Σεμέλη

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου, σχετικά με την πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στην Επίσημη Επιλογή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η ταινία: Η “Σεμέλη” τονίζει τη λεπτή σχέση μιας κόρης με τον απόντα πατέρα της, όταν ένα σχολικό σημείωμα που χρειάζεται την υπογραφή του γίνεται η αφορμή για τη μικρή Σεμέλη να τον επισκεφτεί στη δουλειά και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τον χαμένο δεσμό τους. Αν και ο πατέρας της, ο Άρης, στην αρχή δεν θέλει τη Σεμέλη στα πόδια του, όσο προχωρά η μέρα μοιράζονται πολύτιμες στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Η ταινία είναι μια εξερεύνηση πέρα από τη σχέση γονέα – παιδιού, καθώς επιδιώκει να εξετάσει εκ νέου οποιαδήποτε σχέση αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Υπάρχει μια υποκείμενη κατανόηση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, και ορισμένα συναισθήματα και συμπεριφορές που είναι καθολικά ανθρώπινες. Η “Σεμέλη” αναδεικνύει πόσο εύθραυστες και ευάλωτες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο σημαντικό είναι να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του, προκειμένου να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.

Η σκηνοθέτιδα: Η Μυρσίνη Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό και ζει στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί μεταπτυχιακό (MFA) στη σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts. Πρόσφατες ταινίες της είναι το ” Μα” ένα σύντομο ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Αργεντινή, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Όχι τώρα” (2013) (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρος 2014 – Καλύτερο Βραβείο Σκηνοθεσίας), και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Χαμένες Ελπίδες” (2011).

Τα γυρίσματα: Πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 στη Λεμεσό.

Το καστ: Τον πατέρα υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου και τη Σεμέλη η Βασιλική Κοκκολιάδη, η οποία δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην οθόνη. Η Μυρσίνη την ανακάλυψε σε κάστινγκ στην Αθήνα. “Είδα γύρω στα 85 κορίτσια. Η Βασιλική ήταν το νούμερο 85. Ένιωσα μόλις την είδα ότι ήταν το κοριτσάκι που έψαχνα”.

Πότε θα τη δούμε: Στις 12 Σεπτεμβρίου ώρα 7 μ.μ. στο Scotiabank Theatre, στο Τορόντο. Στην Κύπρο, εντός του 2016.

http://www.myrsiniaristidou.com/semeleshortfilm

You May Also Like

Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους

Τι είναι: Πρόκειται για μια εικαστική έκθεση με τίτλο “Αυστηρώς κατάλληλο για ενηλίκους – ...

This is a coup

Νέο ντοκιμαντέρ από τον Άρη Χατζηστεφάνου και την ομάδα InfoWar Productions, που αναφέρεται και ...

Ο πρώτος δίσκος των Belua έρχεται…

Ποιες είναι: Οι Belua αποτελούνται από: τη Zara Der Arakelian στα φωνητικά, τη Μικαέλα ...

The Alien Trail

Ο φωτογράφος Νικόλας Ιορδάνου μαζί με τρεις φωτογράφους του πρακτορείου Magnum εστιάζουν στους αόρατους ...

«Kότσος»

Φλου, βρουλιά, περούκες Τι είναι: Η κομμώτρια κ. Έλλη Ιωάννου Χριστοφή, που χτένιζε και ...

Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως/φωτογραφία: Ελένη Παπαδοπούλου Ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος ανάμεσα σε κουτιά που κρύβουν θησαυρούς, ...

X