Trail

Ο φωτογράφος Νικόλας Ιορδάνου μαζί με τρεις φωτογράφους του πρακτορείου Magnum εστιάζουν στους αόρατους ...

Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Επιμέλεια : Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Ο Γιώργος Τσαγγάρης, πρόεδρος του ...

Driving into the night

Οι Delirium Elephants ετοιμάζουν τον δεύτερό τους δίσκο, με περισσότερο τραγούδι αυτή τη φορά. ...

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου

Ακόμα ένα καλοκαιρινό Φεστιβάλ στο πρόγραμμα. Τον επόμενο Ιούνιο και κάθε χρόνο στην Πάφο ...

X