«Behind The Mirror» : Απ’ το Μανχάταν στην Κύπρο

Δύο μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Νέα Υόρκη, το βραβευμένο ψυχολογικό δράμα-θρίλερ «Behind The Mirror» έρχεται στη μεγάλη οθόνη της Κύπρου τον προσεχή Οκτώβριο.

Το κυπριακής έμπνευσης δράμα – θρίλερ θα προβάλλεται παγκύπρια από τις 9 Οκτωβρίου και για δύο βδομάδες σε όλα τα KCineplex. Η ταινία διακρίθηκε με δυο βραβεία – καλύτερου θρίλερ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μεξικού και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν. Σεναριογράφος και ένας εκ των δυο εκτελεστικών παραγωγών της ταινίας «Behind The Mirror» είναι ο Νικόλας Δ. Σαμψών, διευθύνων σύμβουλος της Sampsonic Media. Ο δεύτερος εκτελεστικός παραγωγός είναι ο Σάββας Λιασής, συνέταιρος και μέλος του δ.σ. της «boutique» επενδυτικής εταιρείας Elements Capital Partners. Σκηνοθέτης και παραγωγός είναι ο Μίνος Παπάς, γιος του διεθνώς διακεκριμένου σκηνοθέτη Μιχάλη Παπά και ιδρυτής της εταιρείας Cyprian Films, New York, με βάση τη Νέα Υόρκη. Τη μουσική της ταινίας ανέλαβε ο συνθέτης Γιώργος Καλλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέλαβε την ενορχήστρωση για τις ταινίες Joy Division (EMI Music) και Gagarin: First In Space (Kremlin Films).

Το ψυχολογικό δράμα-θρίλερ εκτυλίσσεται γύρω από τον Εξέβιερ (τον οποίο υποδύεται ο Matt Hopkins), έναν τραυματισμένο συγγραφέα που μόλις έχει μετακομίσει σε μια μικρή πόλη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μαζί με τη γυναίκα του Σάντρα (Daniela Mastropietro) και τα δυο τους παιδιά, επιδιώκοντας ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή. Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να πάνε στραβά όταν οι ντόπιοι τον παρενοχλούν λόγω των ενστάσεών του προς την οικοδομική ανάπτυξη της περιοχής. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο Εξέβιερ γνωρίζει έναν ξένο, ο οποίος τον παρασύρει σε μια σειρά από σαμανικές τελετές που περιλαμβάνουν παραισθησιογόνα, τα οποία τον εξαναγκάζουν να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, γεννιέται ένας «σκιώδης» εαυτός, τον οποίο δυσκολεύεται να ελέγξει. Και καθώς αυξάνεται η πίεση από τον περίγυρό του, ο Εξέβιερ χάνει τον έλεγχο και οδηγείται σε μια δραματική σύγκρουση με την πόλη.

Ο εκτελεστικός παραγωγός και σεναριογράφος Νικόλας Σαμψών εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ότι η ταινία θα προβληθεί επιτέλους στην Κύπρο. «Παρά το ότι η ταινία δημιουργήθηκε κυρίως για ένα αμερικάνικο ακροατήριο, εντούτοις έχει σημασία και για τους Κύπριους», δήλωσε ο Σαμψών. «Μερικά από τα θέματα τα οποία πραγματεύεται το Behind The Mirror είναι η ελευθερία της έκφρασης, η χρήση ναρκωτικών, το bullying και η θρησκεία, όλα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Είμαι σίγουρος ότι η ταινία θα έχει αντίκτυπο στο ακροατήριο, θα ενθουσιάσει, θα ιντριγκάρει και ανυπομονώ να δω τις αντιδράσεις του κοινού!», πρόσθεσε.

Το κυπριακής έμπνευσης δράμα-θρίλερ πήρε δύο βραβεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μεξικού και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν

*Η Sampsonic Media είναι μια εταιρεία multimedia, που ιδρύθηκε από τον Νικόλα Δ. Σαμψών τον Ιανουάριο του 2011 και ειδικεύεται στην παραγωγή ταινιών, στα μυθιστορήματα και στα διηγήματα. Πλάθει διαχρονικές ιστορίες που εξερευνούν την ανθρώπινη ιδιότητα, με σκοπό να διεγείρει και να ψυχαγωγήσει. Οι αφηγήσεις αυτές έχουν διαχρονική φλέβα και αισθητική, αφοσιωμένες στην εξερεύνηση του εαυτού, της ανθρώπινης φύσης και του τι μας επιφυλάσσει η ζωή στο μέλλον. Μερικά από τα projects περιλαμβάνουν τις ταινίες μικρού μήκους The Politics of Conflict (2011) και The 13th Mirror (2011). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
e

You May Also Like

Ήταν παντρεμένος ο Ιησούς; Ένας πάπυρος λέει «ναι»

Ένας μέχρι σήμερα άγνωστος πάπυρος γραμμένος στα αρχαία κοπτικά πυροδοτεί έντονες αντιπαραθέσεις στον χριστιανικό ...

Τα «Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας» στην Κύπρο

Το Ίδρυμα Andrey & Julia Dashin παρουσιάζει τα Ιπτάμενα Παιδιά της Δανίας, τα περίφημα ...

Προ-ετοιμάζεται η Στέγη Χορού Λευκωσίας

Ένα χρόνο μετά την επίσημη ίδρυση της Στέγης Χορού Λευκωσίας [ΣΧΛ] ως εταιρείας LDH, ...

2o Διεθνές Poetry Slam

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς Poetry Slam στη Λευκωσία το ...

Ο Webber ετοιμάζει θεατρική μεταφορά για το School of Rock σε musical

Τα δικαιώματα του «School of Rock» εξασφάλισε ο Andrew Lloyd Webber, για μεταφορά της γνωστής ...

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων υπουργών Πολιτισμού για τις συνέπειες του Covid-19

Τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, και πιθανά μέτρα ...

X