Σεμέλη

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Αριστείδου, σχετικά με την πρώτη κυπριακή ταινία που θα προβληθεί στην Επίσημη Επιλογή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

Η ταινία: Η “Σεμέλη” τονίζει τη λεπτή σχέση μιας κόρης με τον απόντα πατέρα της, όταν ένα σχολικό σημείωμα που χρειάζεται την υπογραφή του γίνεται η αφορμή για τη μικρή Σεμέλη να τον επισκεφτεί στη δουλειά και να προσπαθήσει να ανακαλύψει τον χαμένο δεσμό τους. Αν και ο πατέρας της, ο Άρης, στην αρχή δεν θέλει τη Σεμέλη στα πόδια του, όσο προχωρά η μέρα μοιράζονται πολύτιμες στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Η ταινία είναι μια εξερεύνηση πέρα από τη σχέση γονέα – παιδιού, καθώς επιδιώκει να εξετάσει εκ νέου οποιαδήποτε σχέση αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων. Υπάρχει μια υποκείμενη κατανόηση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, και ορισμένα συναισθήματα και συμπεριφορές που είναι καθολικά ανθρώπινες. Η “Σεμέλη” αναδεικνύει πόσο εύθραυστες και ευάλωτες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και πόσο σημαντικό είναι να αποδεχτεί κανείς τον εαυτό του, προκειμένου να κάνει το βήμα προς τα εμπρός.

Η σκηνοθέτιδα: Η Μυρσίνη Αριστείδου γεννήθηκε στη Λεμεσό και ζει στη Νέα Υόρκη όπου πραγματοποιεί μεταπτυχιακό (MFA) στη σκηνοθεσία στο Tisch School of the Arts. Πρόσφατες ταινίες της είναι το ” Μα” ένα σύντομο ντοκιμαντέρ γυρισμένο στην Αργεντινή, η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους “Όχι τώρα” (2013) (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρος 2014 – Καλύτερο Βραβείο Σκηνοθεσίας), και το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ “Χαμένες Ελπίδες” (2011).

Τα γυρίσματα: Πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 στη Λεμεσό.

Το καστ: Τον πατέρα υποδύεται ο Γιάννης Στάνκογλου και τη Σεμέλη η Βασιλική Κοκκολιάδη, η οποία δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στην οθόνη. Η Μυρσίνη την ανακάλυψε σε κάστινγκ στην Αθήνα. “Είδα γύρω στα 85 κορίτσια. Η Βασιλική ήταν το νούμερο 85. Ένιωσα μόλις την είδα ότι ήταν το κοριτσάκι που έψαχνα”.

Πότε θα τη δούμε: Στις 12 Σεπτεμβρίου ώρα 7 μ.μ. στο Scotiabank Theatre, στο Τορόντο. Στην Κύπρο, εντός του 2016.

http://www.myrsiniaristidou.com/semeleshortfilm

You May Also Like

ΝΙ•ΚΟ

Λένε τον πρώτο δίσκο της Στέλλας Χρίστου Τι είναι: Είναι ένας κύκλος τραγουδιών. Ένα ...

Volks

Ένας βιομηχανικός χώρος στη Λευκωσία βρίσκεται στη διάθεση των τεχνών – απ’ όπου κι ...

Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Τέντα»

Πριν τα διάφορα καλοκαιρινά φεστιβάλ εκτός άστεων, ξεμυτίζει ένα άλλο: τον ερχόμενο Μάη στην ...

Πρώτο Φεστιβάλ Κυπριακών Ταινιών VHS

Ο Κωνσταντίνος Ταλιώτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ μάς αναφέρει σχετικά Η ιδέα: Η ιδέα ...

Επτά ιστορίες με πηλό

Επτά κεραμίστες παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε μια προεόρτια συνεύρεση. Το σκεπτικό: Ο περισσότερος ...

Θκιο ππαλιές artist-led project space

Επιμέλεια Μ.Μ. & Ε.Π. Ο φωτογράφος Στέλιος Καλλινίκου και ο εικαστικός Πίτερ Εραμιάν θα ...

X